Eşkıya’nın Eniştesi Şimdi de Talihsiz Kuyumcu! Hakan Karsak, Aile Saadeti’ndeki ‘Emin’ Karakteri Kimdir?
Türk televizyon ve sinemasının usta oyuncusu Hakan Karsak, yakında izleyiciyle buluşacak olan “Aile Saadeti” adlı yeni diziyle ekranlara dönmeye hazırlanıyor. “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” dizisindeki ‘Enişte’ karakteriyle hafızalara kazınan, “Mahkum” ve “Bir Sevdadır” gibi yapımlardaki başarılı performanslarıyla adından söz ettiren Karsak, yeni projesinde ‘Emin’ karakterine hayat verecek. Bu gelişme, oyuncunun hayranları arasında büyük bir heyecan yaratırken, “Aile Saadeti Emin kimdir?” ve “Hakan Karsak kimdir?” soruları gündemin ilk sıralarına yerleşti.
Dolandırılan Kuyumcu Emin’in Adalet Arayışı
“Aile Saadeti” dizisi, dram ve mizahı bir araya getiren hikayesiyle dikkat çekiyor. Hakan Karsak’ın canlandırdığı Emin, mahallesinde çok sevilen, iyi niyetli, saf ve temiz kalpli bir kuyumcudur. Ancak hayatı, güvendiği çırağı tarafından dolandırılınca altüst olur. Üzerine bir de hırsız damgası yiyen Emin, her şeyini kaybeder ve ailesiyle birlikte evsiz kalır. Bir konağa sığınmak zorunda kalan ailenin babası olarak Emin’in tek bir amacı vardır: adını temize çıkarmak için ortadan kaybolan çırağını bulmak.
Bu zorlu mücadelede Emin’in en büyük destekçisi, Esra Kızıldoğan’ın canlandırdığı eşi Öykü’dür. Editörlük ve çevirmenlik yapan Öykü, evin bütçesine katkıda bulunmak için mahalledeki çocuklara İngilizce dersi veren, komşularının sorumluluğunu dahi üstlenen fedakâr bir kadındır.
Hakan Karsak: “Tam Benim Kalemim Bir Mizah Var”
Dizideki rolüne dair heyecanını dile getiren Hakan Karsak, projenin kaybolmaya yüz tutan mahalle kültürünü yeniden hatırlatacağını vurguladı. Usta oyuncu, karakterini ve dizinin atmosferini şu sözlerle anlattı: “Çok heyecanlıyız, güzel bir proje. Heyecanla bekliyoruz. Emin; eşini ve çocuklarını çok seven, kendi dünyasında dürüst ve iyi niyetli bir adam. Hikâyenin matematiği çok iyi kurgulanmış. Ben mizahı çok severim, tam da benim kalemim bir mizah var. Aile ve mahalle kavramı gün geçtikçe unutuluyor, bir kültür yok oluyor aslında. Aile Saadeti o sıcaklığı tekrar hissettirecek bir yapım olacak.”
Hakan Karsak Kimdir?
1 Nisan 1975’te Diyarbakır’da dünyaya gelen Hakan Karsak, oyunculuk kariyerine 1992 yılında amatör olarak başladı. Ankara Gençlik Tiyatrosu ve Yahya Kemal Beyatlı Lisesi Tiyatro Topluluğu ile tiyatroya adım atan Karsak, daha sonra Ankara Sanat Tiyatrosu’nda oyunculuk eğitimi aldı. Afyon Kocatepe Üniversitesi İnşaat Bölümü ve İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden mezun olan oyuncu, entelektüel birikimini sanatıyla birleştirmeyi başardı. Toplumsal duyarlılığıyla da tanınan Karsak, Düzce depremi sonrası UNICEF ile çalışarak depremzede çocuklara iki yıl boyunca tiyatro eğitmenliği yapmıştır.
Kariyerindeki en büyük çıkışı, 2015-2021 yılları arasında yayınlanan “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” dizisinde canlandırdığı ‘Enişte’ (Temel Kalkandere) karakteriyle yakaladı. Bu rolüyle geniş kitlelerin sevgisini kazandı.
Unutulmaz Rolleri ve Başarıları
Hakan Karsak, zengin filmografisiyle dikkat çeken bir isim. İşte yer aldığı bazı önemli yapımlar:
- Televizyon: Bir Sevdadır (Engin Albayrak) , Veda Mektubu (Nevzat) , Mahkum (Hacı Alagöz) , Benim Adım Gültepe (Basri) , Sultan (Bilal).
- Sinema: Kelebekler (İmam) , Aman Reis Duymasın (Enişte) , Silsile (Bozo) , Sarmaşık (Nadir) , Press (Komiser).
- İnternet: Saygı (Mevlüt) , Cezailer (Can).
Başarılı oyunculuğuyla birçok ödüle de layık görülen Karsak, 2013 yılında Boğaziçi Uluslararası Film Festivali’nde “En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”nü kazanmıştır. Ayrıca Kelebekler filmindeki performansıyla 51. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri ve 24. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’nde “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” kategorisinde aday gösterilmiştir.
yazısı ilk önce üzerinde ortaya çıktı.