Bu yazı ilk olarak
sayfasında yayınlanmıştır.
Programsız video kesme işlemi, dijital içerik oluşturucular ve sosyal medya kullanıcıları için yaygın bir ihtiyaçtır. Bir videoyu kesmek, istenmeyen kısımları çıkarmak veya belirli bir bölümünü paylaşmak için gereklidir. Çoğu kişi video düzenleme yazılımlarını kullanmakla uğraşmak istemez, bu nedenle programsız yöntemler arar. Bu makalede, hem PC hem de mobil cihazlarda programsız olarak video kesmenin yollarını inceleyeceğiz.
Videolarınızı kesmek, çeşitli nedenlerden dolayı önemlidir:
– İstenmeyen Kısımların Çıkarılması: Gereksiz giriş, kapanış veya aralar.
– Belirli Bölümlerin Paylaşılması: Sosyal medya veya sunum için belirli sahneleri ayırmak.
– Dosya Boyutunu Küçültme: Gereksiz kısımları çıkararak dosya boyutunu azaltmak.
Windows 10 ve 11’de yerleşik olarak bulunan Video Düzenleyici, video kesmek için oldukça basit bir araçtır.
– Adım 1: Başlat menüsünü açın ve “Video Düzenleyici”yi aratın.
– Adım 2: Programı açın ve “Yeni Proje” seçeneğine tıklayın.
– Adım 3: “Videolarım” bölümünden kesmek istediğiniz videoyu ekleyin.
– Adım 4: Videoyu zaman çizelgesine sürükleyin.
– Adım 5: Video üzerinde kesmek istediğiniz bölümü seçin. Bu, video parçasını sağ tıklayıp “Kes” seçeneğini kullanarak yapılabilir.
– Adım 6: Son olarak, “Dışa Aktar” butonuna tıklayarak kesilmiş videonuzu kaydedin.
Birçok online araç, video kesme işlemini kolayca gerçekleştirmenizi sağlar. Bu yöntemler genellikle ücretsizdir ve yazılım yüklemeye gerek yoktur.
– Adım 1: Kapwing’in web sitesine gidin ( ).
– Adım 2: “Tools” sekmesinden “Trim Video” seçeneğini seçin.
– Adım 3: Kesmek istediğiniz videoyu yükleyin.
– Adım 4: Zaman çizelgesinde kesmek istediğiniz bölümleri ayarlayın.
– Adım 5: “Export” butonuna tıklayın ve kesilmiş videonuzu indirin.
– Adım 1: Clideo’nun web sitesine gidin ( ).
– Adım 2: “Cut Video” seçeneğine tıklayın.
– Adım 3: Videonuzu yükleyin.
– Adım 4: Zaman çizelgesinden kesmek istediğiniz kısımları ayarlayın.
– Adım 5: “Cut” butonuna tıklayın ve kaydedin.
Mobil cihazlarda da video kesmek mümkündür. Hem iOS hem de Android cihazlarda bu işlemi yapabileceğiniz çeşitli yöntemler bulunmaktadır.
iPhone’larda, yerleşik “Fotoğraflar” uygulaması ile videolarınızı kolayca kesebilirsiniz.
– Adım 1: “Fotoğraflar” uygulamasını açın.
– Adım 2: Kesmek istediğiniz videoyu seçin.
– Adım 3: Videonun alt kısmındaki düzenleme simgesine (kalem) tıklayın.
– Adım 4: Zaman çizelgesinde, başlama ve bitiş noktalarını ayarlayın.
– Adım 5: “Bitti” butonuna tıklayın ve değişiklikleri kaydedin.
Android cihazlar için de yerleşik video kesme araçları bulunmaktadır. Bu araçlar genellikle “Galeri” veya “Fotoğraflar” uygulamasında bulunur.
– Adım 1: “Galeri” veya “Fotoğraflar” uygulamasını açın.
– Adım 3: “Düzenle” veya “Kes” seçeneğine tıklayın.
– Adım 4: Zaman çizelgesinde kesmek istediğiniz bölümleri belirleyin.
– Adım 5: “Kaydet” butonuna tıklayarak kesilmiş videonuzu kaydedin.
– Yedekleme: Videonuzu kesmeden önce orijinal dosyanın bir yedeğini almak iyi bir fikirdir.
– Kalite: Kesme işlemi sırasında videonun kalitesinin etkilenmemesine dikkat edin.
– Uzunluk: Kesmek istediğiniz kısımların uzunluğunu dikkatlice ayarlayın, böylece istenmeyen bölümler çıkarılmış olur.
Çoğu durumda, video kesme işlemi kalite kaybına neden olmaz. Ancak, bazı online araçlar veya düşük kaliteli yazılımlar kullanıyorsanız, bu risk artabilir.
Çoğu araç, MP4, AVI, MOV gibi yaygın video formatlarını destekler. Kullandığınız araca bağlı olarak desteklenen formatlar değişebilir.
Genel olarak, bilinen ve güvenilir online araçlar güvenlidir. Ancak, kişisel bilgilerinizi paylaşmamaya özen gösterin.
Evet, bazı araçlar kesme işlemi sonrasında videonuzu farklı formatlarda kaydetmenize olanak tanır.
Video kesme işleminin yavaş olması, dosya boyutuna, kullanılan araca ve internet bağlantınıza bağlıdır. Daha büyük dosyalar genellikle daha uzun sürede işlenir.
Video kesme işlemi, günümüz dijital dünyasında oldukça önemli bir beceridir. Hem PC hem de mobil cihazlarda programsız yöntemlerle video kesmek mümkündür. Yukarıda belirtilen adımları izleyerek, istenmeyen kısımları kolayca çıkarabilir ve videolarınızı düzenleyebilirsiniz. Herkesin bu beceriyi kazanması, dijital içerik oluşturma sürecini daha keyifli hale getirebilir. Unutmayın, pratik yaptıkça daha yetkin hale geleceksiniz!
İlginizi Çekebilir:
5/5 - (4 {Oy})
Daha fazla okumak için ziyaret edebilirsiniz.
Programsız video kesme işlemi, dijital içerik oluşturucular ve sosyal medya kullanıcıları için yaygın bir ihtiyaçtır. Bir videoyu kesmek, istenmeyen kısımları çıkarmak veya belirli bir bölümünü paylaşmak için gereklidir. Çoğu kişi video düzenleme yazılımlarını kullanmakla uğraşmak istemez, bu nedenle programsız yöntemler arar. Bu makalede, hem PC hem de mobil cihazlarda programsız olarak video kesmenin yollarını inceleyeceğiz.
1. Video Kesme İhtiyacı
1.1 Neden Video Kesmek Gerekir?
Videolarınızı kesmek, çeşitli nedenlerden dolayı önemlidir:
– İstenmeyen Kısımların Çıkarılması: Gereksiz giriş, kapanış veya aralar.
– Belirli Bölümlerin Paylaşılması: Sosyal medya veya sunum için belirli sahneleri ayırmak.
– Dosya Boyutunu Küçültme: Gereksiz kısımları çıkararak dosya boyutunu azaltmak.
2. PC’de Programsız Video Kesme Yöntemleri
2.1 Windows 10/11 Video Düzenleyici
Windows 10 ve 11’de yerleşik olarak bulunan Video Düzenleyici, video kesmek için oldukça basit bir araçtır.
2.1.1 Adım Adım Video Kesme
– Adım 1: Başlat menüsünü açın ve “Video Düzenleyici”yi aratın.
– Adım 2: Programı açın ve “Yeni Proje” seçeneğine tıklayın.
– Adım 3: “Videolarım” bölümünden kesmek istediğiniz videoyu ekleyin.
– Adım 4: Videoyu zaman çizelgesine sürükleyin.
– Adım 5: Video üzerinde kesmek istediğiniz bölümü seçin. Bu, video parçasını sağ tıklayıp “Kes” seçeneğini kullanarak yapılabilir.
– Adım 6: Son olarak, “Dışa Aktar” butonuna tıklayarak kesilmiş videonuzu kaydedin.
2.2 Online Video Kesme Araçları
Birçok online araç, video kesme işlemini kolayca gerçekleştirmenizi sağlar. Bu yöntemler genellikle ücretsizdir ve yazılım yüklemeye gerek yoktur.
2.2.1 Kapwing
– Adım 1: Kapwing’in web sitesine gidin ( ).
– Adım 2: “Tools” sekmesinden “Trim Video” seçeneğini seçin.
– Adım 3: Kesmek istediğiniz videoyu yükleyin.
– Adım 4: Zaman çizelgesinde kesmek istediğiniz bölümleri ayarlayın.
– Adım 5: “Export” butonuna tıklayın ve kesilmiş videonuzu indirin.
2.2.2 Clideo
– Adım 1: Clideo’nun web sitesine gidin ( ).
– Adım 2: “Cut Video” seçeneğine tıklayın.
– Adım 3: Videonuzu yükleyin.
– Adım 4: Zaman çizelgesinden kesmek istediğiniz kısımları ayarlayın.
– Adım 5: “Cut” butonuna tıklayın ve kaydedin.
3. Telefonda Programsız Video Kesme Yöntemleri
Mobil cihazlarda da video kesmek mümkündür. Hem iOS hem de Android cihazlarda bu işlemi yapabileceğiniz çeşitli yöntemler bulunmaktadır.
3.1 iOS Cihazlar için
iPhone’larda, yerleşik “Fotoğraflar” uygulaması ile videolarınızı kolayca kesebilirsiniz.
3.1.1 Adım Adım Video Kesme
– Adım 1: “Fotoğraflar” uygulamasını açın.
– Adım 3: Videonun alt kısmındaki düzenleme simgesine (kalem) tıklayın.
– Adım 4: Zaman çizelgesinde, başlama ve bitiş noktalarını ayarlayın.
– Adım 5: “Bitti” butonuna tıklayın ve değişiklikleri kaydedin.
3.2 Android Cihazlar için
Android cihazlar için de yerleşik video kesme araçları bulunmaktadır. Bu araçlar genellikle “Galeri” veya “Fotoğraflar” uygulamasında bulunur.
3.2.1 Adım Adım Video Kesme
– Adım 1: “Galeri” veya “Fotoğraflar” uygulamasını açın.
– Adım 3: “Düzenle” veya “Kes” seçeneğine tıklayın.
– Adım 4: Zaman çizelgesinde kesmek istediğiniz bölümleri belirleyin.
– Adım 5: “Kaydet” butonuna tıklayarak kesilmiş videonuzu kaydedin.
4. Video Keserken Dikkat Edilmesi Gerekenler
– Yedekleme: Videonuzu kesmeden önce orijinal dosyanın bir yedeğini almak iyi bir fikirdir.
– Kalite: Kesme işlemi sırasında videonun kalitesinin etkilenmemesine dikkat edin.
– Uzunluk: Kesmek istediğiniz kısımların uzunluğunu dikkatlice ayarlayın, böylece istenmeyen bölümler çıkarılmış olur.
5. Sıkça Sorulan Sorular
5.1 Video keserken kalite kaybı yaşar mıyım?
Çoğu durumda, video kesme işlemi kalite kaybına neden olmaz. Ancak, bazı online araçlar veya düşük kaliteli yazılımlar kullanıyorsanız, bu risk artabilir.
5.2 Hangi formatlardaki videoları kesebilirim?
Çoğu araç, MP4, AVI, MOV gibi yaygın video formatlarını destekler. Kullandığınız araca bağlı olarak desteklenen formatlar değişebilir.
5.3 Ücretsiz online araçlar güvenli midir?
Genel olarak, bilinen ve güvenilir online araçlar güvenlidir. Ancak, kişisel bilgilerinizi paylaşmamaya özen gösterin.
5.4 Kesilen videoyu başka bir formatta kaydedebilir miyim?
Evet, bazı araçlar kesme işlemi sonrasında videonuzu farklı formatlarda kaydetmenize olanak tanır.
5.5 Video kesme işlemi neden bazen yavaş olur?
Video kesme işleminin yavaş olması, dosya boyutuna, kullanılan araca ve internet bağlantınıza bağlıdır. Daha büyük dosyalar genellikle daha uzun sürede işlenir.
6. Sonuç
Video kesme işlemi, günümüz dijital dünyasında oldukça önemli bir beceridir. Hem PC hem de mobil cihazlarda programsız yöntemlerle video kesmek mümkündür. Yukarıda belirtilen adımları izleyerek, istenmeyen kısımları kolayca çıkarabilir ve videolarınızı düzenleyebilirsiniz. Herkesin bu beceriyi kazanması, dijital içerik oluşturma sürecini daha keyifli hale getirebilir. Unutmayın, pratik yaptıkça daha yetkin hale geleceksiniz!
İlginizi Çekebilir:
5/5 - (4 {Oy})
Daha fazla okumak için ziyaret edebilirsiniz.