irc.web.tr'e Hoş Geldiniz!
Türkiye'nin yeni nesil irc forumu sizinle!

Tarık Pabuççuoğlu Kimdir? Kaç Yaşında A.B.I. Dizisindeki Tahir Ağa’nın Gerçek Hayatı

Uzman

Premium Üye
Premium Üye

Tarık Pabuççuoğlu Kimdir?​

• Tam Adı: Tarık Pabuççuoğlu
  • Doğum Tarihi: 14 Ocak 1949
  • Doğum Yeri: İstanbul
  • Boyu: 1.74 m
  • Meslek: Oyuncu, Mimar
  • Aktif Yıllar: 1970 – Günümüz
  • Eğitim: Galatasaray Lisesi, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümü
  • Aslen Nereli: İstanbul (Baba tarafından da İstanbulludur)
  • Sosyal Medya: Instagram (@tarikpapuccuogluofficial) – Sanatçı, özellikle setlerden kamera arkası görüntüleri ve güncel duyuruları bu resmi hesabı üzerinden takipçileriyle paylaşmaktadır.

Ailesi ve Çocukluk Yılları​

14 Ocak 1949 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Tarık Pabuççuoğlu, sanat ve kültürün iç içe olduğu bir ortamda yetişmiştir. Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından Galatasaray Lisesi‘nden mezun olan oyuncu, burada aldığı Frankofon eğitim ve yatılılık kültürüyle entelektüel birikimini oluşturmuştur.

Kariyer Başlangıcı ve Gelişimi​

Oyunculuktan önce Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümü‘nden mezun olarak mimarlık mesleğini icra etmiştir. Ancak tiyatroya olan tutkusu onu sahnelere itmiştir. Kariyerine Devekuşu Kabare ile adım atan Pabuççuoğlu, Zeki Alasya ve Metin Akpınar gibi ustalarla çalışarak komedi ve zamanlama konusundaki yeteneğini geliştirmiştir. Daha sonra Ferhan Şensoy’un Ortaoyuncular topluluğunda yer almış ve tiyatro sahnesinin tozunu yutmuştur.

Başarıları ve Dönüm Noktaları​

Tarık Pabuççuoğlu, Türk televizyon tarihine damga vuran iki zıt karakterle efsaneleşmiştir:

1. İkinci Bahar (Vakkas Resuloğlu): Kebapçı Vakkas rolüyle “kötü ama sevilen” karakterin kitabını yazmıştır.
  2. Hayat Bilgisi (Amil Sağlam): “Hocam döner sermaye” repliğiyle bilinen okul müdürü Amil Bey rolüyle komedi dehasını konuşturmuştur.

Usta oyuncu, 2018’de Gülperi dizisindeki Yakup Ağa rolüyle başladığı “karanlık otorite” serisini, 2026 yılında A.B.I. dizisindeki Tahir Hancıoğlu karakteriyle zirveye taşımıştır.

Son Projeleri ve A.B.I. Dizisi​

Usta oyuncu, kariyerinin en iddialı ve sert rollerinden biriyle ekranlardadır. A.B.I. dizisinde, ailesini bir arada tutmak adına onları ezen, gelenekçi ve acımasız bir baba figürünü canlandırmaktadır.

• Rolü: Tahir Hancıoğlu
  • Karakter Analizi: Sevgisini göstermeyi zayıflık sayan, çocukları (Kenan İmirzalıoğlu, Sinan Tuzcu, Asude Kalebek) üzerinde mutlak hakimiyet kuran bir “hükümdar” babadır. Sosyal medya hesabında da paylaştığı set kareleri, bu gerilimli atmosferin kamera arkasındaki profesyonel hazırlığını gözler önüne sermektedir.

TV Dizileri​

• 1998 – İkinci Bahar (Vakkas Resuloğlu)
  • 2003 – Hayat Bilgisi (Amil Sağlam)
  • 2009 – Papatyam (Taylan)
  • 2011 – Avrupa Avrupa (Ferdi)
  • 2014 – Kadim Dostum (Hamdi)
  • 2018 – Gülperi (Yakup Taşkın)
  • 2022 – Ah Nerede (Hakim Şerbetlioğlu)
  • 2025 – Ayrılık da Sevdaya Dahil (Kemal)
  • 2026 – A.B.I. (Tahir Hancıoğlu)

Sinema Filmleri​

• 1989 – Arabesk
  • 2006 – İlk Aşk
  • 2013 – Şevkat Yerimdar
  • 2014 – Oflu Hoca’nın Şifresi
  • 2024 – Büyük Kuşatma
  • 2025 – Tur Rehberi

Özel Hayat ve Medyada Yeri​

Tarık Pabuççuoğlu, eşi Gülgün Akansu ile yaşadığı, filmlere konu olacak aşk hikayesiyle tanınır. Eşinden boşandıktan 8 yıl sonra pişman olup ona geri dönen ve tekrar birleşen oyuncunun Zeynep adında bir kızı vardır. Magazinden uzak, ailesine düşkün bir yaşam sürmektedir.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular​

1. Tarık Pabuççuoğlu’nun Instagram adresi nedir? Sanatçının resmi Instagram hesabı @tarikpapuccuogluofficial‘dır.

2. A.B.I. dizisindeki Tahir Hancıoğlu kimdir? Tahir Hancıoğlu, Hancıoğlu ailesinin otoriter ve acımasız reisidir. Çocuklarına uyguladığı psikolojik ve fiziksel baskıyla tanınan, geçmişi sırlarla dolu bir karakterdir.

3. Tarık Pabuççuoğlu kaç yaşında? 1949 doğumlu olan usta oyuncu, 2026 yılı itibarıyla 77 yaşındadır.

4. Tarık Pabuççuoğlu aslen nereli? Sıkça sorulsa da Gaziantepli değildir; doğma büyüme İstanbulludur.

5. Tarık Pabuççuoğlu’nun eşi kim? Hayat arkadaşı ve tekrar bir araya geldiği eşi Gülgün Akansu’dur.

Bağlantıları görebilmek için lütfen Giriş yap veya Kayıt ol
yazısı ilk önce
Bağlantıları görebilmek için lütfen Giriş yap veya Kayıt ol
üzerinde ortaya çıktı.

Konu görüntüleyen kullanıcılar