PearL
Üye
- Katılım
- 21 Kas 2024
- Mesajlar
- 179
- Tepkime puanı
- 0
Malzemeler
Nasıl yapılır?
Dövmeyi akşamdan ıslağa bırakın. Sabah kemikli etle beraber düdüklüye koyun. Üzerine 2 parmak kadar çıkacak şekilde su ekleyin. Dövmenin iyice yumuşayıp açılması lazım. Diğer tarafta yoğurt, yumurta ve unu çırpın. Üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su koyup meyaneyi ılıtın ve dövmenin içine döküp kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Tuzunu atın. Sarmısağı ezip çorbaya ilave edin.
Yağını kızartın. baharatlarını atıp çorbanın üzerine gezdirin.
- 1.5 çay bardağı dövme (aşurelik buğday)
- 2.5 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı un
- 2 adet kemikli et(olmasa da olur)
- 1 iri diş sarımsak
- Tereyağı, zeytinyağı, nane ve kırmızı biber

Nasıl yapılır?
Dövmeyi akşamdan ıslağa bırakın. Sabah kemikli etle beraber düdüklüye koyun. Üzerine 2 parmak kadar çıkacak şekilde su ekleyin. Dövmenin iyice yumuşayıp açılması lazım. Diğer tarafta yoğurt, yumurta ve unu çırpın. Üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su koyup meyaneyi ılıtın ve dövmenin içine döküp kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Tuzunu atın. Sarmısağı ezip çorbaya ilave edin.
Yağını kızartın. baharatlarını atıp çorbanın üzerine gezdirin.
