irc.web.tr'e Hoş Geldiniz!
Türkiye'nin yeni nesil irc forumu sizinle!

Bergüzar Korel, Annem Ankara dizisinde canlandırdığı Zuhal karakterini yargılamıyor!

Uzman

Premium Üye
Premium Üye
‘Oynadığım karakteri yargılamıyorum, onun bakış açısından dünyayı görmeye çalışıp, onun değerlerine odaklanıyorum.’

Yaşanmış bir hayat hikayesinden uyarlanan BKM imzalı Annem Ankara dizisi ile her hafta Kanal D’de izleyicilerinin karşısına geçen Bergüzar Korel ve Mehmet Günsür, Curated Magazine için objektiflere poz verdi. Dizide ilişkileri yokuş aşağı giden evli bir çifti canlandıran ikili birbirinden özel açıklamalarda bulundu.

Bergüzar Korel, Annem Ankara’nın Zuhal’i için ‘Hayatının merkezine çocuklarını koyan mücadeleyi hiç bırakmayan, mizah duygusu yüksek, olduğu her yeri çocukları için çiçek bahçesine çeviren umutlu ve kendi ayakları üzerinde durmak için savaşan bir kadın’ dedi.

Mehmet Günsür ise Hasan’ı ‘Teknik anlamda elini attığı her işte çok başarılı olan bir adam. Tek beceremediği şey, kendi ailesinden görmediği için ya da bu travmayı bir şekilde atlatamadığı için aile ve baba olma durumu.Hasan sadık olma ve aile olmanın getirdiği sorumlulukları uygulamada bazı eksikleri olan bir kişi’ sözleriyle anlattı ve ekledi ‘Çocukluğunda görmemiş, kendi babasından görmemiş ve aile olmanın ne demek olduğunu bilmiyor. Bu bir bahane değil elbette. Ancak insanda bazı huylar ve sıkışmışlıklar vardır; o huylar, durumlar karşısındaki davranışlarımızı değiştirmemizi zorlaştırır’

Başarılı oyuncular karaktere hazırlık süreçleri ile ilgili sorulan soruya şu şekilde yanıt verdi:

Bergüzar Korel: Öncelikle o karakteri gerçek bir zemine oturtup empati kurmaya çalışırım. Bu kişi en çok neyi istiyor, hayattaki en büyük korkusu ne, hayatından neyi kimi çıkarırsan yok olur; tüm bu sorular karakterin motivasyonunu bulmama yardımcı oluyor. Yine oynadığım karakterin kültürünü, mesleğini, yaşadığı dönemle alakalı detaylarını araştırıyorum, en önemlisi de oynadığım karakteri yargılamıyorum, onun bakış açısından dünyayı görmeye çalışıp, onun değerlerine odaklanıyorum.

Mehmet Günsür: Ben duygu hafızasıyla çalışmayı seviyorum; yenilmişlik, kızgınlık, agresyon ya da karakterin kendisiyle barışık olma hali gibi… Bu zamana kadar motivasyonunu anlamadığım bir karakter olmadı mesela hiç. Senaryo içinde belli noktaları anlamadığım anlar oldu ama karakterin motivasyonunu anlamadığım hiçbir projem olmadı. Eninde sonunda onu anlıyorsun.

‘Sizinle ilgili mizah yapıldığında neler hissediyorsunuz?’ sorusuna ise şu şekilde yanıt verdiler.

Bergüzar Korel: Eğer ki haksızlığa uğradığım ve gerçeği yansıtmayan bir magazin haberi üzerinden yapılıyorsa bu beni üzüyor ve samimi bulmuyorum. Ama oynadığım karakterler, oyunculuğu yapma biçimim, duruşum ve bakışımla ilgili yapılan zeki bir mizahsa çok seviyorum.

Mehmet Günsür: Kendimle dalga geçmeyi de benimle dalga geçilmesini de seviyorum. Beni iyi bilen ve tanıyan bir insanın bunu yapması daha da zevkli oluyor. Mesela en yakın arkadaşım, moralimin bozuk olduğu zamanlarda bunu inanılmaz bir ustalıkla yapar. İnsanın hayatı ve kendini bu kadar ciddiye almaması gerekiyor aslında. O yüzden etrafında seni tanıyan komik insanların olması önemli, düştüğün zaman hemen seni ayağa kaldırıyorlar. Severim benimle dalga geçilmesini, dalga geçmeyi de severim; ince düşünülmüş bir anlatım sanatı bence.

Röportajın tamamı Curated Magazine’de.

Bağlantıları görebilmek için lütfen Giriş yap veya Kayıt ol
yazısı ilk önce
Bağlantıları görebilmek için lütfen Giriş yap veya Kayıt ol
üzerinde ortaya çıktı.

Konu görüntüleyen kullanıcılar