Tam Adı: Ahmet Kutsi Karadoğan
Doğum Tarihi: 16 Mart 1973
Doğum Yeri: Malatya, Türkiye
Boyu: 1.75 m
Kilosu: 73 kg
Burcu: Balık
Meslek: Şarkıcı, Besteci, Söz Yazarı, Dizi Oyuncusu
Aktif Yıllar: 2000 – Günümüz
Eğitim: Ankara Ayrancı Lisesi; Mimarlık Eğitimi (Müzik için ayrıldı)
Annesi: Hatice Karadoğan
Babası: Şinasi Karadoğan (Memur)
Kardeşi: Ailesi hakkında kamuoyuna açık bilgi bulunmamaktadır.
Aslen Nereli: Malatya doğumludur; çocukluğu Ankara’da geçmiştir.
Sosyal Medya: Instagram: @kutsiofficial (1M+ takipçi)
Kutsi, 16 Mart 1973 tarihinde Malatya’da doğmuştur. İsmini Türk şairi Ahmet Kutsi Tecer’den almıştır. Ankara’da büyüyen sanatçı, lise yıllarında müzikle tanışmış ve kendi bestelerini yapmaya başlamıştır. Erol Köse prodüktörlüğünde 2000 yılında çıkardığı ‘Aşk Paylaşılmaz’ albümüyle müzik dünyasına fırtına gibi girmiştir.
‘Sana Ne’, ‘Aynı Şehirde Nefes Almak Bile Bana Yetiyor’, ‘Bambaşka’ gibi hit şarkılarıyla 2000’li yılların en popüler pop müzik sanatçısı olan Kutsi, 2006 yılında Medyapım imzalı ‘Doktorlar’ dizisiyle oyunculuğa adım atmıştır.
Türk televizyon tarihine geçen ‘Doktorlar’ dizisinde (2006-2010) hayat verdiği cerrah ‘Dr. Levent Atahanlı’ karakteriyle oyunculukta efsaneleşmiştir. Yasemin Ergene (Dr. Ela) ile oluşturdukları aşk hikayesi reyting rekorları kırmıştır. Ardından ‘Huzur Sokağı’ (Bilal), ‘Kalbimdeki Deniz’ (Mirat Yavuz), ‘Benim Adım Melek’ (Halil Şirhan) ve ‘Üvey Anne’ dizilerinde başrol oynayarak dramadaki gücünü kanıtlamıştır. 2026 yılında Star TV’nin ‘Tuzlu Kahve’ dizisinin 4. bölümünde Feryal’i tedavi eden ve Yasemin Ergene (Elit) ile yıllar sonra hastane koridorunda yüzleşen konuk doktor olarak diziye tarihi bir nostalji katmıştır.
Duygusal, samimi, güven veren duruşu, melodik ses tonu ve sakin oyunculuk üslubuyla halkın büyük sevgisini kazanmış bir sanatçıdır.
Konser maratonunu sürdüren Kutsi, 2026 sonbaharında Star TV’nin ‘Tuzlu Kahve’ dizisinin 4. bölümünde ‘Doktorlar’ nostaljisini canlandıran tarihi bir sahneyle konuk oyuncu olmuştur.
Tuzlu Kahve (2026, Star TV) – Rol: Doktor Levent (Konuk Oyuncu)
16 Mart 1973 doğumlu olup 2026 yılı itibarıyla 53 yaşındadır.
Malatya doğumludur; çocukluğu Ankara’da geçmiştir.
Efsane beyin cerrahı Dr. Levent Atahanlı karakterini canlandırmıştır.
4. Bölümde Yasemin Ergene ile tarihi bir nostaljiye imza atan konuk doktor olarak yer almıştır.
‘Aynı Şehirde Nefes Almak Bile Bana Yetiyor’, ‘Bambaşka’, ‘İlan-ı Aşk’, ‘Aşksızlığı da Koydum Bavula’ ve ‘Sana Ne’ en bilinenleridir.
Balık burcudur.
Sibel Ülker ile evlidir; önceki evliliğinden iki kızı vardır.
1.75 metredir.
Ünlü Türk edebiyatçısı Ahmet Kutsi Tecer’den almıştır.
Resmi hesabı @kutsiofficial’dır.
Doğum Tarihi: 16 Mart 1973
Doğum Yeri: Malatya, Türkiye
Boyu: 1.75 m
Kilosu: 73 kg
Burcu: Balık
Meslek: Şarkıcı, Besteci, Söz Yazarı, Dizi Oyuncusu
Aktif Yıllar: 2000 – Günümüz
Eğitim: Ankara Ayrancı Lisesi; Mimarlık Eğitimi (Müzik için ayrıldı)
Annesi: Hatice Karadoğan
Babası: Şinasi Karadoğan (Memur)
Kardeşi: Ailesi hakkında kamuoyuna açık bilgi bulunmamaktadır.
Aslen Nereli: Malatya doğumludur; çocukluğu Ankara’da geçmiştir.
Sosyal Medya: Instagram: @kutsiofficial (1M+ takipçi)
Ailesi ve Çocukluk Yılları
Kutsi, 16 Mart 1973 tarihinde Malatya’da doğmuştur. İsmini Türk şairi Ahmet Kutsi Tecer’den almıştır. Ankara’da büyüyen sanatçı, lise yıllarında müzikle tanışmış ve kendi bestelerini yapmaya başlamıştır. Erol Köse prodüktörlüğünde 2000 yılında çıkardığı ‘Aşk Paylaşılmaz’ albümüyle müzik dünyasına fırtına gibi girmiştir.
Kariyer Başlangıcı ve Gelişimi
‘Sana Ne’, ‘Aynı Şehirde Nefes Almak Bile Bana Yetiyor’, ‘Bambaşka’ gibi hit şarkılarıyla 2000’li yılların en popüler pop müzik sanatçısı olan Kutsi, 2006 yılında Medyapım imzalı ‘Doktorlar’ dizisiyle oyunculuğa adım atmıştır.
Başarıları ve Dönüm Noktaları
Türk televizyon tarihine geçen ‘Doktorlar’ dizisinde (2006-2010) hayat verdiği cerrah ‘Dr. Levent Atahanlı’ karakteriyle oyunculukta efsaneleşmiştir. Yasemin Ergene (Dr. Ela) ile oluşturdukları aşk hikayesi reyting rekorları kırmıştır. Ardından ‘Huzur Sokağı’ (Bilal), ‘Kalbimdeki Deniz’ (Mirat Yavuz), ‘Benim Adım Melek’ (Halil Şirhan) ve ‘Üvey Anne’ dizilerinde başrol oynayarak dramadaki gücünü kanıtlamıştır. 2026 yılında Star TV’nin ‘Tuzlu Kahve’ dizisinin 4. bölümünde Feryal’i tedavi eden ve Yasemin Ergene (Elit) ile yıllar sonra hastane koridorunda yüzleşen konuk doktor olarak diziye tarihi bir nostalji katmıştır.
Oyunculuk Tarzı ve Etkileri
Duygusal, samimi, güven veren duruşu, melodik ses tonu ve sakin oyunculuk üslubuyla halkın büyük sevgisini kazanmış bir sanatçıdır.
Son Projeleri
Konser maratonunu sürdüren Kutsi, 2026 sonbaharında Star TV’nin ‘Tuzlu Kahve’ dizisinin 4. bölümünde ‘Doktorlar’ nostaljisini canlandıran tarihi bir sahneyle konuk oyuncu olmuştur.
TV Dizileri
- 2006-2010 – Doktorlar (Op. Dr. Levent Atahanlı)
- 2012-2014 – Huzur Sokağı (Bilal)
- 2016-2018 – Kalbimdeki Deniz (Mirat Yavuz)
- 2019-2021 – Benim Adım Melek (Halil Şirhan)
- 2023 – Üvey Anne (Faruk Gencer)
- 2026 – Tuzlu Kahve (Doktor Levent – Konuk Oyuncu)
Son Dizi Projesi
Tuzlu Kahve (2026, Star TV) – Rol: Doktor Levent (Konuk Oyuncu)
İnternet Projeleri
- Kutsi Akustik Şarkılar Dijital Serisi
Sinema Filmleri
- Müzik Klipleri ve Özel Televizyon Filmleri
Tiyatro Oyunları
- Müzikli Gösteriler ve Sahne Konserleri
Ödülleri ve Adaylıkları
- Kral TV Video Müzik Ödülleri: En İyi Pop Erkek Sanatçı
- Altın Kelebek Ödülleri: En İyi Dizi Erkek Oyuncusu Adaylığı (Doktorlar)
Sıkça Sorulan Sorular
Kutsi kaç yaşında?
16 Mart 1973 doğumlu olup 2026 yılı itibarıyla 53 yaşındadır.
Kutsi aslen nereli?
Malatya doğumludur; çocukluğu Ankara’da geçmiştir.
Kutsi Doktorlar dizisinde kimi oynadı?
Efsane beyin cerrahı Dr. Levent Atahanlı karakterini canlandırmıştır.
Kutsi Tuzlu Kahve’de hangi rolde yer aldı?
4. Bölümde Yasemin Ergene ile tarihi bir nostaljiye imza atan konuk doktor olarak yer almıştır.
Kutsi’nin en ünlü şarkıları hangileridir?
‘Aynı Şehirde Nefes Almak Bile Bana Yetiyor’, ‘Bambaşka’, ‘İlan-ı Aşk’, ‘Aşksızlığı da Koydum Bavula’ ve ‘Sana Ne’ en bilinenleridir.
Kutsi hangi burç?
Balık burcudur.
Kutsi evli mi?
Sibel Ülker ile evlidir; önceki evliliğinden iki kızı vardır.
Kutsi’nin boyu kaç?
1.75 metredir.
Kutsi adını kimden almıştır?
Ünlü Türk edebiyatçısı Ahmet Kutsi Tecer’den almıştır.
Kutsi Instagram hesabı nedir?
Resmi hesabı @kutsiofficial’dır.