irc.web.tr'e Hoş Geldiniz!
Türkiye'nin yeni nesil irc forumu sizinle!

Ben Onun Annesiyim Dizisi Ayşe Funda Eryiğit Kimdir?

Uzman

Premium Üye
Premium Üye

Merak Edilen İsim: Ben Onun Annesiyim Ayşe ve Onu Canlandıran Funda Eryiğit Hakkında Her Şey

NOW platformunun 2025 sezonuna damga vuran yeni dizisi “Ben Onun Annesiyim”, daha ilk bölümleriyle izleyiciyi derinden sarstı. Dizinin merkezinde yer alan, haksız yere 10 yıl hapis yatan ve tek amacı elinden alınan kızına kavuşmak olan Ayşe karakteri, gizemli ve travmatik hikayesiyle öne çıkıyor. Peki, bu acılı annenin sırlarla dolu geçmişinde neler var?

Ve bu zorlu role başarıyla hayat veren, performansıyla her projede adından söz ettiren Funda Eryiğit kimdir? İzleyiciler, funda eryiğit kaç yaşında ve funda eryiğit nereli gibi soruların yanıtlarını yoğun bir şekilde aratıyor. İşte Ayşe karakteri ve Funda Eryiğit hakkında, tüm kariyerini ve ödüllerini içeren en kapsamlı analiz…

Ben Onun Annesiyim Dizisinin Ayşe Karakteri Kimdir?

Ayşe (Funda Eryiğit), “Ben Onun Annesiyim” dizisinin trajik ve kararlı başrolüdür. Hayatı, 10 yıl önce kocası Can Saydamel’in cinayetiyle haksız yere suçlanmasıyla altüst olmuştur. Kimseyi masum olduğuna inandıramayan Ayşe, hamile olduğu halde hapse girmiştir.

Karakterin Dizideki Hikayesi ve Amacı

Ayşe, kızı Rüya’yı hapishane koşullarında dünyaya getirir. Ancak bebeğin ağır astım hastalığı vardır ve bu koşullarda yaşaması mümkün değildir. Ayşe, evladının yaşaması için hayatının en zor kararını verir ve kızı Rüya’yı, kendisinin katil olduğuna inanan acımasız kayınvalidesi Suna’ya (Zerrin Tekindor) teslim etmek zorunda kalır.

10 yıllık cezasını bitirip özgürlüğüne kavuştuğunda tek bir amacı vardır: Kızı Rüya’ya kavuşmak. Ancak Suna, Ayşe için korkunç bir intikam planı hazırlamıştır. Ayşe’ye kızının öldüğünü söyler ve onu kızının mezarına götürür. Tamamen yıkılan Ayşe, Suna’nın eski adamı Davut sayesinde hayatının gerçeğini öğrenir: Kızı ölmemiştir, Suna tarafından bir yetimhaneye bırakılmış ve Zeynep (Azra Aksu) adıyla başka bir aileye evlatlık verilmiştir.

Kişilik Analizi ve Yeni Planı

Ayşe, yaşadığı ağır travmalara rağmen inanılmaz bir kararlılık ve zeka gösterir. Kaybedecek hiçbir şeyi kalmamış “mağdur” bir kadından, kızını geri almak için her şeyi göze alan “aktif bir manipülatöre” dönüşür.

Kızı Zeynep’in evlatlık babası olan gazeteci Kemal’in (Caner Cindoruk) evine “bakıcı” olarak sızmayı planlar. Bu tehlikeli plan, Ayşe’nin hem Suna’nın entrikalarıyla hem de Kemal’in şüpheciliğiyle (özellikle istediği “adli sicil kaydı” belgesi ile) mücadele etmesini gerektirecektir.

Ayşe Rolündeki Funda Eryiğit Kimdir?

Ayşe’nin yaşadığı acıyı, öfkeyi ve kararlılığı izleyiciye kusursuz bir şekilde aktaran Funda Eryiğit, Türk tiyatro, sinema ve televizyonunun en yetenekli ve ödüllü oyuncularından biridir.

Funda Eryiğit Kaç Yaşında, Nereli, Boyu Kaç?

İzleyicilerin en çok sorduğu soruların başında “funda eryiğit kaç yaşında” ve “funda eryiğit nereli” geliyor. Başarılı oyuncu, 6 Kasım 1984 tarihinde Hollanda’nın Zwolle şehrinde dünyaya gelmiştir. 2025 yılı itibarıyla 41 yaşındadır. Peki, funda eryiğit aslen nereli? Kendisi aslen Samsun Bafralıdır.

Fiziksel özellikleri de sıkça aratılan oyuncu, “funda eryiğit boy” ve “funda eryiğit boy kilo” sorgularının odağındadır. Funda Eryiğit, yaklaşık 1.70 metre boyunda ve 53 kilogram ağırlığındadır.

Funda Eryiğit Eşi ve Eğitim Hayatı

Oyuncunun özel hayatı da merak edilmektedir. “Funda eryiğit eşi” araması yapanlar için belirtelim; başarılı oyuncu, 2023 yılında yönetmen Berkun Oya ile evlenmiştir. Çiftin bu evlilikten Civan adında bir oğulları bulunmaktadır.

Funda Eryiğit’in güçlü performansının arkasında parlak bir funda eryiğit eğitim geçmişi yatmaktadır. Başarılı oyuncu, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdikten sonra tiyatro tutkusunun peşinden gitmiş ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden de mezun olmuştur.

Funda Eryiğit Kariyeri: Oynadığı Tüm Diziler ve Filmler

Funda Eryiğit, kariyeri boyunca hem televizyon ekranlarında hem de dijital platformlarda ve sinemada birbirinden farklı ve güçlü karakterlere hayat vermiştir.

Funda Eryiğit Televizyon Dizileri (Tam Liste)

• 2008-2010: Canım Ailem (Seyhan Yaman) – Başrol oyuncusu
  • 2011: İstanbul’un Altınları (Ayşegül Altın Açık) – Yardımcı oyuncu
  • 2012: Uçurum (Pınar Kılınç)
  • 2013-2014: Eski Hikaye (Türkan) – Başrol oyuncusu
  • 2014-2015: Karadayı (Belgin Türe) – Yardımcı oyuncu
  • 2016: Gecenin Kraliçesi (Esra Alkan Sakallıoğlu)
  • 2016-2017: Poyraz Karayel (Eda Bozkurt)
  • 2018: Mehmed: Bir Cihan Fatihi (Evdokya)
  • 2018: Can Kırıkları (Zeynep İnan) – Başrol oyuncusu
  • 2021: Son Yaz (Canan Kara) – Başrol oyuncusu
  • 2025-: Ben Onun Annesiyim (Ayşe) – Başrol oyuncusu

Funda Eryiğit İnternet Dizi ve Filmleri

• 2020: Hakan: Muhafız (Nisan / Valeriya) – Netflix
  • 2020: Bir Başkadır (Ruhiye) – Netflix
  • 2022: Cici (Genç Havva) – Netflix
  • 2023: Boğa Boğa (Beyza) – Netflix
  • 2024: Kül (Gökçe) – Netflix
  • 2025: Adsız Aşıklar (Hazal) – Netflix

Rol Aldığı Sinema Filmleri

• 2008: İş Arıyoruz (Aslı)
  • 2010: Ev (Yeşim)
  • 2015: Limonata (Nihal)
  • 2015: Eksik (Melek)
  • 2015: Yok Artık! (Figen)
  • 2016: Tereddüt (Şehnaz) – Başrol oyuncusu
  • 2018: Aden (Aras) – Başrol oyuncusu
  • 2020: 9,75 (Serap)
  • 2024: Ölü Mevsim (Nimet)

Funda Eryiğit Tiyatro Başarıları ve Aldığı Ödüller

Funda Eryiğit, aynı zamanda çok başarılı bir tiyatro oyuncusudur. Sahnedeki performansları ona “funda eryiğit adaylıklar” ve ödüller başlığında pek çok başarı getirmiştir.

Rol Aldığı Tiyatro Oyunları

• 2012-2013: Sessizlik (Silence) – İstanbul Devlet Tiyatrosu
  • 2016: Ev’vel Zaman (İlkin) – Sahne Beşiktaş
  • 2018: Fotoğraf 51 (Rosalind Franklin) – Craft Tiyatro
  • 2021-2022: Timsah Ateşi (Alannah) – Çolpan İlhan Sadri Alışık Tiyatrosu

Funda Eryiğit Ödülleri ve Adaylıkları (Tam Liste)

İşte Funda Eryiğit’in kariyeri boyunca kazandığı ve aday gösterildiği tüm önemli ödüller:

• 2013: 1. Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri – Mediha Gökçer Umut Veren Genç Kadın Oyuncu (Sessizlik) – Kazandı
  • 2013: 18. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri – Müzikal/Komedi Dalında Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu (Sessizlik) – Kazandı
  • 2013: 17. Afife Tiyatro Ödülleri – Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu – Aday gösterildi
  • 2017: 49. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri – En İyi Kadın Oyuncu (Tereddüt) – Aday gösterildi
  • 2019: Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Ödülleri – Yılın Kadın Oyuncusu (Fotoğraf 51) – Kazandı
  • 2019: 19. Direklerarası Seyirci Ödülleri – Yılın En Başarılı Küçük Salon Kadın Oyuncusu (Fotoğraf 51) – Kazandı
  • 2019: 23. Afife Tiyatro Ödülleri – Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu (Fotoğraf 51) – Kazandı
  • 2019: 24. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri – Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu – Kazandı
  • 2019: 26. Adana Altın Koza Film Festivali – (Aden) – Kazandı
  • 2022: 9. Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri – Hülya Nutku ‘En İyi Kadın Oyuncu’ Ödülü (Timsah Ateşi) – Kazandı

Ben Onun Annesiyim, Ayşe, Funda Eryiğit, funda eryiğit kaç yaşında, funda eryiğit nereli, funda eryiğit eşi, funda eryiğit eğitim, funda eryiğit boyu, funda eryiğit adaylıklar, funda eryiğit yaş, Funda Eryiğit tüm dizileri, Funda Eryiğit ödülleri

Bağlantıları görebilmek için lütfen Giriş yap veya Kayıt ol
yazısı ilk önce
Bağlantıları görebilmek için lütfen Giriş yap veya Kayıt ol
üzerinde ortaya çıktı.

Konu görüntüleyen kullanıcılar