irc.web.tr'e Hoş Geldiniz!
Türkiye'nin yeni nesil irc forumu sizinle!

Burç Kümbetlioğlu “Harman Yeri” Vedat Karakteri İçin 15 Kilo Aldı: Kispet Giymek “Hem Acılı Hem Komik”

Uzman

Premium Üye
Premium Üye
Daha önce “Savaşçı” dizisinde Berk Oktay ile birlikte rol alarak izleyicinin aşina olduğu güçlü bir ekran kimyası yakalayan Burç Kümbetlioğlu, “Harman Yeri”de başpehlivan Vedat karakterine hayat veriyor. Vedat, hikâyedeki en kritik sportif ve ideolojik denge unsurlarından birini temsil ediyor.

15 Kiloluk Fiziksel Dönüşüm​

Proje öncesinde başka bir rol için 10 kilo vermiş olan oyuncu, Vedat karakterini kabul etmesinin ardından sıkı bir diyet ve yoğun ağırlık antrenmanlarıyla tam 15 kilo aldı ve bir başpehlivanın sahip olması gereken iri kas ve yağ kütlesine ulaştı. Uzman iki farklı hocadan 1,5 ay boyunca özel yağlı güreş eğitimi alan Kümbetlioğlu, süreci şu sözlerle değerlendirdi: “Düzenli spor yapan biri olarak çok zorlanmam diye düşünmüştüm ama yağlı güreş çok farklı bir spor dalıymış. Vücudumun bilmediğim, hissetmediğim yerlerinde bile ağrılar yaşadım. Çok zorlandım ama bir projeye başladıysam her detayına çalışmayı severim.”

Kispet Deneyimi: “Hem Acılı Hem Komik”​

Günlerce sığır veya manda yağı ile terbiye edilen ve giyilmesi başlı başına eziyetli bir uzmanlık gerektiren kispet, Kümbetlioğlu’nun ifadesiyle “hem acılı hem komik bir deneyim” oldu. Oyuncu için bu süreç, psikolojik olarak bir pehlivana dönüşmesinde somut bir inisiyasyon işlevi gördü.

Hamza’ya Karşı Temel Rekabet Unsuru​

Er meydanının acımasız yüzünü, fiziksel gücü, bitmek bilmeyen hırsı ve statü arayışını simgeleyen Vedat karakteri, Hamza Bozbey’in karşısındaki temel rekabet unsurunu ve antagonisti temsil ediyor. Vedat’ın Hamza ile yaşayacağı hem bedensel çarpışmalar hem de Yörük hiyerarşisindeki yer edinme kavgaları, dizinin çatışma dinamiğini zirveye taşıyan unsurların başında geliyor.

Bağlantıları görebilmek için lütfen Giriş yap veya Kayıt ol
yazısı ilk önce
Bağlantıları görebilmek için lütfen Giriş yap veya Kayıt ol
üzerinde ortaya çıktı.

Konu görüntüleyen kullanıcılar