irc.web.tr'e Hoş Geldiniz!
Türkiye'nin yeni nesil irc forumu sizinle!

Vahide Perçin Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Uzman

Premium Üye
Premium Üye

Vahide Perçin, 13 Haziran 1965 tarihinde İzmir’in Karşıyaka İlçesinde doğmuştur. Yunanistan göçmeni bir ailenin kızı olan Perçin, Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusudur.​

Kışisel Bilgiler

Adı: Vahide Perçin
Doğum Tarihi: 13 Haziran 1965
Doğum Yeri: İzmir, Karşıyaka
Boyu: 1.78 m
Kilosu: 65 kg
Burcu: İkizler
Göz Rengi: Kahverengi / Ela
Saç Rengi: Kızıl Kahverengi
Eşi: Eski eşi Altan Gördüm (1991-2013)
Çocuğu: Alize adında bir kızı vardır.
Eğitim: Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü

Ailesi ve Çocukluk Yılları

Vahide Perçin’in babası kamyon şoförü, annesi ise ev hanımıydı. Çocukluk yıllarında ailesinin desteğiyle tiyatroya olan ilgisi güçlendi. Babasının mesleğinden dolayı sık sık seyahat eden Perçin, lisede grafik okuduktan sonra üniversite eğitimi için oyunculuğa yöneldi. İlk profesyonel oyunculuk deneyimini tiyatro sahnelerinde yaşayan sanatçı, çocukluk yıllarında sanata olan bağlılığını fark etti.

Eğitim Hayatı

Lise eğitimini grafik bölümünde tamamladıktan sonra İktisat Fakültesi’ne başladı; ancak oyunculuğa olan tutkusu nedeniyle bu bölümden ayrıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü’nü birincilikle bitirdi. Mezuniyetinin ardından Ankara’ya yerleşerek Ankara Sanat Tiyatrosu (AST) kadrosuna katıldı. Daha sonra Devlet Tiyatrosu’ndan gelen teklifi kabul ederek Adana’da çalıştı.

Hayatının Dönüm Noktası

Vahide Perçin’in dönüm noktasu, 2003 yılında yayınlanan Bir İstanbul Masalı dizisindeki Suzan Kozan rolüyle televizyon dünyasına adım atmasıyla başladı. Bu proje, onun televizyon ve sinema dünyasında tanınmasına olanak sağladı.

Oyunculuğa İlk Adım

Perçin, oyunculuğa tiyatro sahnelerinde başladı. Televizyondaki ilk rolü, Bir İstanbul Masalı dizisiyle oldu. Performansı, televizyon seyircisinin ve eleştirmenlerin dikkatini çekti.

Hangi Proje ile Parladı?

Adını Feriha Koydum dizisinde Zehra Yılmaz karakterine hayat veren Vahide Perçin, bu rolüyle genç nesilden geniş bir hayran kitlesi kazandı. Ancak, sağlık sorunları nedeniyle dizinin 3. sezonundan itibaren kadrodan ayrıldı.

Kariyerindeki Son Projesi : Şakir Paşa Ailesi: Mucizeler ve Skandallar İsmet

Vahide Perçin, son olarak Şakir Paşa Ailesi: Mucizeler ve Skandallar dizisinde İsmet karakterini canlandırıyor. Dizi, 1912 yılında geçen bir hikayede Şakir Paşa ailesinin fedakar ve otoriter annesi İsmet’in hayatına odaklanıyor. İsmet, aile içindeki krizleri yatıştıran ve düzgün bir denge kurmaya çalışan, oğlu Cevat’a olan sevgisiyle dikkat çeken bir karakter olarak izleyicilerin beğenisini kazanmıştır.

Kışilik Özellikleri

Vahide Perçin sakin, disiplinli, çalışkan ve azimli bir kişilikle tanınır. Tiyatroya ve sanata olan bağlılığı, kariyerinde en belirgin özelliklerden biridir.

Vahide Perçin’in Televizyon Dizileri

YılDizi AdıRolü
2024Şakir Paşa Ailesiİsmet
2022-2023AldatmakGüzide Yenersoy
2018-2021Bir Zamanlar ÇukurovaHünkar Yaman
2016-2017AnneGönül Aslan
2015Göç ZamanıCennet
2013-2014Muhteşem YüzyılHürrem Sultan
2011-2012Adını Feriha KoydumZehra Yılmaz
2007-2009AnnemZeynep Eğilmez
2005-2007Hırsız PolisFulya
2003-2005Bir İstanbul MasalıSuzan Kozan

Sinema Filmleri

YılFilm AdıRolü
2019KapıŞemsa
2014Ayhan HanımAyhan Hanım
2008Devrim ArabalarıSuna
2006İlk AşkNevin
2004Anlat İstanbulHürrem

Tiyatro Oyunları

YılOyun AdıTiyatro
2007Evlilikte Ufak Tefek CinayetlerOyun Atölyesi
2001Cadı KazanıAdana Devlet Tiyatrosu
1999Köse Dağın Köprüsüİzmir Devlet Tiyatrosu

Aldığı Ödüller

YılÖdülKategori
2020Produ AwardsEn İyi Yabancı Kadın Oyuncu
2007Altın Koza Film FestivaliEn İyi Kadın Oyuncu
1996Sanat KurumuEn İyi Kadın Oyuncu

Vahide Perçin Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Vahide Perçin hangi dizilerde oynadı? Bir İstanbul Masalı, Adını Feriha Koydum, Muhteşem Yüzyıl, Aldatmak, Bir Zamanlar Çukurova gibi dizilerde rol almıştır.

Vahide Perçin boyu: 1.78 m

Vahide Perçin kaç yaşında: 59 yaşında

Vahide Perçin nereli: İzmir, Karşıyaka

Vahide Perçin çocuğu var mı? Evet, Alize adında bir kızı vardır.

Bağlantıları görebilmek için lütfen Giriş yap veya Kayıt ol
yazısı ilk önce
Bağlantıları görebilmek için lütfen Giriş yap veya Kayıt ol
üzerinde ortaya çıktı.

Konu görüntüleyen kullanıcılar