irc.web.tr'e Hoş Geldiniz!
Türkiye'nin yeni nesil irc forumu sizinle!

İlayda Alişan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Uzman

Premium Üye
Premium Üye
İlayda Alişan, 26 Şubat 1996 İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusudur.

Adı: İlayda Alişan
Doğum Tarihi: 26 Şubat 1996
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.58 m.
Kilosu: 48 kilo
Burcu: Balık
Göz Rengi: Mavi
Saç Rengi: Açık Kahverengi
Instagram:
Bağlantıları görebilmek için lütfen Giriş yap veya Kayıt ol

Evcil Hayvanları: Kedisi Şükran

İlayda Alişan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 4

Çocukluğuna dair unutamadığı anısı: Çocukken en favori oyuncağı Barbie bebekleriydi. “Çocukken her gün oyuncaklarımı dışarı çıkarırdım. Bir gün annem ‘dışarının pisliğini eve getirme’ dedi. Ben de bebeklerim için güvenli bir alan aradım ve kimse bulmasın diye çöp kutusuna koymaya karar verdim! Ertesi gün hiçbirinden eser yoktu tabii.”

Eğitim hayatı: Behçet Kemal Çağlar Lisesi’nde eğitimini tamamladı.

Hayatının dönüm noktası:15 yaşında oyunculuğa başlaması tesadüf olmuş. “Bir ajansa kayıtlıydım, reklam çekimlerine çağırıyorlardı. Dizi işi ise tamamen sürpriz oldu. Ajansa kayıt olduğumda çok küçüktüm. Babamın arkadaşı beni çok beğenmiş, bizim haberimiz olmadan beni ajansa kayıt ettirmiş.”

Oyunculuğa ilk adım: 2011 yılında ‘Bir Çocuk Sevdim’ dizisi ile oyunculuk kariyerine adım attı.

Hangi proje ile parladı? 2014 yılında ‘Benim Adım Gültepe’ dizisinde canlandırdığı ‘Nurten’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Naif, sabırlı, güler yüzlü, sempatik, çalışkan.

Sosyal: Setten arta kalan zamanlarında okula gidiyor ve spor yapıyor.

Düşünce yapısı: Tüm kadınların kendi başlarına bir birey olarak, son derece güzel ve farklı olduklarını düşünüyor. “Herkesin farklı bir rengi, farklı nüansları var. O yüzden sırf kadınların değil, aslında tüm insanların cinsiyet gözetmeksizin kusurlarıyla, karakterleriyle, kişisel değerleriyle ve tabii ki dış görünüşlerinin harmanıyla o mutlak güzelliğe sahip olduklarına inanıyorum.”

Sette nasıl birisi? Günlük ruh halini asla sete yansıtmıyor. “Mutsuzsam o gün yüzümden anlayabilirsiniz ama sette bunu yapmam. “3-2-1 kayıt” dendiğinde sen artık o değilsin, karakterinsin.”

Mutluluk kaynağı: ‘Çukur’ dizisinde usta oyuncularla rol almaktan mutluluk duyuyor.

İlk sinema filmi: Aydın Bulut/ Niyazi Bey

Hayran olduğu kişi: Beren Saat’in oyunculuğunu çok beğeniyor.

Hayata bakışı: ‘Keşke’ demeyi sevmiyor. “Yaşadığım hiçbir olay ve durum için ‘keşke’ demeyi sevmem, ders almam gerektiğini düşünürüm. İyi ki bu işi yapıyorum, mutlu olduğum yerdeyim.”

İş hayatına bakışı: “Oyunculuk ya da en zıt noktada daha bilimsel bir meslek adına da konuşsam düşüncem aynı: Bu ödülü kazanırsam, şu projede yer alırsam gibi başarılar kıstas değil. Tabii ki değerli ama başarı uçsuz bucaksız, sonu yok. Bence insanların huzuru için, bu dünyaya bir şeyler bırakabilmek, başkalarının hayatına dokunmak, ilham olmak en güzel başarı. Oyunculukta güzellik avantaj ancak abartıldığını düşünüyorum.”

Gelecek Hayali: Hayali yarın öbür gün bu dünyadan gittiğinde, geriye güzel bir değer bırakabilmek.

Rol modeli: İlham aldığı oyuncu Bihter Dinçel. “Önceki işimde tanıştım, hem ablam hem arkadaşım oldu.

Hangi filmden etkilendi? Life is Beautiful.

Neye para harcar? Kendisini ‘alışverişkolik’ olarak tanımlıyor. gardırobundan eksik olmayan kıyafetler; Jean, beyaz tişört, sneaker’lar

İlayda Alişan Televizyon Dizileri

Son Projeleri Genç yaşına rağmen oldukça üretken bir kariyere sahip olan oyuncu, son olarak 2023-2024 yılları arasında atv ekranlarında yayınlanan Ateş Kuşları dizisinde başrol oynamıştır. Sokak çocuklarının hayatta kalma mücadelesini anlatan dizide “Gülayşe / Lara” karakteriyle izleyicilerden büyük alkış almıştır. Aynı dönemde Netflix’in çok izlenen İyi Adamın 10 Günü ve Kötü Adamın 10 Günü filmlerinde Fatoş karakterine hayat vermiştir.

TV Dizileri

• 2011-2012 – Bir Çocuk Sevdim – Merve

• 2013 – Gönül Hırsızı – Harika

• 2014 – Benim Adım Gültepe – Nurten

• 2015 – Serçe Sarayı – Sinem

• 2016-2017 – Bana Sevmeyi Anlat – Eylül Eren

• 2017 – Rüya – Cemre Büküm

• 2017-2019 / 2021 – Çukur – Akşın Koçovalı

• 2019-2020 – Şampiyon – Neslihan Günaltay

• 2021 – Masumiyet – Ela Yüksel

• 2021 – Kırmızı Oda – Süveyda (Konuk oyuncu)

• 2022 – Seversin – Asya Çelikbaş

• 2023-2024 – Ateş Kuşları – Gülayşe Ateş / Lara Eyüboğlu

• 2025 – Piyasa – Münevver Çetin

Son Dizi Projesi İlayda Alişan’ın ekrana gelen son televizyon dizisi projesi atv’de yayımlanan Ateş Kuşları olmuştur. Dizi, 10 Mayıs 2024 tarihinde yayımlanan 54. bölümüyle final yaparak sona ermiş; Alişan bu dizideki Gülayşe rolüyle kariyerine güçlü bir başrol performansı daha eklemiştir.

İnternet Projeleri

• 2019-2020 – Hakan: Muhafız – Aylin Erman (Netflix)

• 2021 – Terapist – Özlem Narin (GAİN)

• Şule – (Özge)

• Yakında – Sürgünler – Günnur (tabii)

• Yakında – Ölüm Kime Yakışır – (Turkcell TV+)

Sinema Filmleri

• 2023 – İyi Adamın 10 Günü – Fatoş (İnternet Filmi – Netflix)

• 2023 – Kötü Adamın 10 Günü – Fatoş (Konuk Oyuncu – Netflix)

Reklam ve Seslendirme Çalışmaları İlayda Alişan kariyerinin başından beri birçok markanın yüzü olmuştur (Nestle, Coca Cola, Ülker, Akbank, Eti). 2018’de Eti Browni Gold, 2020’de Pantene ve 2022’de Oriflame reklamlarında oynamıştır. Ayrıca oyun dünyasında büyük yankı uyandıran bir çalışmaya imza atarak 2022 yılında dünyaca ünlü video oyunu Valorant’taki Türk karakter “Fade”in yüz modeli ve ruhu olmuştur.

Ödüller ve Adaylıklar

• 2019 – 46. Altın Kelebek Ödülleri – Pantene Yıldızı Parlayanlar (Kazandı)

• 2021 – Inflow Awards – En İyi Influencer & Marka İş Birliği: “Okula Devam” (Kazandı)

• 2022 – 8. Altın 61 Proje Ödülleri – Yılın En İyi Romantik Komedi Dizisi Kadın Oyuncusu (Kazandı)

• 2022 – 48. Altın Kelebek Ödülleri – En İyi Kadın Romantik Komedi Oyuncusu / Seversin (Kazandı)

• 2022 – 48. Altın Kelebek Ödülleri – En İyi Dizi Çifti (Burak Yörük ile – Aday)

• 2019 – Karadeniz Teknik Üniversitesi Medya Ödülleri – Yılın Yükselen Kadın Oyuncusu (Aday)

Eleştirmen ve Hayran Yorumları Televizyon eleştirmenleri, oyuncunun Masumiyet ve Çukur gibi zorlu projelerdeki psikolojik derinliği olan rolleri ustalıkla taşıdığını belirtmektedir. Hayranları ise onun içtenliğini, kibar duruşunu ve özellikle sosyal medyadaki filtresiz, samimi yaşantısını çok sevmektedir. Geniş bir genç hayran kitlesine sahiptir.

Özel Hayat ve Medyada Yeri Özel hayatını gözlerden uzak yaşamayı tercih eden ve magazin polemiklerine girmeyen İlayda Alişan, özel yaşantısında bir süredir iş insanı Oğulcan Engin ile mutlu bir beraberlik sürdürmektedir. Alişan’ın evliliği veya çocuğu bulunmamaktadır.

Gelecek Projeler Yetenekli oyuncu, 2024 ve 2025 yılları için oldukça yoğun bir ajandaya sahiptir. 2025 yılında Kanal D ekranlarında izleyiciyle buluşacak olan Piyasa adlı yeni dizide “Münevver Çetin” karakteri ile başrolde yer alacaktır. Ayrıca dijital platformlar için çekilen Sürgünler (tabii), Şule ve Ölüm Kime Yakışır (Turkcell TV+) isimli projeleri de yakın zamanda izleyici karşısına çıkmak için gün saymaktadır.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

• İlayda Alişan kimdir? İlayda Alişan, Çukur, Masumiyet ve Ateş Kuşları gibi dizilerle yıldızı parlayan, Türkiye’nin en popüler genç kadın oyuncularından biridir.

• İlayda Alişan kaç yaşında? 26 Şubat 1996 doğumlu olan yetenekli oyuncu, 2026yılı itibarıyla 30 yaşındadır.

• İlayda Alişan aslen nereli? İstanbul’da doğup büyüyen oyuncu, aslen anne tarafından Erzincanlı, baba tarafından Trabzonludur.

• İlayda Alişan’ın sevgilisi kim? Başarılı oyuncu, ünlü iş insanı Oğulcan Engin ile birliktedir.

• İlayda Alişan nasıl ünlü oldu? Babasının bir arkadaşının onu gizlice bir ajansa kaydettirmesiyle reklamlarda oynamaya başlamış, asıl şöhreti ise fenomen dizi “Çukur” ile yakalamıştır.

• İlayda Alişan’ın annesine ne oldu? Oyuncunun annesi Ayşegül Alişan, o henüz 9 yaşındayken kanser hastalığı sebebiyle vefat etmiştir.

• İlayda Alişan evli mi, çocuğu var mı? Hayır, oyuncu bekar olup herhangi bir evlilik yapmamıştır ve çocuğu yoktur.

• İlayda Alişan Valorant oyununda hangi karakter? Dünyaca ünlü video oyunu Valorant’ta yer alan Türk casus “Fade” karakterinin yaratım ve yüz modelleme sürecine İlayda Alişan hayat vermiştir.

• İlayda Alişan hangi okuldan mezun? İstanbul Bilgi Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü mezunudur.

yazısı ilk önce
üzerinde ortaya çıktı.

Konu görüntüleyen kullanıcılar