irc.web.tr'e Hoş Geldiniz!
Türkiye'nin yeni nesil irc forumu sizinle!

GQ Men of The Year 2025’te Aras Aydın Gözyaşlarına Boğuldu!

Uzman

Premium Üye
Premium Üye
Ekranların ve beyazperdenin başarılı ismi
Bağlantıları görebilmek için lütfen Giriş yap veya Kayıt ol
, GQ Men of The Year 2025 ödül törenine damga vurdu. “Yılın Uluslararası Başarı Ödülü”nü almak için sahneye çıkan Aydın, konuşmasına sakin başlasa da söz ailesine gelince gözyaşlarını tutamadı. Geçtiğimiz Eylül ayında şair ruhlu babasını kaybettiğini ilk kez bu kadar açık bir şekilde dile getiren oyuncunun, Venedik ödülüyle ilgili anısı ve eşi Melis Birkan’a bakışları geceye damgasını vurdu. İşte o duygu dolu anlar ve konuşmanın perde arkası…

Konuşmasında Kilit Anların Analizi: “Babam Yoğun Bakımdaydı…”​

Hemington CEO’su Umut Boz’un takdimiyle sahneye gelen Aras Aydın, ödülünü alırken başlangıçta “Ben neyse o” diyerek mütevazı bir giriş yaptı. Ancak konuşma ilerledikçe oyuncunun sesi titremeye, gözleri dolmaya başladı.

• Yürek Burkan Venedik Anısı: Aydın, daha önce aldığı Venedik ödülüne değindiği sırada duraksadı. “Ay ben de… duygulanıyorum” diyerek derin bir nefes alan oyuncu, o acı gerçeği paylaştı: “Venedik’te aldığım ödülde babam yoğun bakımdaydı. Eylül’ün son haftası kendisini kaybettik.”
  • “Oğlu Olduğunu Okudu”: Salondaki herkesi sessizliğe gömen detay ise babasıyla olan son anısıydı. Aydın, babasının bilinci kapanmadan önceki o anı şöyle anlattı: “Ödülü tuttu, üzerinde yazan ismi okudu, oğlu olduğunu okudu… Babam maalesef bunu (GQ ödülünü) bu sefer göremeyecek.”
  • Anneye Vefa ve İthaf: Babasının yokluğunda ödülünü kime adayacağını ise şu sözlerle duyurdu: “Ben bu ödülü hala hayatta olan, yanına uğradığım, beni arkamdan uğurlayan, dua eden, arkamdan su döken biricik annem için alıyorum.”
  • Melis Birkan’a Aşk İlanı: Konuşmasının finalinde eşi Melis Birkan‘a dönen Aydın, “İyi ki bu karanlığımı aydınlatmaya yetiyorsun” diyerek zorlu yas sürecinde en büyük desteği eşinden gördüğünü tüm Türkiye’nin önünde haykırdı.

Tüm bu konuşmayı Melis Birkan ise gözyaşları içinde dinledi.

Bu Sahne Ne Anlama Geliyor?​

Bu konuşma, Aras Aydın’ın sadece başarılı bir oyuncu değil, aynı zamanda köklerine ve ailesine derin bir bağla tutunan bir “evlat” olduğunu gösterdi. Aras Aydın’ın babası, sadece bir baba figürü değil, aynı zamanda onun sanatının da kaynağıydı. Dört şiir kitabı olan, bağlama çalan ve edebiyatla iç içe bir babanın oğlu olan Aydın, çocukluğunda gizlice babasının şiirlerini okuyarak oyunculuk yeteneğini keşfetmişti.

Sahnedeki “Kendi dilimle konuştuğum ve ellerimde tuttuğum başarı imgesi” vurgusu, aslında babasının ona miras bıraktığı Türkçe sevgisi ve sanat tutkusuna bir selam niteliğindeydi. Oyuncunun “arkamdan su döken annem” metaforu ise, modern dünyanın ışıltılı ödül töreninde geleneksel aile değerlerini ve samimiyeti hatırlatan en güçlü an oldu.

Sosyal Medya Çalkalandı!​

Videonun yayınlanmasının ardından sosyal medyada #
ve #
etiketleri gündem oldu.

• Kullanıcılar, babasını yeni kaybetmiş birinin sahnede bu kadar metanetli ama bir o kadar da samimi duruşunu takdir etti.
  • Özellikle X (Twitter) kullanıcıları; “Babasının şair ruhu oğlunun konuşmasına yansımış”, “Melis Birkan’a bakışı her şeyi anlatıyor” ve “Annesine ‘arkamdan su döken’ demesi çok bizden, çok içtendi” yorumlarını yaptı.
  • Google Trends verilerine göre “Aras Aydın babası kimdir?” ve “Aras Aydın Venedik ödülü” aramalarında patlama yaşandı.

Aras Aydın, uluslararası başarısını babasının aziz hatırasına ve annesinin dualarına sığdırarak kariyerinde unutulmaz bir ana imza attı. Hem “Siyah Kalp” dizisindeki performansı hem de bu insani duruşuyla izleyicinin gönlünde taht kuran Aydın’ın, bu yas sürecinin ardından sanatına nasıl daha sıkı sarılacağını hep birlikte göreceğiz. İzleyiciler şimdiden onun bir sonraki projesini ve babasına ithaf edeceği yeni başarıları bekliyor.

yazısı ilk önce
üzerinde ortaya çıktı.

Konu görüntüleyen kullanıcılar