Selen Domaç, 3 Eylül 1981 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.
Adı: Selen Domaç
Doğum Tarihi: 3 Eylül 1981
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.69 m.
Kilosu: 57 kilo
Burcu: Başak
Göz Rengi: Kahverengi
Instagram:
Çocukluk yılları: Oyunculuğa çocuk yaşlarında başladı, Şehir Tiyatrosu’na girdiğinde 9 yaşındaydı. Sahne kokusu oyunculuğa devam etmesini sağladı. “9 yaşında başladığım Şehir Tiyatroları’nda çok değerli hocalarım oldu. Tilbe Saran ve Neşe Erçetin Atakan öğretmenlerimizdi. Hem eğleniyorduk hem de çok disiplinliydik. 16 yaşında oyunlarda oynamaya başladım. Konservatuvarda çok okul denedim, sonunda Mimar Sinan’da kaldım ama bu kadar çok okul gezmek beni kalıplara girmekten kurtardı. Bir yıl okulda araştırma görevlisi olarak kaldım, sonra oyun izlemeye gittiğimde o sahne kokusunu alınca gözlerim doldu. Oyun oynamadığım zamanlarda o kokuyu özlüyorum. Sahne kokusu benim oyuncu olma sebebim.”
Eğitim hayatı: 2006 yılında, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Ana Sanat Dalı Oyunculuk Bölümü’den mezun oldu. Mezun olduğu yıl aynı üniversitede yüksek lisans programına başladı ardından tiyatro bölümünde diksiyon dersleri vermeye başladı. 2012 yılından beri oyunculuğun yanı sıra Can-Arsen Gürzap yönetiminde Dialog Anlatım İletişim’de eğitmenlik yapmaktadır.
Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, ‘Üzgünüm Leyla’ dizisiyle başladı.
Hangi proje ile parladı? ‘Serçe Sarayı’ dizisinde canlandırdığı ‘Nermin’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.
Mutluluk kaynağı: Bir kumayı canlandırdığı ‘Kümes’ filminden sonra aldığı yorumlardan mutluluk duyuyor. Benim ilk kamera işimdi. ‘Kümes’ten çok şey öğrendim. Filmden sonra birçok yorum geldi ama biri beni çok mutlu etli. Seyredenlerden biri Ufuk’a ‘Köydeki kızı nasıl buldun da filmde oynattın’ demiş. Benim oyuncu olduğuma inanamamışlar. Çok güzel bir yorumdu. Bir de Nuri Bilge Ceylan ‘Çok iyi oynuyordu’ demiş. Bunu duyduğumda çok heyecanlandım. Nuri Bilge ‘Çok beğendim’ demiş ya o bana yetti.
İlk sinema filmi: Ufuk Bayraktar/ Kümes
Aşka bakışı: “Aklın uyuşması çok güzel bir şey. Bazen gözünün içine bakınca bir şey görürsün ne olduğunu bilmezsin. Ama o şeyi gördüğünde zaten beraber akıyor olursunuz. O zaman karşındakinden kopamıyorsun. Süresi önemli değil. Gözlerde o tarif edemediğim şeyi görmem lâzım. İlişkide, karşındakinin kendi gibi olmaması, samimi olmaması sorun yaratır.Ben aşkın her şeye ‘rağmen’ olduğunu düşünüyorum. Kimse dört dörtlük değil, ben de değilim. Ben ‘Her şeye rağmen onun elini tutacağım’ diyorsam zaten sorun olmuyor.”
İş hayatına bakışı: Tiyatro, sinema ve televizyonun birbirinden farklı olduğunu düşünüyor. “Kamera çok farklı derlerdi bunu en iyi ‘Kümes’te anladım. Kamera karşısında biraz daha kontrollüyüm. Kirpiğin bile oynuyor. Sinemada oyuncuya mikroskopla bakılıyor. İkisi de birbirinden zevkli.”
Kariyer planı: Tilbe Saran ile oynamayı ve Nuri Bilge Ceylan ile çalışmayı çok istiyor.
Kaygıları: Sanatın her dalında ki ‘sansür’ konusunu endişe verici buluyor. Ufuk Bayraktar’ın yönetmenliğini yaptığı ilk sinema filmi ‘Kümes’, İstanbul Film Festivali’nde Altın Lale adaylarından biriydi, ancak festivalin yarışma bölümleri sansür sebebiyle iptal edildi. “Sansüre bir şekilde tepki verilmesi gerekiyor tabii, yöntemler değişebilir. Benim ilk deneyimimdi, çok özeldi ama duyduğumda da çok üzülmedim. Başka şeye hizmet etmiştir. Sansür konusunda sadece sinema değil her alanda endişeliyim ama umutsuz değilim.”
yazısı ilk önce üzerinde ortaya çıktı.
Adı: Selen Domaç
Doğum Tarihi: 3 Eylül 1981
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.69 m.
Kilosu: 57 kilo
Burcu: Başak
Göz Rengi: Kahverengi
Instagram:
Çocukluk yılları: Oyunculuğa çocuk yaşlarında başladı, Şehir Tiyatrosu’na girdiğinde 9 yaşındaydı. Sahne kokusu oyunculuğa devam etmesini sağladı. “9 yaşında başladığım Şehir Tiyatroları’nda çok değerli hocalarım oldu. Tilbe Saran ve Neşe Erçetin Atakan öğretmenlerimizdi. Hem eğleniyorduk hem de çok disiplinliydik. 16 yaşında oyunlarda oynamaya başladım. Konservatuvarda çok okul denedim, sonunda Mimar Sinan’da kaldım ama bu kadar çok okul gezmek beni kalıplara girmekten kurtardı. Bir yıl okulda araştırma görevlisi olarak kaldım, sonra oyun izlemeye gittiğimde o sahne kokusunu alınca gözlerim doldu. Oyun oynamadığım zamanlarda o kokuyu özlüyorum. Sahne kokusu benim oyuncu olma sebebim.”
Eğitim hayatı: 2006 yılında, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Ana Sanat Dalı Oyunculuk Bölümü’den mezun oldu. Mezun olduğu yıl aynı üniversitede yüksek lisans programına başladı ardından tiyatro bölümünde diksiyon dersleri vermeye başladı. 2012 yılından beri oyunculuğun yanı sıra Can-Arsen Gürzap yönetiminde Dialog Anlatım İletişim’de eğitmenlik yapmaktadır.
Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, ‘Üzgünüm Leyla’ dizisiyle başladı.
Hangi proje ile parladı? ‘Serçe Sarayı’ dizisinde canlandırdığı ‘Nermin’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.
Mutluluk kaynağı: Bir kumayı canlandırdığı ‘Kümes’ filminden sonra aldığı yorumlardan mutluluk duyuyor. Benim ilk kamera işimdi. ‘Kümes’ten çok şey öğrendim. Filmden sonra birçok yorum geldi ama biri beni çok mutlu etli. Seyredenlerden biri Ufuk’a ‘Köydeki kızı nasıl buldun da filmde oynattın’ demiş. Benim oyuncu olduğuma inanamamışlar. Çok güzel bir yorumdu. Bir de Nuri Bilge Ceylan ‘Çok iyi oynuyordu’ demiş. Bunu duyduğumda çok heyecanlandım. Nuri Bilge ‘Çok beğendim’ demiş ya o bana yetti.
İlk sinema filmi: Ufuk Bayraktar/ Kümes
Aşka bakışı: “Aklın uyuşması çok güzel bir şey. Bazen gözünün içine bakınca bir şey görürsün ne olduğunu bilmezsin. Ama o şeyi gördüğünde zaten beraber akıyor olursunuz. O zaman karşındakinden kopamıyorsun. Süresi önemli değil. Gözlerde o tarif edemediğim şeyi görmem lâzım. İlişkide, karşındakinin kendi gibi olmaması, samimi olmaması sorun yaratır.Ben aşkın her şeye ‘rağmen’ olduğunu düşünüyorum. Kimse dört dörtlük değil, ben de değilim. Ben ‘Her şeye rağmen onun elini tutacağım’ diyorsam zaten sorun olmuyor.”
İş hayatına bakışı: Tiyatro, sinema ve televizyonun birbirinden farklı olduğunu düşünüyor. “Kamera çok farklı derlerdi bunu en iyi ‘Kümes’te anladım. Kamera karşısında biraz daha kontrollüyüm. Kirpiğin bile oynuyor. Sinemada oyuncuya mikroskopla bakılıyor. İkisi de birbirinden zevkli.”
Kariyer planı: Tilbe Saran ile oynamayı ve Nuri Bilge Ceylan ile çalışmayı çok istiyor.
Kaygıları: Sanatın her dalında ki ‘sansür’ konusunu endişe verici buluyor. Ufuk Bayraktar’ın yönetmenliğini yaptığı ilk sinema filmi ‘Kümes’, İstanbul Film Festivali’nde Altın Lale adaylarından biriydi, ancak festivalin yarışma bölümleri sansür sebebiyle iptal edildi. “Sansüre bir şekilde tepki verilmesi gerekiyor tabii, yöntemler değişebilir. Benim ilk deneyimimdi, çok özeldi ama duyduğumda da çok üzülmedim. Başka şeye hizmet etmiştir. Sansür konusunda sadece sinema değil her alanda endişeliyim ama umutsuz değilim.”
Selen Domaç TV Dizileri
Son Projeleri Son dönemde televizyon ekranlarında sıklıkla yer alan tecrübeli oyuncu, izlenme rekorları kıran “Çöp Adam” dizisinde Ahu karakterine hayat verdi. Ardından popüler gençlik ve dram dizisi “Kardeşlerim” kadrosuna Ayten Eren karakteriyle dahil oldu. Bu projelerin yanı sıra dijital platformlarda ve yeni sezonun iddialı dizilerinde rol almaya devam etmektedir.
TV Dizileri
2000 – Üzgünüm Leyla – (Rol bilinmiyor)
2011-2012 – Farklı Desenler – Cennet
2012 – Acayip Hikayeler – Eylül
2015 – Serçe Sarayı – Nermin
2015-2016 – Yeter – Filiz
2018 – Koca Koca Yalanlar – Refika
2020 – Hizmetçiler – Hacer Tuna
2021 – Seni Çok Bekledim – Songül
2022-2023 – Çöp Adam – Ahu
2024 – Kardeşlerim – Ayten Eren
2025 – Sahipsizler – Emine
- 2026 – Muhtemel Aşk – Suzan Poyraz
Son Dizi Projelesi Selen Domaç, televizyon ekranlarındaki en güncel işlerinden biri olarak 2025 yılında “Sahipsizler” dizisinde Emine karakterine hayat vermiştir. Ayrıca 2026 yılı yapımı olan iddialı komedi projesi “Muhtemel Aşk” dizisinde Suzan Poyraz karakteriyle izleyici karşısına çıkmaktadır.
İnternet Projeleri
2020 – Aşk 101 – Işık’ın Annesi (Netflix)
Sinema Filmleri
2015 – Kümes – Hayriye
2019 – Aykut Enişte – Dilşah
2021 – Aykut Enişte 2 – Dilşah
2022 – Katakulli Gözükaralar – Handan
2023 – Ne Olacak Halim? – (Rol bilinmiyor)
Tiyatro Oyunları
2007 – Savaş İkinci Perdede Çıkacak – Oyuncu
Özel Hayat ve Medyada Yeri Özel hayatını gözlerden uzak yaşamayı tercih eden Selen Domaç, magazin gündeminden ziyade oyunculuk performansları, tiyatro sevgisi ve yer aldığı projelerdeki kalitesiyle medyada yer bulmaktadır. Yoğun çalışma temposunda kendine zaman ayırmayı ve mesleğini huzurlu bir akışta, “kaliteli, sağlıklı ve sürdürülebilir” şekilde yapmayı prensip edinmiştir.
Gelecek Projeler Domaç’ın 2026 sezonu için duyurulan ve büyük merak uyandıran yeni komedi dizisi “Muhtemel Aşk” projesi, oyuncunun gelecekteki en önemli adımlarından biridir. Bu projede canlandırdığı Suzan Poyraz karakterinin yanı sıra, okuma provaları ve değerlendirmeleri devam eden çeşitli sinema projeleri olduğu da bilinmektedir.
Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Selen Domaç kimdir? Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. 1981 yılında İstanbul’da doğmuş, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olmuştur. Yeter, Çöp Adam ve Kardeşlerim gibi sevilen dizilerde rol almıştır.
Selen Domaç kaç yaşında? 14 Mart 1981 doğumlu olan oyuncu, 2026 yılı itibarıyla 45 yaşındadır.
Selen Domaç aslen nereli? Başarılı oyuncu aslen İstanbulludur ve yaşamını İstanbul’da sürdürmektedir.
Selen Domaç’ın boyu ve kilosu kaçtır? Selen Domaç 1.69 m boyunda ve yaklaşık 57 kilo ağırlığındadır.
Selen Domaç evli mi, çocuğu var mı? Özel hayatını gizli tutan oyuncunun basına yansımış bir evliliği veya çocuğu bulunmamaktadır.
Selen Domaç “Kardeşlerim” dizisinde kimi canlandırdı? Fenomen dizi “Kardeşlerim” kadrosuna sonradan katılarak Orhan karakterinin ilk aşkı olan “Ayten Eren” karakterine hayat vermiştir.
Selen Domaç “Çöp Adam” dizisindeki rolü nedir? Gülseren Budayıcıoğlu’nun hikayesinden uyarlanan “Çöp Adam” dizisinde Ahu karakterini canlandırmıştır.
Selen Domaç oyunculuğa nasıl başladı? Oyunculuğa henüz 9 yaşındayken babasının onu Şehir Tiyatroları seçmelerine yazdırması ve bu sınavı kazanmasıyla ilk adımını atmıştır.
Selen Domaç’ın yer aldığı popüler komedi filmi hangisidir? Gişede büyük başarı yakalayan “Aykut Enişte” ve “Aykut Enişte 2” filmlerinde Dilşah karakterini canlandırmıştır.
Selen Domaç’ın en yeni projesi hangisidir? Son olarak 2025 yılında “Sahipsizler” dizisinde rol alan oyuncu, 2026 yılında başlayan “Muhtemel Aşk” dizisiyle ekranlara gelmektedir.
yazısı ilk önce üzerinde ortaya çıktı.