Selin Köseoğlu Kimdir
Tam Adı: Selin Köseoğlu
Doğum Tarihi: 1991
Doğum Yeri: Hatay
Boyu: 1.62 m
Meslek: Tiyatro, Sinema ve Dizi Oyuncusu, Yazar, Yönetmen
Aktif Yıllar: 2014 – Günümüz
Eğitim: Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Psikolojisi; Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk Bölümü
Aslen Nereli: Hatay
Sosyal Medya: Instagram (@selinkoseoglu)
Ailesi ve Çocukluk Yılları
Selin Köseoğlu, 1991 yılında Akdeniz’in kadim kenti Hatay’da dünyaya geldi. Çocukluk ve gençlik yıllarını Hatay’da geçiren başarılı oyuncu, lise eğitimini bölgenin en köklü okullarından İskenderun İstiklal Makzume Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Sanata, edebiyata ve sahne performanslarına ilgisi erken yaşlarda şekillenen Köseoğlu, ailesinin desteğiyle sanat odaklı bir kariyerin peşinden gitti.
Kariyer Başlangıcı ve Gelişimi
Yükseköğrenim hayatına ilk olarak Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Psikolojisi Bölümü’nde başlayan Selin Köseoğlu, içindeki tiyatro tutkusunu profesyonel bir zemine taşımak amacıyla yeniden sınava girerek Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk Bölümü’nü kazandı. Konservatuvardaki titiz eğitim sürecinin ardından profesyonel sahne hayatına adım attı. Ekran kariyerine 2014-2015 yıllarında festival filmleriyle başlayan sanatçı, televizyon dünyasında ilk olarak 2016 yapımı günlük dizi “Unutma Beni”deki Ece karakteriyle dikkat çekti. Ardından geniş kitlelerce tanınmasını sağlayan “Siyah Beyaz Aşk” dizisinde Jülide karakterine hayat vererek güçlü bir çıkış yakaladı.
Başarıları ve Dönüm Noktaları
Selin Köseoğlu’nun televizyon kariyerindeki en belirgin dönüm noktalarından biri Kanal D’nin fenomen projesi “Siyah Beyaz Aşk” oldu. Burada canlandırdığı Jülide karakteriyle sergilediği performans izleyicilerden ve yapımcılardan tam not aldı. Tiyatro sahnesinde ise usta sanatçıların yer aldığı “İkinci Bahar” oyunundaki performansıyla Türkiye turnesinde binlerce tiyatroseverle buluştu. 2021 yılında dünyaca ünlü Fransız şarkıcı Edith Piaf’ın yaşamını ve şarkılarını Türkçeye uyarlayarak sahnelediği tek kişilik biyografik müzikli tiyatro oyunu “Edith”, Köseoğlu’nun hem oyunculuk hem de metin yazarlığı ve yönetmenlik yeteneğini kanıtladığı prestijli bir başarıya dönüştü.
Oyunculuk Tarzı ve Etkileri
Karakter odaklı oyunculuk disiplinini benimseyen Selin Köseoğlu, konservatuvar kökenli sağlam diksiyonu, beden dili hâkimiyeti ve çok yönlü sahne yeteneğiyle öne çıkar. Yalnızca oyunculukla yetinmeyip dramaturgi, oyun yazarlığı ve müzikal performans alanlarında da üretim yapan sanatçı; canlandırdığı rollerde psikolojik derinliği, kadın karakterlerin ayakta kalma mücadelesini ve hırslarını gerçekçi bir doğallıkla yansıtmaktadır.
Son Projeleri
Son yıllarda hem televizyon hem de tiyatro projelerine aralıksız devam eden oyuncu, 2024 yılında “Bay Samir” tiyatro oyununun dramaturgisini üstlendi. 2025 yılında televizyon ekranlarında “Veliaht” dizisiyle izleyici karşısına çıktı.
TV Dizileri
- (2016 – Unutma Beni – Ece)
- (2017 – Siyah Beyaz Aşk – Jülide)
- (2019 – Tek Yürek – Dizi Oyuncusu)
- (2022 – Berlin Çekirdekçisi – Dilara)
- (2025 – Veliaht – Dizi Oyuncusu)
- (2026 – Mercan Köşk – Hülya Mercandağ)
Son Dizi Projesi
Selin Köseoğlu, ATV ekranlarında 2026 sezonunda yayın hayatına başlayan FARO ve Sinehane ortak yapımı “Mercan Köşk” dizisinde Hülya Mercandağ karakterini canlandırmaktadır. Köşkteki kurulu düzeni korumak için her yolu deneyen, hırslı ve mücadeleci bir kadın olan Hülya rolü, Selin Köseoğlu dizileri arasında güçlü oyunculuk performansıyla şimdiden büyük beğeni toplamaktadır.
İnternet Projeleri
- (2017 – Fi / Çi – Seçil)
Sinema Filmleri
- (2014 – Gittiler: ‘Sair ve Meçhul’ – Sinema Filmi)
- (2020 – Name: Human – Sinema Filmi)
- (2022 – Bugün Değil – Sinema Filmi)
Tiyatro Oyunları
- (2018 – İkinci Bahar – Oyuncu)
- (2021 – Edith – Yazar / Yönetmen / Oyuncu)
- (2024 – Bay Samir – Dramaturg)
Eleştirmen ve Hayran Yorumları
Selin Köseoğlu, sahnedeki yüksek enerjisi ve ekran karşısındaki doğal oyunculuğu ile eleştirmenlerden övgü toplamaktadır. Özellikle “Edith” oyunundaki vokal kabiliyeti ve tek kişilik performansındaki sahne hâkimiyeti sanat çevrelerince takdirle karşılanmıştır. Televizyon dizilerinde ise canlandırdığı karakterlerin duygusal gelgitlerini abartıdan uzak, incelikli bir biçimde aktarması hayran kitlesi tarafından takdir edilmektedir.
Özel Hayat ve Medyada Yeri
Özel yaşamını kameralardan ve magazin dünyasından uzakta tutmayı tercih eden Selin Köseoğlu, vaktini tiyatro çalışmaları, müzik araştırmaları ve kişisel gelişim projeleriyle değerlendirmektedir. Bekar olan sanatçı, sosyal medya hesapları üzerinden ağırlıklı olarak tiyatro ve dizi setlerinden profesyonel paylaşımlar yapmaktadır.
Gelecek Projeler
“Mercan Köşk” dizisinin yoğun çekim takvimini sürdüren Köseoğlu, bir yandan da tiyatro alanında yeni sahne projeleri ve metin yazarlığı çalışmalarına odaklanmaktadır.
Sıkça Sorulan Sorular
Selin Köseoğlu kimdir?
Selin Köseoğlu, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunu; dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu, yazar ve yönetmendir.
Selin Köseoğlu kaç yaşında?
1991 doğumlu olan Selin Köseoğlu, 2026 yılı itibarıyla 35 yaşındadır.
Selin Köseoğlu aslen nereli?
Selin Köseoğlu aslen Hataylıdır ve çocukluk yıllarını İskenderun’da geçirmiştir.
Selin Köseoğlu boyu kaç?
Selin Köseoğlu 1.62 metre boyundadır.
Selin Köseoğlu Mercan Köşk dizisinde hangi karakteri canlandırıyor?
ATV’nin 2026 yapımı iddialı dizisi Mercan Köşk’te Hülya Mercandağ karakterine hayat vermektedir.
Selin Köseoğlu hangi dizilerde oynadı?
Selin Köseoğlu dizileri arasında Unutma Beni, Siyah Beyaz Aşk, Fi (Çi), Tek Yürek, Berlin Çekirdekçisi, Veliaht ve Mercan Köşk yer almaktadır.
Selin Köseoğlu hangi üniversiteden mezun oldu?
Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk Bölümü’nden mezun olmuştur.
Selin Köseoğlu Siyah Beyaz Aşk dizisinde hangi roldeydi?
Siyah Beyaz Aşk dizisinde Jülide karakterini canlandırmıştır.
Selin Köseoğlu evli mi, çocuğu var mı?
Selin Köseoğlu bekardır ve çocuğu bulunmamaktadır; özel yaşamını gözlerden uzak sürdürmektedir.
yazısı ilk önce üzerinde ortaya çıktı.