irc.web.tr'e Hoş Geldiniz!
Türkiye'nin yeni nesil irc forumu sizinle!

Siyah Kalp’in Nuh’u Aras Aydın Kimdir?

Uzman

Premium Üye
Premium Üye

Aras Aydın: “Siyah Kalp”in Nuh’u Olarak Zirveye Tırmanan Başarılı Oyuncunun Derinlemesine Kariyer Analizi ve Özel Hayatı​

Show TV’nin 2024 yılına damgasını vuran yapımlarından “Siyah Kalp” dizisinde hayat verdiği Nuh karakteriyle milyonların kalbinde taht kuran Aras Aydın, sadece karizmatik duruşuyla değil, aynı zamanda derinlikli ve başarılı oyunculuk performansıyla da adından sıkça söz ettiriyor. Peki, Eskişehir’den başlayıp uluslararası projelere uzanan bu etkileyici kariyerin sahibi Aras Aydın kimdir? İşte, “Öğretmen Kemal” ile başlayan yolculuğundan “Nine Perfect Strangers”a uzanan başarı öyküsü, unutulmaz rolleri ve özel hayatına dair tüm detaylar.

Sanatla Yoğrulmuş Bir Gençlik: Eğitim ve İlk Adımlar

4 Ocak 1989’da kültürel zenginliğiyle bilinen Eskişehir’de dünyaya gelen Aras Aydın, sanata olan ilgisini ve yeteneğini erken yaşlarda fark etti. Bu tutkusu onu İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’ne taşıdı. Burada aldığı kapsamlı eğitimin ardından profesyonel oyunculuk dünyasına adım atmaya hazırdı.

Kariyerinin ilk basamağı, 2010 yılında yayınlanan “Öğretmen Kemal” dizisi oldu. Bu dizide canlandırdığı Bora karakteriyle ilk kez kamera karşısına geçen Aydın, “Okulda yenisin galiba,” gibi repliklerle ve “Bir şeye ihtiyacın falan olursa beni bulabilirsin,” diyerek sergilediği doğal tavırlarıyla dikkat çekti. Bu, onun uzun ve başarılı olacak oyunculuk serüveninin sadece bir başlangıcıydı.

Yükseliş Yılları: “Kiraz Mevsimi”nden Unutulmaz Karakterlere

Aras Aydın, ilk projesinin ardından farklı yapımlarda kendini göstermeye devam etti. 2014 yılında rol aldığı “Saklı Kalan” dizisi, ileride hayatını birleştireceği Melis Birkan ile de yollarının kesiştiği projelerden biriydi, ancak o dönemde henüz bir birliktelikleri yoktu.

Asıl çıkışını ve geniş kitlelerce tanınırlığını ise 2014-2015 yılları arasında fırtınalar estiren “Kiraz Mevsimi” dizisiyle yakaladı. Dizide canlandırdığı Emre Yiğit karakteriyle gençlerin sevgilisi haline geldi. Dizideki, “Japon temsilciler var, spor salonu aletlerinin çoğu onlardan geliyor, yenileriyle değiştirmek için bu hafta bir görüşme yapacağız Etiler’de Japon restoranında,” gibi iş hayatına dair diyaloglarıyla karakterinin farklı yönlerini de sergiledi.

2015 yılında “İnadına Aşk” dizisindeki Polat Barutçu rolüyle ekranlara geldi. Bu karakterle sergilediği başarılı Karadeniz şivesi ve “Bize her yer Trabzon!” sloganıyla özdeşleşen sahneleri, seyirciden tam not alarak hafızalara kazındı.

Kariyerine hız kesmeden devam eden Aydın, 2016 yılında art arda projelerde yer aldı. Nilperi Şahinkaya, Nilay Duru ve Gürgen Öz gibi isimlerle başrolü paylaştığı “N’olur Ayrılalım” dizisinde Ulaş Vardar karakterini canlandırdı. Ancak dizinin ekran ömrü beklenenden kısa sürdü. Bunun üzerine, aynı yıl Ayça Ayşin Turan ile başrolü üstlendiği ve ikilinin uyumunun çok beğenildiği komedi dizisi “Altınsoylar”da Oğuz Katran karakterine hayat verdi. “Dur bir maaşımı alayım, bekle, azar azar biriktirirsin, birikince de gidersin işte,” gibi repliklerle karakterinin naif ve sevecen yanını ortaya koydu.

Yine 2016’da, Ayça Ayşin Turan ile olan başarılı ekran uyumunu beyazperdeye taşıdığı “Oğlan Bizim Kız Bizim” filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıktı. Filmde canlandırdığı Barış karakteri ve “Ben de seni seviyorum Zeynep. Zaten biliyorsun, ben doğuştan savaş karşıtıyım,” sözleriyle romantik ve barışçıl bir portre çizdi.

Drama Rollerinde de İddialı: “Masum Değiliz”den “Aldatmak”a

Aras Aydın, komedi ve romantik rollerdeki başarısının yanı sıra dramatik karakterlerdeki yeteneğini de kanıtladı. 2018 yapımı “Masum Değiliz” dizisinde canlandırdığı Emir Uyar karakteriyle sergilediği performans büyük beğeni topladı. “Sen de mi inanmıyorsun bana? Kimim lan ben? Emir lan Emir! Ben arkadaşınızım, en yakın arkadaşınızım, sizin kardeşinizim,” gibi duygu yüklü tiradlarıyla oyunculuk skalasının genişliğini gösterdi.

2019’da “Canevim” dizisinde “sözünün eri” olarak tanımlanan Ömer Kılıç karakterine hayat verdi. “Ama seni uyarıyorum, bu insanlara zarar verme,” repliğiyle karakterinin adaletli ve korumacı yapısını vurguladı.

2019-2021 yılları arasında reyting rekorları kıran “Sefirin Kızı” dizisine konuk oyuncu olarak dahil oldu. Neslihan Atagül, Engin Akyürek ve Uraz Kaygılaroğlu gibi dev isimlerin yer aldığı dizide Komiser Turgut karakterini canlandırdı. “Ben beklemekten sıkılmış bir adamım. Komiser Turgut, itirafları aldıktan sonra el sıkan adam,” sözleriyle karakterinin keskin ve sonuç odaklı tavrını yansıttı. Bu dizi, aynı zamanda eşi Melis Birkan ile ikinci kez aynı sette buluştuğu proje oldu.

2020’de “Şeref Sözü” dizisinde Lübnan’ın en güçlü ailesinin veliahtı Faruk Malik karakteriyle izleyici karşısına çıktı ve bu rolüyle de dikkat çekici bir performans sergiledi. “Seni benden çaldılar, seni benden aldılar,” feryadıyla dramatik yönünü bir kez daha gözler önüne serdi.

2021’de “İkimizin Sırrı” dizisinde canlandırdığı Alp Karahun karakteri, dram rollerindeki başarısını perçinledi. “Nasıl yaparsın bunu Neva? Herkesin içinde olduğumu nasıl söylersin? Senin için! Benim için mi? Benim için öyle mi peki? Yaptın, beğendin mi? Ben senin yüzünden en değerli varlığımı kaybettim, ben senin yüzünden kızımı kaybettim,” şeklindeki çaresizliğini ve öfkesini yansıtan diyaloglarıyla izleyicileri derinden etkiledi.

2022 yılında başlayan ve halen devam eden “Aldatmak” dizisinde ise Vahide Perçin (videoda Levrek olarak geçse de genel bilinen Perçin’dir), Ercan Kesal, Mustafa Uğurlu ve Nursel Köse gibi usta isimlerle birlikte rol alıyor. Bu dizide canlandırdığı Behram Dicleli karakteri ve “Telgraf falan işi Behram kim? Oda kalmadıysa bir tane telgraf çekelim ya. Klişe klişe laflar yazarsın altına, sonsuza dek mutluluklar falan dersin. Altına da yazarsın Oylum Dicleli diye,” gibi ironik ve modern eleştiriler içeren sahneleriyle farklı bir renk kattı.

Uluslararası Bir Başarı: “Nine Perfect Strangers” Heyecanı

Aras Aydın, Türkiye sınırlarını aşan bir başarıya da imza attı. Yakın arkadaşı Tolga Sarıtaş ve Zeynep Mayruk çiftinin düğününde yaptığı açıklamada, dünyaca ünlü Hollywood yıldızı Nicole Kidman’ın başrolünde olduğu, ABD yapımı “Nine Perfect Strangers” adlı dizinin kadrosuna dahil olduğunu müjdeledi. Bu gelişmeyle ilgili duygularını, “Çok değerli, ödüllü, Oscar’lı insanlarla aynı castta olmanın verdiği gururu yaşıyorum. Hem kendim için hem açıkçası ülkem için çok heyecanlıyım. Umarım her şey güzel olur, umarım beğenilir. Benim için çok gurur verici bir adım oldu,” sözleriyle paylaştı.

“Siyah Kalp” ile Zirve: Fenomen Karakter Nuh

2024 yılında Show TV ekranlarında fırtına gibi esmeye başlayan “Siyah Kalp” dizisi, Aras Aydın’ın kariyerinde adeta bir zirve noktası oldu. Dizide canlandırdığı Nuh karakteri, kısa sürede izleyicinin gönlünde özel bir yer edindi. Sumru’nun yıllar önce terk ettiği ikizlerden biri olan Nuh; zeki, kararlı, zaman zaman “agro” hareketleriyle dikkat çeken, ancak içinde derin duygular barındıran kompleks bir karakter. “Hiçbirinde yaşamazdık tamam mı? Duymak istediğim bu işte! Ben sana söylüyorum, delikanlı gibi gelip geleceğime de çok pişmanım, lanet olsun ama geldik Melek, ne yapacağız?” gibi replikleri, karakterinin iç çatışmalarını ve yaşadığı zorlukları gözler önüne seriyor. Dizide, özellikle çocukluk arkadaşı Nuh’a gönderme yaptığı “Hatırlarsın Nuh diye biri vardı, hatırlıyorsun değil mi? Bak bu agro hareketlerini falan ona çok benzetiyorum ha, ciddi söylüyorum. Hatırlamıyorsan da normal, öldü çünkü arkadaş,” sözleri ve Sevilay karakteriyle olan etkileyici uyumu (“Nuh’un Melek’e olan bakışları çok etkiledi, ne bileyim garip hissettim ya. Vallahi pırpır atıyor kalbim,” “Bak bunun da kalbi pırpır atıyor senin gibi, değilse ben de neyim!”) sosyal medyada sıkça övgü alıyor ve “NuhSev” etiketiyle gündem oluyor.

Özel Hayatında Huzur: Melis Birkan ile Mutlu Bir Evlilik

Oyunculuk kariyerindeki yoğun temposunun yanı sıra özel hayatıyla da örnek bir duruş sergileyen Aras Aydın, uzun yıllardır birlikte olduğu meslektaşı Melis Birkan ile 2022 yılında sade bir törenle dünyaevine girdi. Çiftin birlikteliği, “Saklı Kalan” dizisinin setinde başlamamış olsa da, bu projede ve daha sonra konuk oyuncu olarak yer aldıkları “Sefirin Kızı” dizisinde birlikte kamera karşısına geçmişlerdi. Evlilikleri, magazin dünyasının yakından takip ettiği ve beğeniyle karşıladığı birlikteliklerden biri olarak öne çıkıyor.

Aras Aydın, “Öğretmen Kemal” ile çıktığı oyunculuk merdivenlerini “Kiraz Mevsimi” ile hızla tırmanmış, “İnadına Aşk” ile gönüllere taht kurmuş, “Masum Değiliz”, “Aldatmak” gibi projelerle yeteneğini farklı janrlarda kanıtlamış ve nihayetinde “Siyah Kalp” dizisindeki Nuh karakteriyle kariyerinin altın çağlarından birini yaşamaktadır. Uluslararası alandaki “Nine Perfect Strangers” projesiyle de adını dünyaya duyurmaya hazırlanan başarılı oyuncunun, gelecekteki projeleri ve performansları şimdiden büyük bir merakla bekleniyor.

Bağlantıları görebilmek için lütfen Giriş yap veya Kayıt ol
yazısı ilk önce
Bağlantıları görebilmek için lütfen Giriş yap veya Kayıt ol
üzerinde ortaya çıktı.

Konu görüntüleyen kullanıcılar