irc.web.tr'e Hoş Geldiniz!
Türkiye'nin yeni nesil irc forumu sizinle!

Güller ve Günahlar dizisinde sessiz bir çığlık!

Uzman

Premium Üye
Premium Üye
“HELP” İŞARETİYLE GELEN FARKINDALIK

“HELP” İŞARETİ GÜNDEM OLDU

BİR İŞARET, BİN ÇIĞLIK

Kanal D’nin sevilen dizisi Güller ve Günahlar, yalnızca sürükleyici hikâyesiyle değil, toplumsal meselelere dokunan sahneleriyle de dikkat çekmeye devam ediyor. Dizinin geçtiğimiz cumartesi yayınlanan bölümünde Cemre Baysel’in hayat verdiği Zeynep karakterinin yaptığı “help” (yardım) işareti farkındalık yarattı.

Bağlantıları görebilmek için lütfen Giriş yap veya Kayıt ol to view quote content!

HAYATİ BİR MESAJ

Dizinin son yayınlanan bölümünde Zeynep karakterinin kaçırıldığı sahnede araba camından yaptığı “help” (yardım) işareti, hayati bir mesaj taşıyordu. Dünya genelinde kadına yönelik şiddet mağdurlarının sessizce yardım istemek için kullandığı bu işaretin ekrana taşınması, dizinin toplumsal duyarlılığını bir kez daha ortaya koydu.

FARKINDALIK KAZANDIRDI

Bu sahne, şiddet mağdurlarının çoğu zaman seslerini duyuramadıkları gerçeğine dikkat çekerken, izleyicilere de önemli bir farkındalık kazandırdı. Tek bir el hareketinin bile bir hayatı kurtarabileceği gerçeği, güçlü bir şekilde vurgulandı.

DUYARLI İZLEYİCİLER

Sanal medyada da geniş yankı bulan bu sahne, birçok izleyici tarafından fark edilip paylaşıldı. Duyarlılık gösteren izleyiciler, bu anlamlı sahneyi övgüyle karşıladı.

“HELP İŞARETİ” NASIL YAPILIR?

“Help işareti” (Sessiz Yardım Çağrısı), özellikle şiddet veya tehdit altında olanların, konuşmadan yardım isteyebilmesi için tasarlanmış uluslararası bir el hareketidir. Avuç içinin gösterilip başparmağın içe kıvrılarak diğer parmakların üzerine kapatılmasıyla (yumruk) yapılır.

NGM imzalı Güller ve Günahlar, cumartesi akşamı saat 20.00’de Kanal D’de.

Bağlantıları görebilmek için lütfen Giriş yap veya Kayıt ol
yazısı ilk önce
Bağlantıları görebilmek için lütfen Giriş yap veya Kayıt ol
üzerinde ortaya çıktı.

Konu görüntüleyen kullanıcılar