Son dönemin parlayan müzisyenlerinden Tuana Yılmaz, Hürriyet YouTube kanalına konuk oldu. Yeni çıkardığı EP’si ve merakla beklenen konser turnesinin yanı sıra, TRT 1’in reyting rekortmeni dizisi “Taşacak Bu Deniz”de ‘Oruç’ karakterine hayat veren nişanlısı Burak Yörük ile olan ilişkisine dair çok özel açıklamalarda bulundu.
Özel hayatına dair samimi itiraflarda bulunan Tuana Yılmaz, nişanlısı Burak Yörük ile olan ilişkisi sayesinde kalbinin kapılarını sonuna kadar araladığını duyurdu. “Taşacak Bu Deniz” dizisinin çekimleri nedeniyle uzak mesafe ilişkisi yaşadıklarını belirten Yılmaz, aşka bakış açısının nasıl değiştiğini şu sözlerle anlattı:
Son dönemde müzik dünyasını ikiye bölen yapay zeka tartışmalarına değinen başarılı şarkıcı, yapay zekanın sadece bir “yardımcı” olarak kalması gerektiğini savundu:
Hayranlarının merakla beklediği konser maratonu ve yeni projeleri hakkında konuşan Yılmaz, dinleyicilerine peş peşe müjdeler verdi:
Kendi içsel yolculuğunu müziğe döktüğünü anlatan Yılmaz, “Yerde miyim, gökte miyim?” diye kendi kendine sorduğu anlardan ilham aldığı yeni EP’sini de anlattı:
Videoda Tuana Yılmaz ile yapılan röportajda yer alan tüm detaylı bilgiler, konu başlıklarına göre aşağıda tek tek çıkarılmıştır:
Müzik Kariyeri ve Şarkı Üretim Süreci
Düetler ve İş Birlikleri
Konser ve Turne Detayları
Kavramlar ve Hayata Bakış Açısı
yazısı ilk önce üzerinde ortaya çıktı.
“Evlenme Fikri Bana İmkansız Geliyordu”
Özel hayatına dair samimi itiraflarda bulunan Tuana Yılmaz, nişanlısı Burak Yörük ile olan ilişkisi sayesinde kalbinin kapılarını sonuna kadar araladığını duyurdu. “Taşacak Bu Deniz” dizisinin çekimleri nedeniyle uzak mesafe ilişkisi yaşadıklarını belirten Yılmaz, aşka bakış açısının nasıl değiştiğini şu sözlerle anlattı:
- “İlk defa aşık oldum. Birisiyle evlenme fikri bana imkansız gibi geldiği bir dönemde tanıştım. Artık tamamlandım diyorum.”
- “Özlemenin tatlı bir tarafı var. O gelemediği zaman ben gidiyorum, benim gidemediğim dönemde o geliyor. Orada da bir sürü arkadaşımız var, iki hayatımız var gibi oldu.”
Müzikte Yapay Zeka Tartışmasına Noktayı Koydu
Son dönemde müzik dünyasını ikiye bölen yapay zeka tartışmalarına değinen başarılı şarkıcı, yapay zekanın sadece bir “yardımcı” olarak kalması gerektiğini savundu:
- Kendi vokallerini yapay zekaya söyletmeye kesinlikle karşı olduğunu belirtti.
- “O vokalle mi uğraşacağım deyip yapay zekaya söyletince ‘Tuana’yı taklit ediyor’ hissiyatına kapılıyorum. İnsan dokunuşunun taklit edilemeyeceğini düşünüyorum” diyerek net bir duruş sergiledi.
“Zorlu” Bir Turne ve Sürpriz Düet Müjdesi!
Hayranlarının merakla beklediği konser maratonu ve yeni projeleri hakkında konuşan Yılmaz, dinleyicilerine peş peşe müjdeler verdi:
- İlk Durak Zorlu PSM: Turnenin ilk ayağı 28 Mart’ta İstanbul’da gerçekleşecek. Sadece bir konser değil, görsel bir şov sunacaklarını belirten Yılmaz, sahnede Çağan Şengül ile sürpriz bir düet yapacak.
- Anadolu Turnesi: İstanbul’un ardından Adana, Denizli, Mersin, Yozgat, Samsun, Eskişehir, Ankara, Antalya ve İzmir gibi birçok şehirde hayranlarıyla buluşacak.
- Gizemli Düet: Hep çalışmak istediği bir erkek sanatçıyla, en geç bir buçuk ay içinde çıkacak slow ve akustik tarzda bir düet hazırlığında olduğunu açıkladı.
Yeni EP: “Yerde Miyim?”
Kendi içsel yolculuğunu müziğe döktüğünü anlatan Yılmaz, “Yerde miyim, gökte miyim?” diye kendi kendine sorduğu anlardan ilham aldığı yeni EP’sini de anlattı:
- Şarkılarını en mutlu anında bile kendini kötü hissederken yazabildiğini itiraf etti.
- Dört şarkılık projenin “Leyla” ve “Yoramam Kendimi” parçaları yayınlanmıştı; şimdi sırada “Yerde miyim” ve “Çocuk” isimli şarkılar var.
Videoda Tuana Yılmaz ile yapılan röportajda yer alan tüm detaylı bilgiler, konu başlıklarına göre aşağıda tek tek çıkarılmıştır:
Müzik Kariyeri ve Şarkı Üretim Süreci
- “Yerde Miyim” EP’si: Toplam dört şarkıdan oluşan yeni bir EP projesi yürütüyor. “Leyla” ve “Yoramam Kendimi” daha önce yayınlandı, şimdi ise “Yerde miyim” ve “Çocuk” (Ah Çocuğum) isimli şarkılar geliyor.
- Üretim Psikolojisi: Şarkılarını genellikle kendini kötü veya sıkışmış hissettiğinde, bu histen kurtulmak için yazıyor. En neşeli şarkılarını bile bu ruh haliyle ortaya çıkarıyor.
- Leyla: Annesinin adını taşıyan bu şarkıyı anneden çocuğa bir sesleniş konseptiyle sadece 2 saatte yazmış.
- Çocuk: EP’nin kapanış (outro) şarkısı olan bu eser, babasının memuriyeti nedeniyle tayin oldukları bir yerde, bir çocuğun ona anlattığı ve kimseye söyleyemediği bir sırdan ilham alınarak yazılmış.
- Favori Şarkısı: Kendi şarkıları arasında şu anki ruh halini en iyi yansıtan favorisi “Yoramam Kendimi”.
- Kırılma Noktası: Kariyerinde tanınmasını sağlayan ve kırılma noktası olarak gördüğü şarkısı “Aşk Olsun”.
- Albüm Düşüncesi: Şu aşamada tam bir albüm yapmayı “deli işi” olarak görüyor ve kariyerinin ilerleyen dönemlerine saklıyor. Şimdilik EP ve single formatında ilerlemeyi tercih ediyor.
- Yeni Neşeli Şarkı: Haziran ayında piyasaya sürmeyi planladığı, “boş ver” temalı, çok neşeli ve hareketli bir şarkısı var.
- Müzik Piyasası ve Listeler: Spotify gibi platformlardaki listelere girmeyi çok önemsemiyor, organik büyümeye inanıyor ve şişirilmiş dinlenme rakamlarını manipülatif buluyor.
Düetler ve İş Birlikleri
- Yeni Düet: Hayalini kurduğu, hep çalışmak istediği bir erkek sanatçıyla sürpriz bir düet hazırlığında. Slow ve akustik tarzda olan bu şarkının en geç bir buçuk ay içinde çıkması planlanıyor.
- Konuk Sanatçı: İki farklı sanatçının albümünde konuk sanatçı olarak yer alacak.
Konser ve Turne Detayları
- İlk Konser: Turnenin başlangıcı 28 Mart Cumartesi günü saat 21:00 civarında İstanbul Zorlu PSM’de gerçekleşecek.
- Konser Konsepti: Sadece şarkı söylenen bir sahne değil; görsel dünyası, hikayesi ve sürpriz konukları olan kapsamlı bir şov tasarlıyorlar.
- Sürpriz Konuk: Zorlu konserinde Çağan Şengül sahne alacak ve birlikte düet yapacaklar.
- Turne Şehirleri: İstanbul’dan sonra Adana, Denizli, Mersin, Yozgat, Samsun, Eskişehir, Ankara, Antalya ve İzmir’de sahne alacak.
Kavramlar ve Hayata Bakış Açısı
- Yapay Zeka: Yapay zekayı bir asistan ve fikir verici olarak destekliyor ancak vokallerin tamamen yapay zekaya söyletilmesine etik olarak karşı çıkıyor. İnsan dokunuşunun taklit edilemeyeceğini savunuyor.
- Aşk ve Evlilik: Uzak mesafe ilişkisi yürütüyor. Hayatında ilk kez aşık olduğunu ve önceden evliliğe imkansız gözüyle bakarken şu an evlilik fikrine sıcak baktığını belirtiyor.
- Ev Tanımı: Memur çocuğu olarak çok şehir değiştirdiği için fiziksel bir mekana değil, sevdiği ve güvendiği insanların olduğu yere “ev” diyor.
- Aile: Aile olmanın kan bağıyla ilgili olmadığına, karşılıksız fedakarlık yapılabilecek insanların aile olduğuna inanıyor.
- Ego: Egonun “hayır” diyebilmek ve kişisel sınırları korumak için gerekli olduğunu, ancak hayatın merkezine konmaması gerektiğini düşünüyor.
- Para: Parayı hiçbir zaman amaç değil, sadece bir araç olarak görüyor. Üniversite yıllarında müzik yapmanın yanı sıra kitapçıda da çalışmış.
- Güzellik ve Estetik: Estetiği yok. Estetik yaptırmaya karşı değil ancak sektörün ve sosyal medyanın insanları estetiğe mecbur bırakmasına büyük tepki duyuyor. Güzelliğin iyi niyet ve orijinallik ile ilgili olduğunu düşünüyor.
- Kahve Tutkusu: Safra kesesinde taş olmasına rağmen kahve içmekten vazgeçmiyor, her gün mutlaka kahve tüketiyor.
yazısı ilk önce üzerinde ortaya çıktı.