İlkay Kayku Atalay Kimdir
Tam Adı: İlkay Kayku Atalay
Doğum Tarihi: 14 Kasım 1972
Doğum Yeri: Kastamonu
Boyu: 1.63 m
Meslek: Tiyatro, Sinema ve Dizi Oyuncusu
Aktif Yıllar: 2002 – Günümüz
Eğitim: Ankara Üniversitesi DTCF Rus Dili ve Edebiyatı; Bahçeşehir Üniversitesi İleri Oyunculuk Yüksek Lisansı
Aslen Nereli: Kastamonu
Sosyal Medya: Instagram (@ilkaykayku)
Ailesi ve Çocukluk Yılları
İlkay Kayku Atalay, 14 Kasım 1972 tarihinde Karadeniz’in köklü kenti Kastamonu’da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde lisansını tamamladı. 2002 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu’nun (AST) sınavlarını kazanarak sahne hayatına başladı.
Kariyer Başlangıcı ve Gelişimi
Ankara Sanat Tiyatrosu bünyesinde pek çok oyunda yer alan sanatçı, 2008’de Bahçeşehir Üniversitesi’nde İleri Oyunculuk Yüksek Lisansı yaptı. Kamera karşısına ilk kez 2009’da ‘Deniz Yıldızı’ dizisiyle geçti. Asıl büyük çıkışını ‘Beni Affet’te canlandırdığı Sevgi karakteriyle gerçekleştirdi.
Başarıları ve Dönüm Noktaları
‘Beni Affet’ dizisinde yıllarca sergilediği oyunculukla milyonlarca izleyicinin sevgisini kazandı. Ardından ‘Ramo’ dizisinde Neslihan ve ‘Kaderimin Oyunu’nda Meral rollerinde karakter oyunculuğundaki ustalığını kanıtladı. 2024’te ‘Uzak Şehir’ dizisinde Ecmel’in eşi Fidan Albora karakteriyle ekranlara döndü.
Oyunculuk Tarzı ve Etkileri
Sağlam diksiyonu, Rus edebiyatı ve tiyatro disiplininden gelen zengin iç dünyası, hırslı ve korumacı anne rollerine kattığı sahicilikle tanınır.
Son Projeleri
Kanal D’nin iddialı dizisi ‘Uzak Şehir’de Fidan Albora karakterine hayat vermektedir.
TV Dizileri
- 2009 – Deniz Yıldızı
- 2011-2018 – Beni Affet – Sevgi
- 2020 – Ramo – Neslihan
- 2021-2022 – Kaderimin Oyunu – Meral
- 2024-Günümüz – Uzak Şehir – Fidan Albora
Son Dizi Projesi
Kanal D’de yayınlanan ‘Uzak Şehir’ dizisidir. Ecmel Albora’nın eşi, Şahin ve Zerrin’in annesi olan, Sadakat ile rekabet eden Fidan rolünü oynamaktadır.
Özel Hayat ve Medyada Yeri
İlkay Kayku evlidir. Sanat ve eğitmenlik çalışmalarına devam etmekte, doğa ve hayvan sevgisiyle bilinmektedir.
Gelecek Projeler
Uzak Şehir dizisinin çekimlerine devam eden usta aktris, yeni tiyatro projeleri üzerinde de çalışmalarını sürdürmektedir.
Sıkça Sorulan Sorular
İlkay Kayku kimdir?
İlkay Kayku Atalay, AST kökenli, Beni Affet ve Uzak Şehir dizileriyle tanınan usta Türk tiyatro ve dizi oyuncusudur.
İlkay Kayku kaç yaşında?
14 Kasım 1972 doğumlu olan İlkay Kayku, 2026 yılı itibarıyla 53 yaşındadır.
İlkay Kayku aslen nereli?
İlkay Kayku aslen Kastamonuludur.
İlkay Kayku boyu kaç?
İlkay Kayku 1.63 metre boyunda ve 54 kilodur.
İlkay Kayku Uzak Şehir dizisinde kimi oynuyor?
Ecmel’in eşi Fidan Albora karakterini canlandırmaktadır.
İlkay Kayku hangi dizilerde oynadı?
Deniz Yıldızı, Beni Affet (Sevgi), Ramo, Kaderimin Oyunu ve Uzak Şehir.
İlkay Kayku hangi bölümden mezun?
Ankara Üniversitesi DTCF Rus Dili ve Edebiyatı mezunudur.
İlkay Kayku hangi tiyatroda yetişti?
Ankara Sanat Tiyatrosu (AST) bünyesinde yetişmiştir.
İlkay Kayku Beni Affet dizisinde hangi roldeydi?
Beni Affet dizisinde Sevgi karakterini oynamıştır.
İlkay Kayku evli mi?
Evet, İlkay Kayku evlidir.