irc.web.tr'e Hoş Geldiniz!
Türkiye'nin yeni nesil irc forumu sizinle!

Süeda Çil Kimdir? Nereli – Yaşı – Ailesi – Boyu – TV Dizileri

Uzman

Premium Üye
Premium Üye
Süeda Çil, 11 Mayıs 1969 tarihinde Ankara’da doğmuş, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu olarak tanınan Türk sanatçıdır. Özellikle komedi ve aile dizilerindeki rolleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanmıştır.

Adı: Süeda Çil

Doğum Tarihi: 11 Mayıs 1969

Doğum Yeri: Ankara

Boyu: 1.70 m.

Eşi: Erkan Can (1994–1998 yılları arasında evli kalmıştır.)

Ailesi ve Sanat Hayatına İlk Adım​

Süeda Çil, sanatla dolu bir çocukluk geçirdi ve yeteneğini erken yaşta keşfetti. Oyunculuk tutkusu, onu tiyatro sahnelerine yönlendirdi. Babası tiyatro sanatçısıdır.

Eğitim Hayatı ve Tiyatro Kariyeri​

Süeda Çil, sanat eğitimine Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde başladı ve bu bölümden mezun oldu. Profesyonel kariyerine 1990 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları’na katılarak başladı. Tiyatro sahnesinde pek çok önemli oyunda rol aldı ve aynı zamanda Başar Sabuncu, Orhan Alkaya, Şükrü Türen gibi usta yönetmenlerin asistanlığını da yaptı.

Hangi Proje ile Parladı?​

Süeda Çil, televizyon dünyasında adını “Sihirli Annem” dizisinde canlandırdığı “Firuze” karakteriyle duyurdu. Bu fantastik aile dizisindeki sihirli güçlere sahip karakteriyle izleyicinin kalbini kazandı. Ayrıca “Kaygısızlar,” “Üzgünüm Leyla,” ve “Benim Annem Bir Melek” gibi sevilen komedi dizilerindeki rolleriyle de tanınırlığını pekiştirdi.

Kariyerine Bakışı​

Oyunculuğun yanı sıra, yardımcı yönetmenlik ve seslendirme de yapan Süeda Çil, kamera önünde ve arkasında edindiği tecrübelerle çok yönlü bir sanatçı olduğunu kanıtladı. Tiyatroya olan bağlılığı ve farklı projelerdeki başarılı performanslarıyla Türk televizyon ve sinema dünyasının saygın isimlerinden biri haline gelmiştir.

Süeda Çil – TV Dizileri​

YılDizi AdıKarakterNotlar
1994KaygısızlarKomedi dizisindeki rolüyle tanındı.
1995Çiçek TaksiSevilen aile dizisinde yer aldı.
2000Üzgünüm LeylaKomedi-dram türündeki dizide rol aldı.
2003–2012Sihirli AnnemFiruzeFantastik aile dizisinde canlandırdığı karakterle geniş kitlelerce tanındı.
2008Benim Annem Bir MelekPopüler komedi dizisinde yer aldı.
2008KollamaAksiyon-suç dizisinde rol aldı.
2011Alemin KıralıKomedi dizisinde konuk oyuncu olarak yer aldı.
2013Fatih HarbiyeDram dizisinde rol aldı.
2015Mayıs KraliçesiRomantik-dram türündeki dizide yer aldı.
2018Elimi BırakmaGönülDram dizisindeki rolüyle dikkat çekti.
2021Gönül DağıPopüler dizide konuk oyuncu olarak yer aldı.

Süeda Çil – Sinema Filmleri​

YılFilm AdıKarakterNotlar
1982Adile Teyzeİlk sinema deneyimlerinden biri.
1995Sokaktaki Adamİlk filmiyle Ankara Film Festivali’nde “Umut Veren En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü kazandı.
2000Melekler EviGerilim-dram türündeki filmde yer aldı.
2015Can TertipKomedi türündeki film.
2022Sonsuza Dek NedimeRomantik-komedi filmi.

Bağlantıları görebilmek için lütfen Giriş yap veya Kayıt ol
yazısı ilk önce
Bağlantıları görebilmek için lütfen Giriş yap veya Kayıt ol
üzerinde ortaya çıktı.

Konu görüntüleyen kullanıcılar