PearL
Üye
Yapay zeka günümüze ve belli ki yakın geleceğimize damga vuran bir teknoloji. Adını her duyduğumuzda heyecanlandığımız; ancak yaratacağı handikaplardan dolayı da bir nebze endişelendiğimiz yapay zeka, gündelik yaşamı büyük ölçüde belirleyecek. İnsana olan ihtiyacı azaltacağı için her ne kadar işsizliği büyütme tehlikesi yaratsa da bu teknolojinin yaygınlaşması, üretim süreçlerinde devrim yaratacaktır. Yapay zeka daha yoğun ve verimli bir üretim gerçekleştirmek, bunu yaparken de hataları neredeyse sıfır noktasına çekmek için geliştirilmiş üst düzey bir algoritma sistemidir. Yapay zeka teknolojisinde insan beyni referans alınmıştır. Yapay zekanın potansiyel açısından bir üst sınırı yoktur. Olası her türlü aksiliği karşı yapay zeka, en doğru çözümü hızlı bir şekilde üretir. Bugün arama sonuçlarında, telefonlarda, uzay teknolojilerinde, fabrikalarda, otomobillerde yapay zekanın yansımalarına ufak ufak rastlıyoruz; ancak bunlar tabi daha başlangıç aşaması. 20 sene sonra yapay zeka üretim alanlarının önemli bir alanına yerleşecek. Modelleme yapan ya da robot yazılımlar konusunda kendini geliştiren bireylerin bu konuda şansı bir hayli yüksek