Sümeyye Aydoğan, 1997 yılında Ankara’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.
Adı: Sümeyye Aydoğan
Doğum Tarihi: 2 Nisan 1999
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.68 m.
Kilosu: 54 kilo
Eğitim: İstanbul Bilgi Üniversitesi
Annesi: Polis memuru
Babası: Polis memuru
Kardeşi var mı?: Tek çocuk
Göz Rengi: Kahverengi
Aslen Nereli: Edirne ve Aydın (Anne tarafı Edirne, baba tarafı Aydın)
Instagram:
Çocukluk yılları: Tek çocuk olan Aydoğan’ın annesi ve babası, emniyet teşkilatında polis memuru olarak görev yapmışlar ve şu anda emekliliklerini Çanakkale’de sürdürmektedirler. Babasının mesleği olan ve “şark görevi” olarak tabir edilen atamalar nedeniyle Sümeyye Aydoğan’ın çocukluğu oldukça hareketli geçmiş; İstanbul’da başladığı hayatına 7 yaşından sonra bir yıl Kosova’da, beş yıl Muş’ta ve ardından Ankara gibi farklı şehirlerde devam etmiştir. Bu sık taşınmaların, kendisine farklı kültürleri ve insanları tanıma, kolay adapte olabilme gibi değerli yetenekler kazandırdığını belirtmiştir. Ailesinden aldığı disiplinli yetiştirilme tarzının, bugünkü çalışma disiplinine ve başarılı öğrenci kimliğine büyük katkısı olduğunu ifade eden oyuncu, oyunculuk kariyerine atılma sürecinde ailesinden, özellikle de içten içe bu mesleği yapmasını arzulayan annesinden büyük destek gördüğünü vurgulamıştır. İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü’nü kazanarak şehre tek başına gelen Aydoğan, babasıyla da çok yakın ve arkadaşça bir ilişkisi olduğunu dile getirmiştir.
Hayatının dönüm noktası: Hayatının dönüm noktasının İstanbul’a taşınması olduğunu belirtiyor. “ Ankara’da büyüdüm, İstanbul’a geldikten sonra bütün hayatımın o çizgisi o kadar güzel bir şekilde değişti ki… İstanbul benim dönüm noktam oldu diyebilirim.”
Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2021 yılında, ‘Kahraman Babam’ dizisinde canlandırdığı ‘Menekşe’ karakteriyle başladı.
Hangi proje ile parladı? ‘Duy Beni’ dizisinde canlandırdığı ‘Melisa’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.
Unutamadığı set anısı: Rol aldığı Duy Beni dizisinin ilk izleme gününde yaşadıklarını unutamıyor. “İlk izleme gününün sonrasıydı, hayatımda hiç o kadar eğlenmedim. O gün güldüğüm kadar hiçbir gün gülmedim. Çünkü bir rahatlama geldi hepimize. 1,5 ay boyunca bölümü bekledik, ne olacak ne bitecek diye. Bitince bir saldık kendimizi. O gün yakınlığımız daha da arttı. En eğlendiğim güne o gün diyebilirim.”
Kişilik özellikleri: Duy Beni dizisinde canlandırdığı ‘Melisa’ karakteri ile bazı benzer yönleri olduğunu belirtiyor. “’Melisa’ bana çok benzemiyor aslında. Sadece lise zamanımdaki Sümeyye’ye biraz benzetiyorum. O hırslı, dediğim dedik biriydim. Asiydim, ergenliğimi biraz yoğun yaşamış olabilirim. O yüzden bu taraftan benzetiyorum ama onun dışındaki öfkesini veya arkadaşlarıyla kurduğu iletişimi asla Sümeyye’ye benzetmiyorum.”
Aşka bakışı: “Ben biraz kör olmak diye tanımlıyorum. Ama bunu kötü anlamda değil, karşımdaki ve benim oluşturduğum, kimsenin erişemeyeceği, kimsenin müdahale edemeyeceği ve benim kimseye anlatmaya dahi kıyamayacağım bir dünya aslında. Saygı, sevgi ve sadakat. Çünkü aşk iki kişilik, üçüncü dahil olduğu anda onun bütün büyüsü kayboluyor. Ve ben aşkımı çok büyük yaşayan birisiyim. Bunu da minicik bir dünyanın içinde yaşayan bir insanım.”
İlk sinema filmi: Ozan Açıktan/ Geçen Yaz
İş hayatına bakışı: Bulunduğu yeri koruyabilmek için çok çalışıyor. “Sektörde panik yaptığım, nerede ne yapacağımı bilemediğim durumlar olabiliyor. Bu sektörde yeniyim. Ama işimi çok iyi yapmaya çalışıyorum. Aslında bir önceki projelerimizin meyvelerini Duy Beni dizisi vasıtasıyla topladığımı düşünüyorum. Bu bir anda olan bir şey değil. Öncesinde büyük çabalar var. Bu emekler bir yerde görünüyor. O tatlı şöhretin basamaklarını çıktığımız yerde olabiliriz. Daha tanınır olduktan sonra gözlük takmaya başladım. Gözlük ve şapka takma oranım yükseldi. “
Kime hayranlık duyar: Oyuncu Engin Günaydın ile kamera karşısına geçmeyi çok istiyor.
Formunu nasıl koruyor: Spor yapıyor. “Son bir senedir spora çok takıntılıyım. Yapamadığım zaman çok büyük bir bunalıma girebiliyorum. En büyük takıntım şu anda spor benim. Ve kahve içmeden imkanı yok ayılamıyorum.”
Sosyal medya ile arası nasıl: Duy Beni dizisiyle birlikte daha tanınır olduktan sonra sosyal medyayı daha çok kullanmaya başladı. “Sosual medyayı kullanıyorum ama açıkçası çok stalk yapmıyorum.”
Sümeyye Aydoğan Televizyon Dizileri:
Aydoğan’ın televizyon ekranlarındaki en son dev projesi 2026 yılında NOW TV ekranlarında yayın hayatına başlayan güçlü mafya/aksiyon dizisi Yeraltı‘dır. Bu dizide “Sultan Hanoğlu” karakteri ile başrolde yer almakta olup Deniz Can Aktaş, Devrim Özkan ve Uraz Kaygılaroğlu gibi isimlerle ekranı paylaşmaktadır.
Sümeyye Aydoğan Hakkında Sıkça Sorulan Sorular (SSS)
yazısı ilk önce üzerinde ortaya çıktı.
Adı: Sümeyye Aydoğan
Doğum Tarihi: 2 Nisan 1999
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.68 m.
Kilosu: 54 kilo
Eğitim: İstanbul Bilgi Üniversitesi
Annesi: Polis memuru
Babası: Polis memuru
Kardeşi var mı?: Tek çocuk
Göz Rengi: Kahverengi
Aslen Nereli: Edirne ve Aydın (Anne tarafı Edirne, baba tarafı Aydın)
Instagram:
Çocukluk yılları: Tek çocuk olan Aydoğan’ın annesi ve babası, emniyet teşkilatında polis memuru olarak görev yapmışlar ve şu anda emekliliklerini Çanakkale’de sürdürmektedirler. Babasının mesleği olan ve “şark görevi” olarak tabir edilen atamalar nedeniyle Sümeyye Aydoğan’ın çocukluğu oldukça hareketli geçmiş; İstanbul’da başladığı hayatına 7 yaşından sonra bir yıl Kosova’da, beş yıl Muş’ta ve ardından Ankara gibi farklı şehirlerde devam etmiştir. Bu sık taşınmaların, kendisine farklı kültürleri ve insanları tanıma, kolay adapte olabilme gibi değerli yetenekler kazandırdığını belirtmiştir. Ailesinden aldığı disiplinli yetiştirilme tarzının, bugünkü çalışma disiplinine ve başarılı öğrenci kimliğine büyük katkısı olduğunu ifade eden oyuncu, oyunculuk kariyerine atılma sürecinde ailesinden, özellikle de içten içe bu mesleği yapmasını arzulayan annesinden büyük destek gördüğünü vurgulamıştır. İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü’nü kazanarak şehre tek başına gelen Aydoğan, babasıyla da çok yakın ve arkadaşça bir ilişkisi olduğunu dile getirmiştir.
Hayatının dönüm noktası: Hayatının dönüm noktasının İstanbul’a taşınması olduğunu belirtiyor. “ Ankara’da büyüdüm, İstanbul’a geldikten sonra bütün hayatımın o çizgisi o kadar güzel bir şekilde değişti ki… İstanbul benim dönüm noktam oldu diyebilirim.”
Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2021 yılında, ‘Kahraman Babam’ dizisinde canlandırdığı ‘Menekşe’ karakteriyle başladı.
Hangi proje ile parladı? ‘Duy Beni’ dizisinde canlandırdığı ‘Melisa’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.
Unutamadığı set anısı: Rol aldığı Duy Beni dizisinin ilk izleme gününde yaşadıklarını unutamıyor. “İlk izleme gününün sonrasıydı, hayatımda hiç o kadar eğlenmedim. O gün güldüğüm kadar hiçbir gün gülmedim. Çünkü bir rahatlama geldi hepimize. 1,5 ay boyunca bölümü bekledik, ne olacak ne bitecek diye. Bitince bir saldık kendimizi. O gün yakınlığımız daha da arttı. En eğlendiğim güne o gün diyebilirim.”
Kişilik özellikleri: Duy Beni dizisinde canlandırdığı ‘Melisa’ karakteri ile bazı benzer yönleri olduğunu belirtiyor. “’Melisa’ bana çok benzemiyor aslında. Sadece lise zamanımdaki Sümeyye’ye biraz benzetiyorum. O hırslı, dediğim dedik biriydim. Asiydim, ergenliğimi biraz yoğun yaşamış olabilirim. O yüzden bu taraftan benzetiyorum ama onun dışındaki öfkesini veya arkadaşlarıyla kurduğu iletişimi asla Sümeyye’ye benzetmiyorum.”
Aşka bakışı: “Ben biraz kör olmak diye tanımlıyorum. Ama bunu kötü anlamda değil, karşımdaki ve benim oluşturduğum, kimsenin erişemeyeceği, kimsenin müdahale edemeyeceği ve benim kimseye anlatmaya dahi kıyamayacağım bir dünya aslında. Saygı, sevgi ve sadakat. Çünkü aşk iki kişilik, üçüncü dahil olduğu anda onun bütün büyüsü kayboluyor. Ve ben aşkımı çok büyük yaşayan birisiyim. Bunu da minicik bir dünyanın içinde yaşayan bir insanım.”
İlk sinema filmi: Ozan Açıktan/ Geçen Yaz
İş hayatına bakışı: Bulunduğu yeri koruyabilmek için çok çalışıyor. “Sektörde panik yaptığım, nerede ne yapacağımı bilemediğim durumlar olabiliyor. Bu sektörde yeniyim. Ama işimi çok iyi yapmaya çalışıyorum. Aslında bir önceki projelerimizin meyvelerini Duy Beni dizisi vasıtasıyla topladığımı düşünüyorum. Bu bir anda olan bir şey değil. Öncesinde büyük çabalar var. Bu emekler bir yerde görünüyor. O tatlı şöhretin basamaklarını çıktığımız yerde olabiliriz. Daha tanınır olduktan sonra gözlük takmaya başladım. Gözlük ve şapka takma oranım yükseldi. “
Kime hayranlık duyar: Oyuncu Engin Günaydın ile kamera karşısına geçmeyi çok istiyor.
Formunu nasıl koruyor: Spor yapıyor. “Son bir senedir spora çok takıntılıyım. Yapamadığım zaman çok büyük bir bunalıma girebiliyorum. En büyük takıntım şu anda spor benim. Ve kahve içmeden imkanı yok ayılamıyorum.”
Sosyal medya ile arası nasıl: Duy Beni dizisiyle birlikte daha tanınır olduktan sonra sosyal medyayı daha çok kullanmaya başladı. “Sosual medyayı kullanıyorum ama açıkçası çok stalk yapmıyorum.”
Sümeyye Aydoğan Televizyon Dizileri:
Sümeyye Aydoğan TV Dizileri
- Yeraltı – Sultan Hanoğlu 2026 –
- Sustalı Ceylan (2025) – Ceylan Bilgene – atv
- Gaddar (2024) – Aydan Güneş – FOX/NOW
- Dönence (2023) – Gece Olgun – Kanal D
- Taçsız Prenses (2023) – Yağmur Elem – FOX
- Duy Beni (2022) – Melisa Gerçek (Başrol oyuncusu) – Star TV
- Sadakatsiz (2021-2022) – Ceren – Kanal D
- Kahraman Babam (2021) – Menekşe (Yardımcı oyuncu) – Show TV
Son Dizi Projelesi
Aydoğan’ın televizyon ekranlarındaki en son dev projesi 2026 yılında NOW TV ekranlarında yayın hayatına başlayan güçlü mafya/aksiyon dizisi Yeraltı‘dır. Bu dizide “Sultan Hanoğlu” karakteri ile başrolde yer almakta olup Deniz Can Aktaş, Devrim Özkan ve Uraz Kaygılaroğlu gibi isimlerle ekranı paylaşmaktadır.
Sümeyye Aydoğan İnternet Yapımları
- Magarsus (2023) – Damla Çıran (Başrol oyuncusu) – BluTV
- Akif (2023) – Neriman – tabii
- Geçen Yaz (2021) – Oya (Yardımcı oyuncu) – Netflix
Yakında – Usta – İclal (Netflix)
Yakında – İki De Bir – Ayşe (beIN CONNECT)
Sümeyye Aydoğan Sinema Filmleri
2020 – Aile Hükümeti – Diyar
2024 – Hatıran Yeter – Leyla
2025 – Son Sefer – Sema
Sümeyye Aydoğan Ödülleri
- Altın Kelebek Ödülleri (2024) – Yıldızı Parlayanlar – Kazandı
Sümeyye Aydoğan Diskografisi
- Ellerimde Çiçekler (2019) – Single
Sümeyye Aydoğan Hakkında Sıkça Sorulan Sorular (SSS)
- Sümeyye Aydoğan kimdir? Sümeyye Aydoğan, Türk oyuncu, şarkıcı ve modeldir. Genç yaşına rağmen birçok dizi ve film projesinde yer almıştır.
- Sümeyye Aydoğan kaç yaşında? 2 Nisan 1999 doğumlu olan Sümeyye Aydoğan, 2026 yılı itibarıyla 27 yaşındadır.
- Sümeyye Aydoğan ne zaman doğdu? Sümeyye Aydoğan, 2 Nisan 1999 tarihinde doğmuştur.
- Sümeyye Aydoğan boyu ve kilosu kaç? 1.68 m. ve 54 kilo
- Sümeyye Aydoğan nerede doğdu? İstanbul’da doğmuştur.
- Sümeyye Aydoğan aslen nereli? Ailesi aslen Aydınlı ve Edirnelidir.
- Sümeyye Aydoğan’ın kökeni nedir? Ailesi Arnavut kökenlidir.
- Sümeyye Aydoğan oyunculuğa ne zaman başladı? Profesyonel oyunculuk kariyerine 2020 yılında Aile Hükümeti filmiyle adım atmıştır. Oyunculuğa ilgisi ise ilkokul yıllarına dayanmaktadır.
- Sümeyye Aydoğan’ın ilk filmi hangisi? İlk sinema filmi deneyimi 2020 yapımı Aile Hükümeti‘dir.
- Sümeyye Aydoğan’ın ilk dizisi hangisi? İlk televizyon dizisi deneyimi 2021 yılında Show TV’de yayınlanan Kahraman Babam‘dır.
- Sümeyye Aydoğan hangi dizilerde oynadı? Kahraman Babam , Sadakatsiz , Duy Beni , Taçsız Prenses , Dönence , Gaddar ve Sustalı Ceylan gibi televizyon dizilerinde rol almıştır.
- Sümeyye Aydoğan hangi filmlerde oynadı? Aile Hükümeti , Geçen Yaz (Netflix filmi) ve Hatıran Yeter gibi sinema filmlerinde oynamıştır.
- Sümeyye Aydoğan hangi internet dizilerinde oynadı? Akif (tabii) ve Magarsus (BluTV) gibi internet dizilerinde yer almıştır.
- Sümeyye Aydoğan’ın kariyerindeki dönüm noktası hangi dizi oldu? 2022 yılında Star TV’de yayınlanan Duy Beni dizisi, kariyerinde bir dönüm noktası olmuş ve tanınırlığını önemli ölçüde artırmıştır.
- Sümeyye Aydoğan hangi rolde ilk başrolünü oynadı? İlk başrolünü Duy Beni dizisindeki ‘Melisa Gerçek’ karakteriyle oynamıştır.
- Sümeyye Aydoğan şu an hangi dizide oynuyor? Şu anda (Nisan 2025 itibarıyla) ATV’de yayınlanan Sustalı Ceylan dizisinde ‘Ceylan Bilgene’ karakterini canlandırmaktadır.
- Sümeyye Aydoğan hangi ödülleri kazandı? 2024 yılında düzenlenen 50. Pantene Altın Kelebek Ödül Töreni’nde “Pantene Yıldızı Parlayanlar” kategorisinde ödül kazanmıştır.
- Sümeyye Aydoğan şarkı söylüyor mu? Evet, oyunculuk kariyerinden önce 2019 yılında “Ellerimde Çiçekler” adlı bir single çıkarmıştır.
- Sümeyye Aydoğan dans ediyor mu? Evet, üniversite yıllarında dans yarışmalarına katıldığı bilinmektedir.
- Sümeyye Aydoğan hangi menajerlik ajansıyla çalışıyor? Kariyerinin başlarında Talento Management ile çalıştığı , daha sonra Engin Aykanat Menajerlik ile çalıştığına dair bilgiler bulunmaktadır.
- Sümeyye Aydoğan neden Serenay Sarıkaya’ya benzetiliyor? Medyada ve sosyal medyada, mimikleri, yüz hatları ve tarzı nedeniyle sıkça oyuncu Serenay Sarıkaya’ya benzetilmektedir.
- Sümeyye Aydoğan’ın Gaddar dizisindeki performansı nasıl karşılandı? Gaddar dizisindeki genel performansı bazı izleyiciler tarafından beğenilse de , özellikle bir ağlama sahnesi sosyal medyada yoğun eleştirilere maruz kalmış ve alay konusu olmuştur.
Sümeyye Aydoğan aslen nereli? (Anne tarafından Edirne, baba tarafından Aydınlıdır, doğum yeri İstanbul’dur.)
Sümeyye Aydoğan’ın boyu ve kilosu kaç? (1.68 metre boyunda ve yaklaşık 54 kilodur.)
Sümeyye Aydoğan hangi burç? (Koç burcudur.)
Sümeyye Aydoğan ilk hangi dizide oynadı? (İlk televizyon deneyimi 2021 yılında Kahraman Babam dizisidir.)
Sümeyye Aydoğan eğitimini nerede tamamladı? (İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde eğitim görmüştür.)
Sümeyye Aydoğan’ın sevgilisi var mı? (Gözlerden uzak bir yaşam süren oyuncunun güncel olarak bilinen bir ilişkisi yoktur.)
Sümeyye Aydoğan evli mi veya çocuğu var mı? (Hayır, evli değildir ve çocuğu yoktur.)
Sümeyye Aydoğan Serenay Sarıkaya ile akraba mı? (Hayır, aralarında büyük bir fiziksel benzerlik bulunsa da akrabalık bağları yoktur.)
Sümeyye Aydoğan Duy Beni dizisinde kimi canlandırdı? (Duy Beni dizisinde Melisa Gerçek karakterine hayat vermiştir.)
Sümeyye Aydoğan Gaddar dizisinde rol aldı mı? (Evet, başrollerden biri olan Aydan Güneş karakterini canlandırmıştır.)
Sümeyye Aydoğan’ın 2025 projeleri neler? (Sustalı Ceylan dizisi ve Son Sefer filmidir.)
Sümeyye Aydoğan 2026 yılında hangi dizide oynuyor? (NOW TV’de yayınlanan Yeraltı adlı mafya/aksiyon dizisinde Sultan karakteriyle yer almaktadır.)
Sümeyye Aydoğan Magarsus dizisinde var mıydı? (Evet, 2023 yılında Magarsus’ta Damla Çıran karakterini canlandırmıştır.)
Sümeyye Aydoğan’ın dijital platform dizileri hangileri? (Geçen Yaz, Akif, Magarsus, Usta ve İki De Bir projeleridir.)
Sümeyye Aydoğan’ın estetiği var mı? (Kendi beyanına göre oyuncunun estetiği bulunmamaktadır, doğal güzelliğe sahiptir.)
Sümeyye Aydoğan’ın göz rengi nedir? (Kahverengidir.)
Sümeyye Aydoğan Sadakatsiz dizisinde oynadı mı? (Evet, Ceren karakteriyle dizinin bir döneminde yer almıştır.)
yazısı ilk önce üzerinde ortaya çıktı.