Sahra Şaş’tan Samimi Açıklamalar: “Uzak Şehir”in Nare’si Gönülleri Fethetti! Ailesi, Eğitimi ve Çocukluk Yılları…
“Uzak Şehir” dizisinde canlandırdığı Nare karakteriyle milyonların beğenisini kazanan başarılı oyuncu Sahra Şaş, Hürriyet’e verdiği röportajda hem kariyeri hem de özel hayatıyla ilgili merak edilenleri anlattı. Mardin’den ayağının tozuyla röportaja katılan Şaş, içten ve samimi tavırlarıyla dikkat çekti.
Nare Karakteri ve Dizinin Başarısı
Sahra Şaş, “Uzak Şehir”in fenomen karakterlerinden Nare’nin kendisine nasıl geldiğini ve bu rolün onu neden bu kadar etkilediğini şu sözlerle ifade etti: “Nare, izleyici olsaydım beni çok çekecek bir karakter olurdu. Çok çeşitli, derin ve her an her şeyi yapabilecek potansiyelde biri. Bu kadar hırçın ama bir o kadar da soft hissettiren, çok insan, çok yaşayan, çok canlı bir karakter.”
Dizinin büyük başarısını ise yoğun bir hazırlık sürecine, güçlü senaryoya, başarılı rejisine ve oyuncu kadrosunun uyumuna bağlayan Şaş, “İlk kez bir televizyon dizisiyle ulusalda bir işle ilgili bu kadar yoğun bir hazırlık sürecine şahit oldum. Yönetmenimiz Ahmet Katıksız bizimle o kadar uzun prova yaptı ki, gerçekten bir sinema filmine hazırlanıyor gibiydik,” dedi.
Aşk, Evlilik ve İmkansız Aşk Üzerine Düşünceleri
Dizide evli olmasına rağmen başkasına aşık olan Nare karakteri üzerinden aşka ve evliliğe dair düşüncelerini de paylaşan Sahra Şaş, “Nare çok aşık bir karakter. Uzun zamandır bu kadar aşık bir karakter okumamıştım,” ifadelerini kullandı. Kendi hayatında imkansız bir aşk yaşamadığını belirten oyuncu, aşkın engel tanımaması gerektiğine inandığını söyledi.
Partneri Alper ile Aşk İddialarına Net Yanıt
Dizideki partneri Alper ile aralarında çıkan aşk iddialarına da açıklık getiren Sahra Şaş, “Gerçekten olsa söylerim. Saklanacak bir tarafı yok. Ama yok. Herkes o kadar çok söylüyor ki, bir noktada zorla olacak gibi hissediyorum,” diyerek esprili bir dille iddiaları yalanladı. İnsanların bu yakıştırmasının, işlerini iyi yaptıklarını ve kimyalarının tuttuğunu gösterdiğini düşündüğünü de ekledi.
Şöhret, Eleştiriler ve Jennifer Lopez Benzetmesi
2013 yılında “Tatar Ramazan” dizisiyle oyunculuğa adım atan ve “Uzak Şehir” ile yıldızı parlayan Sahra Şaş, şöhretle ilgili temkinli bir duruş sergiliyor. Popülaritenin geçici olabileceğinin bilincinde olduğunu belirten oyuncu, “Şu an yaşadığım şeyden çok mutluyum ama kendimi buralara kaptırmamaya çalışıyorum,” dedi.
Estetik operasyonlara sıcak bakmadığını ve özellikle burnuyla ilgili yapılan yorumları dert etmediğini söyleyen Şaş, “Burnumla çok mutluyum. Bence benim yüzüme bu burun olurmuş,” ifadelerini kullandı. Son dönemde sıkça Jennifer Lopez’e benzetilmesiyle ilgili ise, “Gurur duyarım, mutlu oldum,” yorumunu yaptı.
Kökleri Muş’a Dayanan Bir Silivrili: Ailesi ve Çocukluğu
Kamuoyunda Erzincanlı olarak bilinmesine rağmen bu bilginin doğru olmadığını belirten Sahra Şaş, ailesinin Muşlu olduğunu, kendisinin ise Silivri’de doğup büyüdüğünü açıkladı. Annesinin ev hanımı, babasının ise işçi olduğunu dile getiren oyuncunun, kendisi gibi sanat sektöründe olan bir ablası var; ablası sanat yönetmenliği yapıyor. Çocukluk yıllarında çok fazla dizi izlediğini, özellikle bir dönem yanlarında yaşayan teyzesinin dizi tutkusunun kendisini etkilediğini ve oyuncu olma isteğinin o yıllarda filizlendiğini belirtti.
Oyunculuğa Adım Atışı ve Eğitim Hayatı
Oyunculuğa lise yıllarında, henüz konservatuvar hayalleri kurarken “Tatar Ramazan” dizisiyle adım attığını anlatan Şaş, o dönem konservatuvar için bir hazırlık kursuna gittiğini ancak setlerin yoğunluğu ve sunduğu pratik deneyim nedeniyle konservatuvar okuma fırsatı bulamadığını ifade etti. Ablasının da sektörde olmasının bu yola girmesinde etkisi olduğunu belirten oyuncu, ilk set deneyiminden itibaren bu işi yapmak istediğine emin olduğunu ve setlerdeki pratikliğin kendisi için iyi bir okul olduğunu düşündüğünü söyledi.
Özel Hayatı ve Gelecek Planları
Şu anda kalbinin boş olduğunu belirten Sahra Şaş, idealindeki erkek tipini “nazik ve zarif” olarak tanımladı. Ailesinin ve dostlarının hayatındaki önemine sıkça vurgu yapan oyuncu, onlardan aldığı güçle yoluna devam ediyor.
Röportajın sonunda içtenliği ve dobra açıklamalarıyla bir kez daha beğeni toplayan Sahra Şaş, “Uzak Şehir” dizisindeki başarılı performansıyla adından söz ettirmeye devam edecek gibi görünüyor.
yazısı ilk önce üzerinde ortaya çıktı.