irc.web.tr'e Hoş Geldiniz!
Türkiye'nin yeni nesil irc forumu sizinle!

10 Muharrem Özel Programının Tanıtımı Yayınlandı

Uzman

Premium Üye
Premium Üye
10 Muharrem Özel Programının Tanıtımı Yayınlandı
Hicri takvimin en hüzünlü ayı olan Muharrem, İslam aleminde matem ve ibadetle idrak ediliyor. Özellikle 10 Muharrem, Kerbela hadisesinin yıl dönümü olması sebebiyle Ehl-i Beyt’e gönül veren milyonlar için derin bir anlam taşıyor. TRT 1 ekranlarında yayınlanacak olan “10 Muharrem Özel Ehl-i Beyt Aşkına” programının duygu yüklü tanıtım filmi, bu evrensel yası ve sevgiyi bir kez daha gönüllere taşıyacağının habercisi oldu.
10 Muharrem 61 (M. 10 Ekim 680) tarihinde, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) sevgili torunu Hz. Hüseyin ve beraberindeki 72 yakınının Kerbela’da şehit edilmesi, İslam tarihinin en trajik olaylarından biri olarak hafızalara kazınmıştır. Bu acı olay, asırlardır Müslümanlar tarafından bir matem vesilesi olarak anılmakta, Ehl-i Beyt’e olan sevgi ve bağlılığın en yoğun şekilde hissedildiği bir döneme dönüşmektedir.
Tanıtım Videosu Gönüllere Dokundu
TRT 1’in yayınladığı “10 Muharrem Özel Ehl-i Beyt Aşkına” programının tanıtım videosu, kısa sürede büyük yankı uyandırdı. Videoda, Kerbela çölünü andıran bir atmosferde, yanan ateşler eşliğinde saz çalan ve deyişler söyleyen sanatçıların performansları yer alıyor. Kadın ve erkek sanatçıların seslendirdiği, Kerbela olayına atıfta bulunan sözlerin yer aldığı eserler, programın ne denli duygu yüklü geçeceğinin sinyallerini veriyor. Bu etkileyici tanıtım, izleyicileri şimdiden o manevi iklime hazırlamış durumda.
Ekranlar Matem İçin Kararacak: Hangi Kanalda, Ne Zaman?
Muharrem ayının manevi atmosferini evlere taşıyacak olan özel programlar, 5 Temmuz Cumartesi gününe denk gelen 10 Muharrem (Aşure Günü) akşamı ekranlarda olacak. Başta TRT olmak üzere birçok ulusal kanal, bu anlamlı gece için özel yayınlar hazırladı. İşte öne çıkan programlar:

• TRT 1: Tanıtım filmiyle büyük beklenti oluşturan “Ehl-i Beyt Aşkına” özel programı, Aşure Günü akşamı izleyiciyle buluşacak. Alanında uzman konuklar, tarihçiler ve Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan temsilcilerin katılımıyla Kerbela hadisesi ve Ehl-i Beyt sevgisi ele alınacak. Program, 5 Temmuz Cumartesi akşam kuşağında TRT 1 ekranlarında olacak.
  • TRT Müzik: Müzik ve irfan geleneğimizin en güzel örneklerinin sergileneceği “10 Muharrem Özel” programında, Kerbela şehitleri için bestelenmiş mersiyeler, deyişler ve nefesler Alevi-Bektaşi geleneğinin usta sanatçıları tarafından seslendirilecek. Bu duygu yüklü müzik dinletisi 5 Temmuz Cumartesi akşamı TRT Müzik’te yayınlanacak.
  • Diyanet TV: Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi kanalı olan Diyanet TV, gün boyu sürecek yayınlarla Muharrem ayının ve Kerbela’nın önemini izleyicilere aktaracak. Akşam kuşağında ise “Kerbela” özel programı ve okunacak dualarla bu matem gününün ruhuna uygun bir yayın gerçekleştirilecek.
    SEO Anahtar Kelimeleri: 10 Muharrem, Ehl-i Beyt, Kerbela, Hz. Hüseyin, Aşure Günü, 5 Temmuz Cumartesi, hangi kanalda, TRT 1, Diyanet TV, anma programı, tanıtım videosu, matem, oruç, deyiş, mersiye, İslam.
    Neden İzlenmeli?
    Bu özel programlar, sadece bir anma etkinliği olmanın ötesinde, bizlere tarihten ders çıkarma, adaletin, onurun ve haksızlığa karşı durmanın önemini bir kez daha hatırlatma imkanı sunuyor. Hz. Hüseyin ve yarenlerinin verdiği evrensel mesajları anlamak, günümüz dünyasında barış, kardeşlik ve sevgi ikliminin yeşermesine katkıda bulunacaktır.
    5 Temmuz Cumartesi akşamı ekran başında buluşarak, Ehl-i Beyt’in o büyük ve ölümsüz aşkına ortak olalım. Gönüllerimizi Kerbela’nın hüznüyle arındırırken, Hz. Hüseyin’in mirası olan onurlu duruşu ve adalet sevdasını bir kez daha yüreklerimizde hissedelim.

Bağlantıları görebilmek için lütfen Giriş yap veya Kayıt ol
yazısı ilk önce
Bağlantıları görebilmek için lütfen Giriş yap veya Kayıt ol
üzerinde ortaya çıktı.

Konu görüntüleyen kullanıcılar