irc.web.tr'e Hoş Geldiniz!
Türkiye'nin yeni nesil irc forumu sizinle!

ALPER ÇANKAYA Kimdir? Boyu – Yaşı – Oynadığı Diziler – Ailesi

Uzman

Premium Üye
Premium Üye

Adı: Alper Çankaya
Doğum Tarihi: 7 Mart 1990
Doğum Yeri: Tekirdağ
Aslen: Tekirdağlı
Eğitim: Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu
Boyu: 1.75 m
Burcu: Balık
Medeni Durumu: Bekar
Sevgilisi: Selin Köseoğlu​

Ailesi ve Çocukluk Yılları

Alper Çankaya, 1990 yılında Tekirdağ’da doğmuş ve çocukluk yıllarını bu şehirde geçirmiştir. Ailesine dair çok fazla bilgi bulunmasa da, oyunculuğa olan ilgisi genç yaşlardan itibaren başlamıştır. Çocukluk yıllarından itibaren sanatla ilgilenmiş ve ilerleyen süreçte Ankara’ya taşınarak oyunculuk eğitimine odaklanmıştır.

Eğitim Hayatı

Alper Çankaya, lise eğitimini tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi İktisat Bölümü’nde eğitimine başlamış ancak oyunculuk tutkusuyla bu süreci yarıda bırakmıştır. 2017 yılında Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nden mezun olan Çankaya, burada Aleksey Burago, Jason Hale ve Erdal Küçükkömürcü gibi isimlerle çalışma fırsatı bulmuştur.

Ayrıca, 2016 yılında Shanghai Theatre Academy’de geleneksel Çin Operası eğitimi alarak uluslararası bir perspektif kazanmıştır. Eğitim süresince birçok tiyatro oyununda sahne almış ve çeşitli projelerde eğitmenlik yapmıştır.

Oyunculuğa İlk Adım

Alper Çankaya, oyunculuğa Bilkent Tiyatrosu’nda sahne aldığı tiyatro oyunlarıyla başlamıştır. 2018 yılında Vatanım Sensin dizisindeki Arslan karakteriyle televizyon dünyasına adım atmış ve kısa sürede tanınan bir isim olmuştur.

Hangi Proje ile Parladı?

Alper Çankaya, özellikle 2023 yılında yayınlanan Aile dizisindeki Bedri karakteriyle geniş bir kitleye ulaşmış ve büyük beğeni toplamıştır. Karakterin derinliği ve Adana şivesini başarıyla yansıtması izleyicilerden tam not almıştır.

Kariyerindeki Önemli Projeler

Diziler

YılDizi AdıRolü
2018Vatanım SensinArslan
2019ÇukurSefa
2021Ex AşkımSefa
2021YargıBelirtilmemiş
2022BabaAhmet Kalkan
2023Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?Komiser Yardımcısı
2023Cam PerdeÖmer
2023AileBedri
2024GaddarEnver
2024Uzak ŞehirŞahin Albora

Filmler

YılFilm AdıRolü
2019Söz SenettirCihat
2023Cam PerdeÖmer

Tiyatro Oyunları

• Dr. Korczak Örneği
  • Lady with a Lapdog, with Jokes and a Happy Ending
  • Lefty’i Beklerken
  • Madde 22
  • Soytarılar 2024
  • Resimli Osmanlı Tarihi

Son Projesi

2024 yılında Alper Çankaya, Uzak Şehir dizisinde Şahin Albora karakterini canlandırmıştır. Şahin karakteri, ailesi ve amca çocuklarıyla yaşadığı karmaşık ilişkiler ve çocukluk aşkı Nare’ye olan sevgisiyle dikkat çeken bir figürdür. Çankaya’nın, karakterin iç çatışmalarını ve dramatik yönlerini başarıyla aktardığı performansı, izleyicilerden büyük beğeni toplamıştır.

Kişilik Özellikleri ve İlgi Alanları

Alper Çankaya, disiplinli ve azimli bir sanatçı olarak tanınmaktadır. İlgi alanları arasında tiyatro, dünya sineması ve fiziksel performans çalışmaları yer almaktadır. Oyunculuğa olan tutkusu, her rolüne bağlılıkla yaklaşmasını sağlamaktadır.

Ödüller

1. İstanbul Film Festivali’nde “Cam Perde” filmindeki Ömer rolüyle “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü kazanmıştır.

Alper Çankaya Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

• Alper Çankaya kaç yaşında? 34 yaşında.
  • Alper Çankaya nereli? Tekirdağlı.
  • Alper Çankaya hangi dizilerde oynadı? Aile, Gaddar, Uzak Şehir, Çukur, Yargı.
  • Alper Çankaya’nın boyu kaç? 1.75 m.
  • Alper Çankaya’nın sevgilisi kim? Oyuncu Selin Köseoğlu.

Bağlantıları görebilmek için lütfen Giriş yap veya Kayıt ol
yazısı ilk önce
Bağlantıları görebilmek için lütfen Giriş yap veya Kayıt ol
üzerinde ortaya çıktı.

Konu görüntüleyen kullanıcılar