irc.web.tr'e Hoş Geldiniz!
Türkiye'nin yeni nesil irc forumu sizinle!

BURAK ŞAFAK – Uzak Şehir Kadir Kimdir? Nereli – Boyu – Ailesi – Dizileri

Uzman

Premium Üye
Premium Üye

BURAK ŞAFAK Kimdir?​

Adı: Burak Şafak
Doğum Tarihi: 19 Şubat 1991
Doğum Yeri: Adana
Aslen: Adanalı
Eğitim: Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro-Oyunculuk Bölümü mezunu
Boyu: 1.80 m
Kilosu: 75 kg
Burcu: Balık
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Siyah

Ailesi ve Çocukluk Yılları

Burak Şafak, 19 Şubat 1991’de Adana’nın Kiremithane Mahallesi’nde doğmuştur. Ailesinin sanata olan ilgisi küçük yaşlardan itibaren gelişmesine katkı sağlamıştır. İlköğrenimini Dervişler İlköğretim Okulu’nda, lise eğitimini ise Enver Kurttepeliler Lisesi’nde tamamlamıştır. Lise yıllarında taklit yeteneğiyle dikkat çeken Burak, çevresindekiler tarafından oyunculuğa yönlendirilmiştir.

Eğitim Hayatı

Oyunculuğa olan ilgisini eğitimle pekiştirmek isteyen Burak Şafak, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro-Oyunculuk Bölümü’ne girmiş ve 2017 yılında buradan mezun olmuştur. Eğitimi sırasında sahne performanslarını geliştirmek adına çeşitli tiyatro projelerinde yer almıştır.

Oyunculuğa İlk Adım

Burak Şafak, kariyerine arkadaşlarıyla birlikte hayata geçirdiği Sıfır Bir: Bir Zamanlar Adana’da adlı internet dizisiyle adım atmıştır. Bu projede canlandırdığı “Cabbar” karakteri ile büyük beğeni kazanmış ve geniş bir hayran kitlesi edinmiştir.

Hangi Proje ile Parladı?

Burak Şafak, 2021-2023 yılları arasında TRT1’de yayınlanan Alparslan: Büyük Selçuklu dizisinde “Avar Alp” karakterine hayat vererek dikkatleri üzerine çekmiştir. Dizideki güçlü performansı, kariyerinde önemli bir çıkış noktası olmuştur.

Kariyerindeki Önemli Projeler

Burak Şafak, televizyon ve dijital platformlarda birçok projede yer almıştır. Özellikle aksiyon ve dram türündeki yapımlarda başarılı performanslar sergilemiştir.

• Sıfır Bir: Bir Zamanlar Adana’da (2016-2019) – Cabbar
  • Ramo (2020) – Guri
  • Alparslan: Büyük Selçuklu (2021-2023) – Avar Alp
  • Uzak Şehir (2024) – Kadir Yolcu

Sinema Kariyeri

Burak Şafak, televizyon projelerinin yanı sıra sinema sektöründe de başarılı projelerde yer almıştır.

• Cam Perde (2023) – Ömer
  • Söz Senettir (2019) – Cihat

Son Projesi: Uzak Şehir Kadir Yolcu

Burak Şafak, son olarak 2024 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanmaya başlayan Uzak Şehir dizisinde “Kadir Yolcu” karakterine hayat vermektedir. Dizi, güçlü oyuncu kadrosu ve etkileyici hikayesiyle dikkat çekerken, Burak Şafak’ın karakteri de izleyiciler tarafından büyük ilgi görmektedir.

Kişilik Özellikleri ve İlgi Alanları

Burak Şafak, doğallığı ve samimi duruşuyla dikkat çeken bir oyuncudur. Müzik ve hayvan haklarına olan ilgisiyle bilinir. Özellikle dövüş sanatları ve fitness ile ilgilenmekte, zamanını fiziksel gelişimine ve sanatsal çalışmalarına ayırmaktadır.

BURAK ŞAFAK TELEVİZYON DİZİLERİ

YılDizi AdıRolü
2024Uzak ŞehirKadir Yolcu
2021Alparslan: Büyük SelçukluAvar Alp
2020RamoGuri
2016Sıfır Bir: Bir Zamanlar Adana’daCabbar

BURAK ŞAFAK SİNEMA FİLMLERİ

YılFilm AdıRolü
2023Cam PerdeÖmer
2019Söz SenettirCihat

Burak Şafak Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

• Burak Şafak kaç yaşında? 33 yaşında.
  • Burak Şafak nereli? Aslen Adanalı.
  • Burak Şafak hangi dizilerde oynadı? Alparslan: Büyük Selçuklu, Ramo, Uzak Şehir.
  • Burak Şafak’ın boyu kaç? 1.80 m.
  • Burak Şafak hangi üniversiteden mezun? Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı.

Bağlantıları görebilmek için lütfen Giriş yap veya Kayıt ol
yazısı ilk önce
Bağlantıları görebilmek için lütfen Giriş yap veya Kayıt ol
üzerinde ortaya çıktı.

Konu görüntüleyen kullanıcılar