irc.web.tr'e Hoş Geldiniz!
Türkiye'nin yeni nesil irc forumu sizinle!

Mert Yazıcıoğlu’ndan Samimi İtiraflar: Babasıyla Son Anıları ve Yüz Felci Geçirdiği O Yıl!

Uzman

Premium Üye
Premium Üye

Mert Yazıcıoğlu’ndan Yürek Burkan İtiraflar: Babasıyla Son Anıları ve Yüz Felci Geçirdiği O Karanlık Yıl!

“Kızıl Goncalar” dizisinde canlandırdığı Cüneyd karakteriyle milyonların takdirini kazanan ünlü oyuncu Mert Yazıcıoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan’ın sunduğu “Empati” programında hayatının en mahrem ve zorlu anlarını ilk kez anlattı. Babasının vefatından önce duyduğu son sözlerden, oyunculuk kariyerini bitirme noktasına getiren yüz felcine kadar yaptığı samimi itiraflar, sosyal medyada gündem oldu.

Son dönemin en başarılı oyuncuları arasında gösterilen Mert Yazıcıoğlu, “Kızıl Goncalar” dizisindeki performansıyla adından sıkça söz ettiriyor. Ancak bu başarının ardında büyük acılar, zorlu mücadeleler ve unutulmaz anılar yatıyor. Katıldığı programda kameralar karşısında tüm samimiyetiyle konuşan Yazıcıoğlu, özellikle babasıyla olan son anısını anlatırken hem kendisi hem de izleyiciler duygu dolu anlar yaşadı.

“Babamdan Aldığım En Güzel Hediye: Son Sözleri…”

Hayatının en büyük kırılmalarından birinin 18 yaşında babasını kaybetmek olduğunu belirten Yazıcıoğlu, babasının vefatından hemen önce aralarında geçen diyaloğu gözyaşlarına yakın bir ifadeyle paylaştı:

“Hastanede son zamanlarıydı, konuşamıyordu. Televizyonda ÖSS birincisi vardı. Babamın dizine yatmıştım. Bir anda bana döndü ve ‘Ben senden hiç böyle (akademik) başarılar beklemedim biliyor musun? Bir daha doğsan seni bir daha aynı şekilde büyütürdüm’ dedi. Bu, bana bıraktığı en güzel hediye oldu. Bu sözü bir filmde anlatmak isterdim ama buraya nasip oldu.”

Mesleği Tehlikeye Girdi: Yüz Felci ve İşitme Kaybı

Yazıcıoğlu, 2021 yılının kendisi için kâbus gibi geçtiğini ve art arda inanılmaz sağlık sorunları yaşadığını ilk kez açıkladı. Bodrum’da tatildeyken bir anda yüz felci geçirdiğini söyleyen oyuncu, o anlarda yaşadığı korkuyu şu sözlerle dile getirdi:

“Sabah bir kalktım, yüzümün sağ tarafı komple yok, düşmüş. Gözümü elimle kapatıyordum. Bir oyuncu için ne kadar korkutucu olduğunu tahmin edersiniz. O an ilk aklıma gelen şey, ‘Meslek hayatım biterse kamera arkasında nereden başlayabilirim?’ oldu. Hemen onu düşünmeye başladım.”

Aynı yıl içinde sol kulağında %30 işitme kaybı yaşadığını ve bir de köpek saldırısına uğradığını belirten Yazıcıoğlu, bu zorlu sürecin onu daha da güçlendirdiğini vurguladı.

Okulu Bırakma Kararı ve Unutamadığı Telefon Görüşmesi

Kariyerinin başlarında “Karagül” dizisinden gelen teklifle hayatının değiştiğini anlatan Yazıcıoğlu, o dönem üniversiteyi bırakıp Gaziantep’e gitme kararının ailesi tarafından nasıl karşılandığını da anlattı. Bu riskli kararı almadan önce danıştığı merhum yazar Ahmet Cemal’den gelen bir telefonun hayatını değiştirdiğini belirtti:

“Ahmet Hoca gece 12’de aradı ve ‘Mert, sana haksızlık ettiğimi düşünüyorum. Ben sen gitme istediğim için bencilce ‘sen bilirsin’ dedim. Hayatta bir kumar oynayacaksan bu yaşta oynayacaksın oğlum, git!’ dedi. O gazla durur muyum? En yüksek makamdan onayı almıştım.”

Haciz Memurlarından Zirveye Uzanan Yolculuk

Programda çocukluk yıllarına da dönen başarılı oyuncu, ailesinin yaşadığı maddi zorlukları ve evlerine gelen haciz memurlarını hatırladığını, o günlerden bugünlere gelmenin kendisi için büyük bir mücadele olduğunu samimiyetle ifade etti.

Yaptığı bu içten ve cesur açıklamalarla Mert Yazıcıoğlu, sadece başarılı bir oyuncu değil, aynı zamanda hayatın zorlukları karşısında dimdik durmayı başarmış güçlü bir karakter olduğunu da bir kez daha gözler önüne serdi.

Bağlantıları görebilmek için lütfen Giriş yap veya Kayıt ol to view quote content!

Bağlantıları görebilmek için lütfen Giriş yap veya Kayıt ol
yazısı ilk önce
Bağlantıları görebilmek için lütfen Giriş yap veya Kayıt ol
üzerinde ortaya çıktı.

Konu görüntüleyen kullanıcılar