Ekin Mert Daymaz, 2 Aralık 1990 tarihinde Hollanda’da doğmuştur. Türk dizi, sinema oyuncusu ve model.
Adı: Ekin Mert Daymaz
Doğum Tarihi: 2 Aralık 1990
Doğum Yeri: Arnhem, Hollanda
Meslek: Oyuncu, Manken
Aktif Yıllar: 2014 – Günümüz
Eğitim: Haliç Üniversitesi Antrenörlük ve Fitness Bölümü (Oyunculuk eğitimleri: Ayşegül Aydın, Ümit Çırak, Dolunay Soysert)
Boyu: 1.92 m.
Kilosu: 75 kilo
Burcu: Yay
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Koyu Kahverengi
Instagram:
Evcil Hayvanları: Köpeği Zeus. Kedileri Ragnar ve Milo.
Annesi: Kamuoyunda ismi net olarak bilinmemekle birlikte Sivaslıdır.
Babası: Kamuoyunda ismi net olarak bilinmemekle birlikte Sivaslıdır.
Aslen Nereli: Sivas
Çocukluk yılları: Hollanda’da doğmuş olmasına rağmen çok uzun süre orada kalmadı. 1 yaşındayken ailesi ile İstanbul’a döndü ve Çatalca’da büyüdü. Liseden sonra dört yıl eğitim hayatına ara verdi, bu sırada basketbol oynadı, sakatlandı ve model oldu.
Eğitim hayatı: Haliç Üniversitesi Antrenörlük ve Fitness Bölümü’nden eğitimine devam etmektedir.
Hayatının dönüm noktası: ‘Best Model of The World’ yarışmasında üçüncü olması hayatının akışını değiştirdi. “Yarışmaya katılma kararım da çok ani oldu açıkçası ve her şey güzel ilerledi. Benim için oldukça iyi bir adım, bir başlangıç oldu. Şu an istediğim kariyere doğru ilerliyorum. Yarışmanın hemen ardından dizi teklifleri gelmeye başladı. ‘Not Defteri’ benim ilk projem oldu bu yüzden de okul gibiydi benim için. Çok şey öğrendim o sette, çok faydalı oldu.”
Oyunculuğa ilk adım: 2014 yılında ‘Egemen’ karakterini canlandırdığı ‘Not Defteri’ adlı dizi ile televizyon macerasına başladı.
Hangi proje ile parladı? ‘Çilek Kokusu’ dizisinde canlandırdığı ‘Volkan Mazharoğlu’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.
Kişilik özellikleri: Sadık, güvenilir, çalışkan, azimli.
Sosyal: Basketbol başta olmak üzere birçok spor ile ilgileniyor. Spor hayatının olmazsa olmazı. “Beni deşarj ediyor. Spor, olmazsa olmazım.” İstanbul’da sosyalleşmek için salaş yerleri tercih ediyor, Asmalı Pera taraflarını seviyor.
Düşünce yapısı: Başarısızlıktan ve hatadan korkma, yılma. Ders çıkar. Erteleme, çok daha fazla çalış. Oku, çok fazla oku. Zamanı daha dolu, daha iyi değerlendir.
İlk sinema filmi: Erdal Murat Aktaş/ Herşeye Rağmen
Hayran olduğu kişi: Basketbolcu Kobe Bryant.
Aşk tanımı: “Bence aşk bir tutku, bir büyü… Herkes herkese aşık olabilir; bir tarifi olduğunu düşünmüyorum. Seven insan her şeye tahammül eder diye düşünüyorum. Karşındaki kişiye güvenir ve güven verirsen sıkıntılar zaten ortadan kalkacaktır. Çiftler birbirine zincir vurmaktan kaçınmalı. Günümüz ilişkilerinin en büyük sıkıntısı bu bence. Halbuki aşk gerçekse insanı özgürleştirmeli, birlikte her şey daha güzel olmalı.
İş hayatına bakışı: Henüz yolun başında. Oyunculuğunu ilerletmek için oldukça çaba sarf ediyor, çok çalışıyor. “Yaşadıklarım çok güzel şeyler. Tabii ki insanın tanınması ve gittiği yerlerde ona gülen gözlerle bakılması hoş bir şey. Bu herkesin hoşuna gider, benim de gidiyor. Canlandırdığınız karakterlerde fiziksel kaygılarım yok işim için seve seve çoğu şeyi yapmaktan kaçınmam.”
Rol modeli: Kendi alanında vazgeçmeyip başarılı olan herkes onun için bir rol model. “ Ama beni en çok Atatürk’ün hikayesi motive ediyor. Çok fazla zorluk içinde çok fazla şey başarmış olması bir motivasyon kaynağı benim için.”
Kimlere hayranlık duyar? Cem Yılmaz’a çok gülüyor.
En beğendiği kadın ve erkek oyuncular kimler? Marlon Brando, Julia Roberts.
Kadında çekicilik kriteri: Dış görünüşe önem veriyor ancak onunla beraber iç güzellik ve ruh güzelliğinin daha önemli olduğunu düşünüyor.
En çok neden korkar? Sevdiklerine bir zarar gelmesinden.
En sevmediği özelliği: Erteleme huyu.
Oyuncu olmasaydı ne olurdu? Sporcu.
Doğa ile ilişkisi: Bir doğa aşığı, boş zamanlarında Sarıyer ve Kilyos taraflarında çok vakit geçiriyor. “Yeni yerler görmek, doğayla iç içe olmak tercihim. Doğaçlama karar veririm genelde. Yeni hobim kamp yapıp dalmak. Zaman bulduğumda karavanla Türkiye turu yapmak istiyorum.”
En sevdiği yemek? Açık ara annesi ve anneannesinin mantısı.
Evde ne yapar? Yemek yapmayı çok seviyor. “ Özellikle yeni tarifler denemeyi ve keşfetmeyi. Bu yüzden sürekli her şeyi birbirine katıyorum. Her zaman tutmuyor ama çoğu zaman lezzetli şeyler buluyorum.
Hangi filmlerden etkilendi? I am a Legend, Pulp Fiction, Gladiator, Leon, Requiem for a Dream.
Hangi dizileri takip ediyor? Favorileri Game of Thrones, Vikings, Black Mirror, Narcos, Punisher, Sense 8. ve Glitch.
Ekin Mert Daymaz Televizyon Dizileri:
Ekin Mert Daymaz kaç yaşında? Ekin Mert Daymaz, 2 Aralık 1990 doğumlu olup şu an 35 yaşındadır.
Ekin Mert Daymaz ne zaman ve nerede doğdu? 2 Aralık 1990 tarihinde Hollanda, Arnhem’de doğmuştur.
Ekin Mert Daymaz boyu kaç? Ekin Mert Daymaz’ın boyu 1.93 metredir. (Bazı kaynaklarda 1.95 olarak geçse de kendisi sporcu geçmişiyle uzun boylu olduğunu sıkça vurgulamaktadır).
Ekin Mert Daymaz kilosu kaç? Yaklaşık 82-85 kg arasındadır. Düzenli spor yaptığı ve beslenmesine dikkat ettiği bilinmektedir.
Ekin Mert Daymaz burcu ne? Aralık ayının başında doğan oyuncu Yay burcudur.
Ekin Mert Daymaz aslen nereli? Hollanda doğumlu olmasına rağmen aslen Sivaslıdır.
Ekin Mert Daymaz annesi kim? Annesinin ismi kamuoyuyla paylaşılmamıştır; ancak oyuncu annesinin titiz olduğunu ve bazı karakter özelliklerini ondan aldığını belirtmiştir.
Ekin Mert Daymaz annesi aslen nereli? Annesi aslen Sivaslıdır.
Ekin Mert Daymaz annesi mesleği nedir? Annesinin mesleği hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır; ev hanımı olduğu bilinmektedir.
Ekin Mert Daymaz babası aslen nereli? Babası aslen Sivaslıdır.
Ekin Mert Daymaz babasının mesleği nedir? Babasının mesleği hakkında basına yansıyan kesin bir bilgi bulunmamaktadır.
Ekin Mert Daymaz kardeşi var mı? Varsa kim? Evet, kendisinden küçük bir erkek kardeşi vardır. Oyuncu, kardeşinin de kendisi gibi çekingen bir yapıda olduğunu ifade etmiştir.
Ekin Mert Daymaz evli mi? Eşi kim? Hayır, Ekin Mert Daymaz evli değildir, bekardır.
Ekin Mert Daymaz çocuğu var mı? Hayır, oyuncunun çocuğu bulunmamaktadır.
Ekin Mert Daymaz hangi okuldan mezun? Haliç Üniversitesi Antrenörlük ve Fitness bölümünden mezun olmuştur.
Oyunculuğa ilk ne zaman ve nasıl başladı? 2013 yılında katıldığı “Best Model of Turkey” yarışmasında 3. olduktan sonra modellik yapmaya başlamış, ardından aldığı oyunculuk eğitimleriyle dizi sektörüne adım atmıştır.
Ekin Mert Daymaz’ın rol aldığı ilk dizi/film hangisi? Oyunculuk kariyerine 2014 yılında yayınlanan “Not Defteri” dizisindeki Egemen karakteriyle başlamıştır.
yazısı ilk önce üzerinde ortaya çıktı.
Adı: Ekin Mert Daymaz
Doğum Tarihi: 2 Aralık 1990
Doğum Yeri: Arnhem, Hollanda
Meslek: Oyuncu, Manken
Aktif Yıllar: 2014 – Günümüz
Eğitim: Haliç Üniversitesi Antrenörlük ve Fitness Bölümü (Oyunculuk eğitimleri: Ayşegül Aydın, Ümit Çırak, Dolunay Soysert)
Boyu: 1.92 m.
Kilosu: 75 kilo
Burcu: Yay
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Koyu Kahverengi
Instagram:
Evcil Hayvanları: Köpeği Zeus. Kedileri Ragnar ve Milo.
Annesi: Kamuoyunda ismi net olarak bilinmemekle birlikte Sivaslıdır.
Babası: Kamuoyunda ismi net olarak bilinmemekle birlikte Sivaslıdır.
Aslen Nereli: Sivas
Çocukluk yılları: Hollanda’da doğmuş olmasına rağmen çok uzun süre orada kalmadı. 1 yaşındayken ailesi ile İstanbul’a döndü ve Çatalca’da büyüdü. Liseden sonra dört yıl eğitim hayatına ara verdi, bu sırada basketbol oynadı, sakatlandı ve model oldu.
Eğitim hayatı: Haliç Üniversitesi Antrenörlük ve Fitness Bölümü’nden eğitimine devam etmektedir.
Hayatının dönüm noktası: ‘Best Model of The World’ yarışmasında üçüncü olması hayatının akışını değiştirdi. “Yarışmaya katılma kararım da çok ani oldu açıkçası ve her şey güzel ilerledi. Benim için oldukça iyi bir adım, bir başlangıç oldu. Şu an istediğim kariyere doğru ilerliyorum. Yarışmanın hemen ardından dizi teklifleri gelmeye başladı. ‘Not Defteri’ benim ilk projem oldu bu yüzden de okul gibiydi benim için. Çok şey öğrendim o sette, çok faydalı oldu.”
Oyunculuğa ilk adım: 2014 yılında ‘Egemen’ karakterini canlandırdığı ‘Not Defteri’ adlı dizi ile televizyon macerasına başladı.
Hangi proje ile parladı? ‘Çilek Kokusu’ dizisinde canlandırdığı ‘Volkan Mazharoğlu’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.
Kişilik özellikleri: Sadık, güvenilir, çalışkan, azimli.
Sosyal: Basketbol başta olmak üzere birçok spor ile ilgileniyor. Spor hayatının olmazsa olmazı. “Beni deşarj ediyor. Spor, olmazsa olmazım.” İstanbul’da sosyalleşmek için salaş yerleri tercih ediyor, Asmalı Pera taraflarını seviyor.
Düşünce yapısı: Başarısızlıktan ve hatadan korkma, yılma. Ders çıkar. Erteleme, çok daha fazla çalış. Oku, çok fazla oku. Zamanı daha dolu, daha iyi değerlendir.
İlk sinema filmi: Erdal Murat Aktaş/ Herşeye Rağmen
Hayran olduğu kişi: Basketbolcu Kobe Bryant.
Aşk tanımı: “Bence aşk bir tutku, bir büyü… Herkes herkese aşık olabilir; bir tarifi olduğunu düşünmüyorum. Seven insan her şeye tahammül eder diye düşünüyorum. Karşındaki kişiye güvenir ve güven verirsen sıkıntılar zaten ortadan kalkacaktır. Çiftler birbirine zincir vurmaktan kaçınmalı. Günümüz ilişkilerinin en büyük sıkıntısı bu bence. Halbuki aşk gerçekse insanı özgürleştirmeli, birlikte her şey daha güzel olmalı.
İş hayatına bakışı: Henüz yolun başında. Oyunculuğunu ilerletmek için oldukça çaba sarf ediyor, çok çalışıyor. “Yaşadıklarım çok güzel şeyler. Tabii ki insanın tanınması ve gittiği yerlerde ona gülen gözlerle bakılması hoş bir şey. Bu herkesin hoşuna gider, benim de gidiyor. Canlandırdığınız karakterlerde fiziksel kaygılarım yok işim için seve seve çoğu şeyi yapmaktan kaçınmam.”
Rol modeli: Kendi alanında vazgeçmeyip başarılı olan herkes onun için bir rol model. “ Ama beni en çok Atatürk’ün hikayesi motive ediyor. Çok fazla zorluk içinde çok fazla şey başarmış olması bir motivasyon kaynağı benim için.”
Kimlere hayranlık duyar? Cem Yılmaz’a çok gülüyor.
En beğendiği kadın ve erkek oyuncular kimler? Marlon Brando, Julia Roberts.
Kadında çekicilik kriteri: Dış görünüşe önem veriyor ancak onunla beraber iç güzellik ve ruh güzelliğinin daha önemli olduğunu düşünüyor.
En çok neden korkar? Sevdiklerine bir zarar gelmesinden.
En sevmediği özelliği: Erteleme huyu.
Oyuncu olmasaydı ne olurdu? Sporcu.
Doğa ile ilişkisi: Bir doğa aşığı, boş zamanlarında Sarıyer ve Kilyos taraflarında çok vakit geçiriyor. “Yeni yerler görmek, doğayla iç içe olmak tercihim. Doğaçlama karar veririm genelde. Yeni hobim kamp yapıp dalmak. Zaman bulduğumda karavanla Türkiye turu yapmak istiyorum.”
En sevdiği yemek? Açık ara annesi ve anneannesinin mantısı.
Evde ne yapar? Yemek yapmayı çok seviyor. “ Özellikle yeni tarifler denemeyi ve keşfetmeyi. Bu yüzden sürekli her şeyi birbirine katıyorum. Her zaman tutmuyor ama çoğu zaman lezzetli şeyler buluyorum.
Hangi filmlerden etkilendi? I am a Legend, Pulp Fiction, Gladiator, Leon, Requiem for a Dream.
Hangi dizileri takip ediyor? Favorileri Game of Thrones, Vikings, Black Mirror, Narcos, Punisher, Sense 8. ve Glitch.
Ekin Mert Daymaz Televizyon Dizileri:
Ailesi ve Çocukluk Yılları
Ekin Mert Daymaz, 2 Aralık 1990 tarihinde Hollanda’nın Arnhem kentinde, aslen Sivaslı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Çocukluk yıllarını Hollanda’da geçiren Daymaz, daha sonra Türkiye’ye yerleşmiştir. Sporla iç içe bir büyüme dönemi geçirmiş, bu ilgisini akademik hayata da taşıyarak Haliç Üniversitesi’nde Antrenörlük ve Fitness bölümünde eğitim almaya başlamıştır. Özel hayatını kameralardan uzak tutmayı tercih eden oyuncunun anne ve babası kamuoyu tarafından pek tanınmamaktadır. Ekin Mert Daymaz ailesiyle olan bağlarını her zaman güçlü tutmuştur.
Kariyer Başlangıcı ve Gelişimi
Kariyerine ilk olarak modellik yaparak adım atan Ekin Mert Daymaz, 2013 yılında düzenlenen Best Model of Turkey yarışmasında 3. olarak büyük bir dikkat çekmiştir. Bu başarısı sayesinde televizyon dünyasının kapılarını aralayan oyuncu, ilk dizisi olan Not Defteri (2014) ile ekranlara “Egemen Şanoğlu” karakteriyle merhaba demiştir. Dizi erken final yapsa da yeteneği ve karizması yapımcıların gözünden kaçmamıştır.
Başarıları ve Dönüm Noktaları
Ekin Mert Daymaz’ın kariyerindeki asıl büyük çıkış, 2015 yılında Demet Özdemir ve Yusuf Çim ile başrollerini paylaştığı Çilek Kokusu dizisiyle olmuştur. Burada canlandırdığı “Volkan Mazharoğlu” karakteri sayesinde geniş bir hayran kitlesi edinmiştir. 2016 yılında Hayat Sevince Güzel adlı yapımda Savaş Göçer karakteriyle başrol oynamış ve bu dizi haftalarca reytinglerin zirvesinde kalmıştır. Bu projeler, “Ekin Mert Daymaz dizileri” denildiğinde akla ilk gelen ve onu popüler kültürün önemli genç jönlerinden biri yapan işler olmuştur.
Oyunculuk Tarzı ve Etkileri
Modellikten oyunculuğa geçen Ekin Mert Daymaz, sadece fiziksel avantajlarını değil, geliştirdiği oyunculuk yeteneklerini de ön plana çıkarmıştır. Romantik komedi projelerinde sergilediği sıcak ve samimi performansın yanı sıra, Savaşçı veya Kuruluş Osman gibi aksiyon ve tarih dozu yüksek yapımlarda sergilediği güçlü duruşla çok yönlü bir oyuncu olduğunu kanıtlamıştır.
Son Projeleri
Son yıllarda hem televizyon hem de dijital platformlarda oldukça üretken bir dönem geçiren Daymaz, 2024 yılında Bir Sevdadır ve Esas Oğlan projeleriyle adından söz ettirmiştir. Tarihi dönem dizilerine de adım atarak Kuruluş Osman kadrosunda “İlbay” karakterine hayat vermiştir.
TV Dizileri
2014 – Not Defteri – Egemen Şanoğlu
2015 – Çilek Kokusu – Volkan Mazharoğlu
2016 – Hayat Sevince Güzel – Savaş Göçer
2017 – Kırlangıç Fırtınası – Şahin Turaboğlu
2018 – Ağlama Anne – Mert Bayer
2018-2019 – Payitaht Abdülhamid – Gazeteci Arif
2020 – Gençliğim Eyvah – Ahmet Asmalı
2021 – Savaşçı – Görkem İlbeyli
2022 – Seni Kalbime Sakladım – Civanmert Korkmaz
2024 – Bir Sevdadır – Tufan Karlıca
2024-2025 – Kuruluş Osman – İlbay
2026-Günümüz – Yeraltı – Ferman
Son Dizi Projesi
Ekin Mert Daymaz’ın son televizyon projesi, 2026 yılında NOW ekranlarında izleyiciyle buluşan iddialı yapım Yeraltı dizisidir. Bu dizide “Ferman” karakterine hayat vermektedir.
İnternet Projeleri
2022 – Hayaller ve Hayatlar – Emre (beIN CONNECT)
2023 – Rüyanda Görürsün – Emre (Amazon Prime)
2024 – Esas Oğlan – Tarık (GAİN)
Sinema Filmleri
2018 – Aşktroloji – Cem (TV Filmi)
2018 – Prangalı Yarim – Bahri (TV Filmi)
2019 – Mirasyedi – Ozan (TV Filmi)
2023 – Her Şeye Rağmen – Orhan (Sinema Filmi)
2024 – Biricik Sevgilim – Mesut (Sinema Filmi)
Ödüller ve Adaylıklar
2013 – Best Model of Turkey – 3’üncülük
Eleştirmen ve Hayran Yorumları
Ekin Mert Daymaz, özellikle romantik komedilerdeki doğal sempatikliği ve dram sahnelerindeki duygu geçişleriyle eleştirmenlerden olumlu yorumlar almaktadır. Hayranları tarafından en çok “gülüşü” ve partnerleriyle yakaladığı yüksek ekran uyumu övülmektedir. Spora olan düşkünlüğü sayesinde sahip olduğu fit görünüm, onun aksiyon projelerinde inandırıcılığını artırmaktadır.
Özel Hayat ve Medyada Yeri
Yakışıklı oyuncu özel hayatını genellikle spot ışıklarından uzak yaşamayı tercih etmektedir. Zaman zaman magazin basınında aşk hayatıyla gündeme gelse de şu an bilinen resmi bir eşi, sevgilisi veya çocuğu yoktur. Hayatının büyük bir bölümünü spor salonlarında, fitness yaparak ve sağlıklı yaşama odaklanarak geçirmektedir.
Gelecek Projeler
2026 yılı itibarıyla NOW ekranlarında yayımlanan Yeraltı dizisinde başrolü üstlenen başarılı oyuncunun, önümüzdeki yıllarda hem dijital platformlar için çekilecek bağımsız sinema filmlerinde hem de farklı konseptteki dizilerde rol alması beklenmektedir.
Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Ekin Mert Daymaz kimdir? Ekin Mert Daymaz, Türk oyuncu ve eski modeldir. Özellikle Çilek Kokusu ve Hayat Sevince Güzel dizileriyle tanınmıştır.
Ekin Mert Daymaz kaç yaşında? 2 Aralık 1990 doğumlu olan oyuncu, 2026 yılı itibarıyla 35 yaşındadır.
Ekin Mert Daymaz aslen nereli? Hollanda’da doğmuş olmasına rağmen aslen Sivaslıdır.
Ekin Mert Daymaz’ın boyu ve kilosu kaç? Boyu 1.85 m’dir. Kilosu dönem dönem değişmekle birlikte genellikle 80-82 kg civarındadır.
Ekin Mert Daymaz hangi burç? 2 Aralık doğumlu olduğu için Yay burcudur.
Ekin Mert Daymaz evli mi? Hayır, başarılı oyuncu şu anda evli değildir.
Ekin Mert Daymaz’ın çocuğu var mı? Hayır, oyuncunun bilinen bir çocuğu bulunmamaktadır.
Ekin Mert Daymaz’ın sevgilisi kim? Özel hayatını gizli tutmayı seven oyuncunun günümüzde kamuoyuna duyurduğu bilinen bir sevgilisi yoktur.
Ekin Mert Daymaz nerede doğdu? Hollanda’nın Arnhem kentinde doğmuştur.
Ekin Mert Daymaz’ın annesi ve babası kim? Anne ve babası medyadan uzak bir yaşam sürmektedir, ancak aslen Sivaslı oldukları bilinmektedir.
Ekin Mert Daymaz kardeşi var mı? Medyaya yansıyan ve kamuoyu tarafından bilinen bir kardeşi yoktur.
Ekin Mert Daymaz hangi bölüm mezunu? Haliç Üniversitesi’nde Antrenörlük ve Fitness bölümünde eğitim almıştır.
Ekin Mert Daymaz nasıl ünlü oldu? 2013 yılında Best Model of Turkey yarışmasında 3. olmasıyla dikkat çekmiş, ardından Not Defteri ve Çilek Kokusu dizileriyle şöhreti yakalamıştır.
Ekin Mert Daymaz’ın ilk dizisi hangisi? 2014 yılında yayınlanan Not Defteri adlı dizidir, burada Egemen Şanoğlu karakterine hayat vermiştir.
Ekin Mert Daymaz Çilek Kokusu’nda kimi oynadı? Sevilen dizide Volkan Mazharoğlu karakterini canlandırmıştır.
Ekin Mert Daymaz Savaşçı dizisinde oynadı mı? Evet, 2021 yılında dizinin kadrosuna dahil olmuş ve Görkem İlbeyli karakterini oynamıştır.
Ekin Mert Daymaz Kuruluş Osman’da rol aldı mı? Evet, 2024-2025 sezonunda İlbay karakteriyle diziye katılmıştır.
Ekin Mert Daymaz’ın yeni dizisi hangisi? 2026 yılında NOW kanalında başlayan Yeraltı dizisidir. Bu dizide Ferman karakterini canlandırmaktadır.
Ekin Mert Daymaz Esas Oğlan dizisinde oynadı mı? Evet, 2024 yılında GAİN platformunda yayımlanan Esas Oğlan dizisinde Tarık karakteriyle konuk oyuncu olmuştur.
Ekin Mert Daymaz Best Model’da kaçıncı oldu? 2013 yılındaki yarışmada 3. olmuştur.
Ekin Mert Daymaz kaç yaşında? Ekin Mert Daymaz, 2 Aralık 1990 doğumlu olup şu an 35 yaşındadır.
Ekin Mert Daymaz ne zaman ve nerede doğdu? 2 Aralık 1990 tarihinde Hollanda, Arnhem’de doğmuştur.
Ekin Mert Daymaz boyu kaç? Ekin Mert Daymaz’ın boyu 1.93 metredir. (Bazı kaynaklarda 1.95 olarak geçse de kendisi sporcu geçmişiyle uzun boylu olduğunu sıkça vurgulamaktadır).
Ekin Mert Daymaz kilosu kaç? Yaklaşık 82-85 kg arasındadır. Düzenli spor yaptığı ve beslenmesine dikkat ettiği bilinmektedir.
Ekin Mert Daymaz burcu ne? Aralık ayının başında doğan oyuncu Yay burcudur.
Ekin Mert Daymaz aslen nereli? Hollanda doğumlu olmasına rağmen aslen Sivaslıdır.
Ekin Mert Daymaz annesi kim? Annesinin ismi kamuoyuyla paylaşılmamıştır; ancak oyuncu annesinin titiz olduğunu ve bazı karakter özelliklerini ondan aldığını belirtmiştir.
Ekin Mert Daymaz annesi aslen nereli? Annesi aslen Sivaslıdır.
Ekin Mert Daymaz annesi mesleği nedir? Annesinin mesleği hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır; ev hanımı olduğu bilinmektedir.
Ekin Mert Daymaz babası aslen nereli? Babası aslen Sivaslıdır.
Ekin Mert Daymaz babasının mesleği nedir? Babasının mesleği hakkında basına yansıyan kesin bir bilgi bulunmamaktadır.
Ekin Mert Daymaz kardeşi var mı? Varsa kim? Evet, kendisinden küçük bir erkek kardeşi vardır. Oyuncu, kardeşinin de kendisi gibi çekingen bir yapıda olduğunu ifade etmiştir.
Ekin Mert Daymaz evli mi? Eşi kim? Hayır, Ekin Mert Daymaz evli değildir, bekardır.
Ekin Mert Daymaz çocuğu var mı? Hayır, oyuncunun çocuğu bulunmamaktadır.
Ekin Mert Daymaz hangi okuldan mezun? Haliç Üniversitesi Antrenörlük ve Fitness bölümünden mezun olmuştur.
Oyunculuğa ilk ne zaman ve nasıl başladı? 2013 yılında katıldığı “Best Model of Turkey” yarışmasında 3. olduktan sonra modellik yapmaya başlamış, ardından aldığı oyunculuk eğitimleriyle dizi sektörüne adım atmıştır.
Ekin Mert Daymaz’ın rol aldığı ilk dizi/film hangisi? Oyunculuk kariyerine 2014 yılında yayınlanan “Not Defteri” dizisindeki Egemen karakteriyle başlamıştır.
yazısı ilk önce üzerinde ortaya çıktı.