Ailesi ve Çocukluk Yılları
Melisa Duru Ünal, 2015 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Ailesinin desteği ve yönlendirmesiyle erken yaşta çocuk modellik ve reklam filmleriyle sektöre adım atmıştır. Neşeli, sevecen ve kamera karşısında son derece rahat tavırlarıyla çocuk ajanslarının dikkatini çekmiş, okul hayatı ile set temposunu ailesinin titiz koordinasyonuyla dengeli şekilde sürdürmektedir.
Kariyer Başlangıcı ve Gelişimi
Kamera karşısına ilk olarak popüler çocuk markalarının reklam filmleriyle geçen Melisa Duru Ünal, dizi dünyasına 2021 yılında Haluk Bilginer ve Tolga Sarıtaş’ın başrolünde yer aldığı Show TV’nin ‘Baba’ dizisiyle adım atmıştır. Sevimli halleri ve doğal rol kabiliyetiyle yapımcıların gözdesi olmuştur.
Başarıları ve Dönüm Noktaları
Kariyerindeki en büyük çıkışı, ATV’nin Oktay Kaynarca imzalı reyting rekortmeni aksiyon draması ‘Ben Bu Cihana Sığmazam’da hayat verdiği ‘Mercan’ karakteriyle yakalamıştır. İki sezon boyunca Cezayir Türk’ün kızı Mercan olarak milyonların sevgilisi haline gelmiştir. Ardından ‘Ne Gemiler Yaktım’da Zeynep, NOW’ın iddialı yapımı ‘Leyla: Hayat… Aşk… Adalet…’ dizisinde ise Cemre Baysel’in hayat verdiği Leyla karakterinin çocukluğunu (‘Küçük Leyla / Cemo’) canlandırarak dramatik sahne başarısıyla ödüllü çocuk oyuncu unvanını almıştır. 2026 sonbaharında ise ‘Anne Yarısı’ dizisinde hikâyenin tam odağındaki ‘Ege’ rolüyle baş çocuk oyuncu olmuştur.
Oyunculuk Tarzı ve Etkileri
Yaşına rağmen gözyaşı sahnelerindeki inandırıcılığı, rol arkadaşlarıyla kurduğu kusursuz uyum ve ezber kabiliyetiyle yönetmenlerin en sevdiği çocuk oyuncuların başında gelmektedir. ‘Anne Yarısı’nda iki ailenin velayet kavgasının tam ortasında kalan masum bir kız çocuğunun duygusal dünyasını başarıyla yansıtmaktadır.
Son Projeleri
2024 yılında NOW’ın ‘Leyla: Hayat… Aşk… Adalet…’ dizisinde Küçük Leyla rolüyle ekranlarda büyük yankı uyandıran minik yıldız, 2026 sezonunda NOW’ın iddialı yapımı ‘Anne Yarısı’ dizisinde Zeynep ve Ali’nin kızı Ege rolünü üstlenmiştir.
Son Dizi Projesi
2026 yapımı NOW dizisi ‘Anne Yarısı’nda merhum Zeren ile Ali’nin kızı, teyzesi Zeynep’in gözünden sakınarak büyüttüğü ‘Ege’ karakterine hayat vermektedir.
TV Dizileri
- 2021 – Baba
- 2022-2023 – Ben Bu Cihana Sığmazam (Mercan)
- 2023-2024 – Ne Gemiler Yaktım (Zeynep)
- 2024 – Leyla: Hayat… Aşk… Adalet… (Küçük Leyla / Cemo)
- 2026 – Anne Yarısı (Ege)
Sıkça Sorulan Sorular
Melisa Duru Ünal kimdir?
Ben Bu Cihana Sığmazam, Leyla ve Anne Yarısı dizilerinde rol alan başarılı Türk çocuk oyuncudur.
Melisa Duru Ünal kaç yaşında?
2015 doğumlu olup 2026 yılı itibarıyla 11 yaşındadır.
Melisa Duru Ünal aslen nereli?
İstanbul doğumludur.
Melisa Duru Ünal Anne Yarısı dizisinde kimi oynuyor?
Dizide Zeynep’in annelik yaptığı, Ali’nin kızı olan ‘Ege’ karakterini oynamaktadır.
Melisa Duru Ünal hangi dizilerde oynadı?
Baba, Ben Bu Cihana Sığmazam (Mercan), Ne Gemiler Yaktım, Leyla: Hayat Aşk Adalet ve Anne Yarısı.
Melisa Duru Ünal Ben Bu Cihana Sığmazam’da kimi canlandırdı?
Cezayir Türk’ün (Oktay Kaynarca) küçük kızı Mercan’ı canlandırmıştır.
Melisa Duru Ünal hangi ajansa bağlıdır?
Hande Aytar Çocuk Oyuncu Ajansı’na bağlı olarak çalışmaktadır.
Melisa Duru Ünal okula gidiyor mu?
Evet, ilköğretim eğitimine İstanbul’da devam etmektedir.
Melisa Duru Ünal Leyla dizisinde kimi oynadı?
NOW’ın Leyla dizisinde başrol karakteri Leyla’nın çocukluk yıllarını (Küçük Leyla) canlandırmıştır.
Anne Yarısı dizisindeki çocuk oyuncu kim?
Dizinin başrol çocuk karakteri Ege’yi Melisa Duru Ünal, Osman karakterini ise Umut Kaplıca canlandırmaktadır.