Taşacak Bu Deniz’in Adil Koçari’si Ulaş Tuna Astepe Rollere Nasıl Hazırlanıyor? İşte Kendi Ağzından Karadeniz Mesaisi!
“Taşacak Bu Deniz” dizisinde Adil Koçari karakteriyle fırtınalar estiren Ulaş Tuna Astepe, İbrahim Selim ile Bu Gece programında oyunculuk felsefesini ve zorlu rollere nasıl hazırlandığını tüm samimiyetiyle anlattı. Şöhretten köşe bucak kaçan başarılı oyuncunun Karadeniz hikayelerine hazırlık süreci ve set sırları haberimizde!
Ekranların sevilen ve bir o kadar da gizemli oyuncusu Ulaş Tuna Astepe, “Taşacak Bu Deniz” dizisindeki performansıyla adından söz ettirirken, başarısının ardındaki sır perdesini araladı. Karadeniz ruhunu ekranlara taşıyan ünlü oyuncu, bir karaktere hayat vermenin sadece replik ezberlemekten ibaret olmadığını kanıtlıyor.
Şive İçin Masa Başı Değil, Kahvehane Mesaisi!
Bir Karadeniz hikayesine hazırlanırken o coğrafyanın ruhunu hissetmek için yoğun bir çaba sarf ettiğini belirten Astepe, şive ve karakter analizi için Trabzonluların toplandığı kahvehanelerde vakit geçirdiğini itiraf etti. Masa başı çalışmasıyla yetinmeyen oyuncu, süreci şu sözlerle anlatıyor:
Setteki En Büyük Tehlike: Kibir Tuzağı
Genç yaşına rağmen büyük prodüksiyonların aranılan yüzü olan Astepe, oyuncuların düşebileceği en büyük tuzağın “kibir” olduğunun altını çiziyor. “Taşacak Bu Deniz” gibi iddialı bir yapımda başrolü sırtlamasına rağmen mütevazılığını koruyan oyuncu, ego yönetimini nasıl yaptığını şöyle açıklıyor:
- Sahne ile Gerçekliği Ayırmak: “Kayıt zamanı ile kayıt dışı zamanı ayırmak gerekiyor. Ego; karakteri savunmak veya sahnede görünür olmaktan korkmamak için lazımsa o kayıt zamanının içinde kalmalı.”
- Eşitlik İlkesi: “Kayıt bittikten sonra herkes eşitleniyor. Bir oyuncu yemek sırasında öne geçmeye çalışmamalı; girmeli sıraya, o da yemeğini öyle yemeli.”
Göz Önünde Olmayı Neden Sevmiyor?
Başarılı performansı ve yakışıklılığıyla geniş bir hayran kitlesine sahip olmasına rağmen sosyal medyayı aktif kullanmayan ve magazinden uzak duran Astepe, bu durumun bilinçli bir tercih olduğunu vurguluyor. Usta aktör Robert De Niro’nun “Ya biri olacaktım ya da oyuncu olacaktım; ben oyuncu olmayı tercih ettim” sözünü felsefe edinen Astepe, oyunculuğu seçmesinin en büyük sebeplerinden birinin “kendini saklamak” olduğunu belirtiyor.
Seyircinin karşısına her defasında yepyeni ve inandırıcı bir karakterle (Adil Koçari gibi) çıkabilmek için kendi özel hayatını geri planda tutmayı seçen Astepe, yeteneği ve iş ahlakıyla takdir toplamaya devam ediyor.
yazısı ilk önce üzerinde ortaya çıktı.