irc.web.tr'e Hoş Geldiniz!
Türkiye'nin yeni nesil irc forumu sizinle!

“Uzak Şehir’in Özkan’ı Yunus Eski’den Samimi İtiraflar: “Babam Mühendis Olmamı İstiyordu, Konservatuvara Gizli Girdim!”

Uzman

Premium Üye
Premium Üye
“Uzak Şehir’in Özkan’ı Yunus Eski’den Samimi İtiraflar: “Babam Mühendis Olmamı İstiyordu, Konservatuvara Gizli Girdim!”

Kanal D’nin fenomen dizisi “Uzak Şehir”de canlandırdığı Özkan karakteriyle milyonların beğenisini kazanan yetenekli oyuncu Yunus Eski, Milliyet’e verdiği özel röportajda hayatına ve kariyerine dair bilinmeyenleri anlattı. Mardin’deki yoğun set temposundan ayağının tozuyla röportaja katılan Eski, mühendislik hayalleri kuran bir aileden gizlice konservatuvar sınavlarına girişinden, Afife Ödülü’ne uzanan başarı yolculuğuna, “Uzak Şehir”in setindeki aile ortamından karakteri Özkan’a bakış açısına kadar pek çok konuda samimi açıklamalarda bulundu.

Mühendis Adaylığından Tiyatro Sahnesine Uzanan Gizli Yolculuk

Röportajın başında, oyunculuk hikayesinin “çok alakasız bir yerde başladığını” belirten Yunus Eski, yazılım mühendisi bir ağabeyi ve mühendis olmasını isteyen bir babası olduğunu dile getirdi. Babasının isteğiyle meslek lisesi bilgisayar bölümünden mezun olduğunu anlatan Eski, “Sınıfları dolaşan bir tiyatro kulübü ekibi ‘Gelmek isteyen var mı?’ dediklerinde kendimi parmak kaldırırken buldum ve ondan sonra orada başladı serüvenim,” diyerek tiyatroyla tanışma anını paylaştı.

Dört yılın sonunda konservatuvar okumaya karar verdiğini belirten oyuncu, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı sınavına ailesinden gizli girdiğini itiraf etti: “Ailemin haberi yoktu yani bundan. Ben gizli girdim o sınava.” Sınavın zorluğundan habersiz olduğunu, 800 kişi arasından seçilen 10 kişiden biri olduğunu öğrendiğinde ise asıl zorluğun bunu ailesine açıklamak olduğunu söyledi. Babasının haber izlerken “Baba ben konservatuvar kazandım, kayıt yaptıracağım,” dediğinde aldığı “Tamam, umarım her şey istediğin gibi olur,” yanıtıyla oyunculuk serüveninin resmen başladığını belirtti. Ailesinin şu anki tepkilerinin ise “İyi, mutlular onlar da,” şeklinde olduğunu ekledi.

Afife Ödülü ve Başarının Sırrı: “Risk Almak!”

Tiyatro dünyasının en prestijli ödüllerinden Afife Tiyatro Ödülü sahibi olan Yunus Eski, bu başarının kendisine hissettirdiklerini “Müthiş bir his. Bence bir oyuncunun yaşaması gereken bir his,” sözleriyle ifade etti. Ödül anının heyecandan dolayı hafızasında flu olduğunu belirten Eski, bu tür takdirlerin oyuncuyu daha görünür kıldığını ve teşvik ettiğini söyledi. Oyunculukta başarının sırrını ise “Bence risk almak,” olarak açıkladı. Kendi hayatında da risk almayı sevdiğini, kötü oynama veya bir şeyleri kötü yapma lüksünün olduğunu ancak önemli olanın o riski almak olduğunu vurguladı. Bugüne kadar aldığı en büyük riskin ise konservatuvar sınavına girmek olduğunu belirtti.

“Uzak Şehir” Fenomeni ve Özkan Karakteri: “Benden Bin Işık Yılı Uzaklıkta”

“Uzak Şehir” dizisinin yakaladığı büyük başarıya şaşırdığını itiraf eden Yunus Eski, “Bu kadar olacağını hiçbirimiz düşünmüyorduk. İnsanlarda bu karşılığının bu kadar güzel olacağını ben tahmin etmiyordum,” dedi. Özkan karakterine onu çeken şeyin ise karakterin kendisinden “bin ışık yılı uzaklıkta” olması olduğunu söyledi: “Ben bir yerde kendimi var etmeye çalışan biri olmadım hiçbir zaman… O gitmiyor. Bu aslında beni cezbetti.” Özkan’a kızdığını çünkü bir yerde var olamıyorsa ceketini alıp gitmesi gerektiğini düşündüğünü, ancak karakteri yargılamadığını belirtti.

Mardin Setinden İnsan Manzaraları ve Ozan Akbaba Hayranlığı

Şehir dışında çalışmanın zorluklarına değinen Eski, Mardin’deki “Uzak Şehir” setinin kendisi için ilk şehir dışı deneyimi olduğunu söyledi. “Setten çıkıp otele dönüyoruz, yine setteyiz aslında. O yüzden bir yerden sonra ailemiz orası oluyor,” diyerek ekiple kurdukları güçlü bağa dikkat çekti ve en büyük şanslarının ekip olduğunu vurguladı. Dizideki rol arkadaşı Ozan Akbaba’ya olan hayranlığını ise “Son zamanlardaki benim idolüm o. O kadar beğeniyorum ki onu izlerken… Çok sürprizli bir oyuncu,” sözleriyle dile getirdi.

“Uzak Şehir”de Sinyaller: “Ortalık Biraz Daha Karışacak!”

Dizinin gelecek bölümleriyle ilgili küçük bir tüyo vermekten de çekinmeyen Eski, “En ufak bir tüyo bütün o şeyleri çözebilir. O yüzden biraz daha karışacak ortalık diyebilirim. Özkan da herhalde rahat durmayacak,” diyerek izleyicileri heyecanlandırdı.

Yunus Eski’nin Özel Dünyası: Aşktan Aileye, Hobilerden Hayallere

Özel hayatına dair de samimi açıklamalarda bulunan Yunus Eski, Özkan karakterinin aksine sevilmediği bir ilişkide hiç durmayacağını, ceketini alıp gideceğini söyledi. Genel olarak sabırsız biri olduğunu ancak ilişkilerde süreci yaşamayı sevdiği için sabırlı olabildiğini belirtti. Kıskançlık konusunda ise arkadaşlık ilişkilerinde daha kıskanç olduğunu ifade etti. Kalbinin şu an boş olduğunu da ekledi.

Set dışındaki hayatında seyahat etmeyi, farklı yerlerde yemek yemeyi çok sevdiğini anlatan Eski, aynı zamanda konservatuvar hazırlık öğrencilerine ders verdiği bir atölyesi olduğunu ve eğitmenlik tarafının onu diri tuttuğunu söyledi. Yedi kardeşin en küçüğü olduğunu ve Trabzonlu olduğunu da paylaşan oyuncu, kalabalık ailesiyle vakit geçirmeyi sevdiğini belirtti.

Gelecek hayallerinden de bahseden Yunus Eski, en büyük iki hayalinin kendi tiyatro sahnesini açıp orayı bir akademiye dönüştürmek ve dedesinin hikayesini anlatan bir proje yapmak olduğunu söyledi.

“Uzak Şehir”in başarılı oyuncusu Yunus Eski’nin bu samimi ve içten röportajı, onun hem profesyonel hem de kişisel dünyasına ışık tutarken, hayranlarının ona olan sevgisini daha da pekiştirdi.

Bağlantıları görebilmek için lütfen Giriş yap veya Kayıt ol
yazısı ilk önce
Bağlantıları görebilmek için lütfen Giriş yap veya Kayıt ol
üzerinde ortaya çıktı.

Konu görüntüleyen kullanıcılar