PearL
Üye
- Katılım
- 21 Kas 2024
- Mesajlar
- 179
- Tepkime puanı
- 0
Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağı, biraz zeytinyağı, nane
Nasıl yapılır?
Kıymaya baharatlarını ve ekmek içini ekleyip yoğurun. Küçük köfteler yapın.
Suyu tencereye alıp kaynatın.
İçine şehriyeyi ve köfteleri atıp haşlayın. Dövülmüş sarmısağı ekleyin.
Ayrı bir kapta yoğurt ve unu çırpın. Çorbanın suyundan biraz ekleyip ılıtın.
Pişen şehriye ve köftenin üzerine döküp kaynayana kadar karıştırın.
Tuzunu atıp altını kapatın.
Tereyağını eritin, nanesini ekleyip sıcakken çorbanın üzerine dökün.
Afiyet şifa olsun.
- 7 su bardağı su
- 1 büyük çay bardağı tel şehriye
- 2 su bardağı yoğurt
- 1.5 yemek kaşığı un
- 3 diş sarmısak
- Köftesi için:
- 300 gr. az yağlı kıyma
- 1 dilim bayat ekmek içi
- tuz karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı, biraz zeytinyağı, nane
Nasıl yapılır?
Kıymaya baharatlarını ve ekmek içini ekleyip yoğurun. Küçük köfteler yapın.
Suyu tencereye alıp kaynatın.
İçine şehriyeyi ve köfteleri atıp haşlayın. Dövülmüş sarmısağı ekleyin.
Ayrı bir kapta yoğurt ve unu çırpın. Çorbanın suyundan biraz ekleyip ılıtın.
Pişen şehriye ve köftenin üzerine döküp kaynayana kadar karıştırın.
Tuzunu atıp altını kapatın.
Tereyağını eritin, nanesini ekleyip sıcakken çorbanın üzerine dökün.
Afiyet şifa olsun.
