Tam Adı: Ahmet Yıldırım
Doğum Tarihi: 15 Ekim 1995
Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye
Boyu: 1.78 m
Meslek: Dizi, Tiyatro ve Sinema Oyuncusu
Aktif Yıllar: 2018 – Günümüz
Eğitim: İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Drama ve Oyunculuk Bölümü
Annesi: Fatma Yıldırım
Babası: Ali Yıldırım
Aslen Nereli: Sivas
Sosyal Medya: Instagram: @ahmetyildirim (50K+ takipçi)
Ahmet Yıldırım, 15 Ekim 1995 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Aslen Sivas kökenli bir ailede yetişen genç oyuncu, okul yıllarında sahnelediği amatör skeçlerle tiyatroya adım atmıştır.
İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Drama ve Oyunculuk Bölümü’nden mezun olan Yıldırım, çeşitli özel tiyatro topluluklarında sahne alarak deneyim kazanmıştır. Kısa filmler ve reklam projelerinin ardından televizyon dünyasına adım atmıştır.
Birçok popüler yapımda yardımcı rollerle yer alan yetenekli oyuncu, 2026 yılında TRT 1’in efsane istihbarat dizisi ‘Teşkilat’ın 7. sezon kadrosuna yeni nesil saha ekibi üyesi olarak katılarak kariyerinde önemli bir dönüm noktasına ulaşmıştır.
Enerjik sahne performansı, aksiyon temposuna uyumu ve doğal beden diliyle öne çıkan genç bir yetenektir.
TRT 1’in reyting rekortmeni istihbarat dizisi ‘Teşkilat’ın 7. sezonunda operasyonel kadroda yer almaktadır.
‘Teşkilat’ 7. sezonunda görev almaktadır.
Genç kuşağın gelecek vadeden isimleri arasında gösterilmekte, Teşkilat’a kattığı genç dinamizmle dikkat çekmektedir.
Mütevazı bir yaşam sürdüren oyuncu, dövüş sporları ve fitness ile yakından ilgilenmektedir.
Teşkilat dizisiyle birlikte yeni sinema filmi görüşmelerini sürdürmektedir.
15 Ekim 1995 doğumlu olup 31 yaşındadır.
İstanbul doğumludur, aslen Sivaslıdır.
1.78 metre boyundadır.
İstanbul Aydın Üniversitesi Drama ve Oyunculuk Bölümü mezunudur.
7. sezonda operasyon ekibinde yer alan genç bir saha uzmanıdır.
Bahar Noktası ve çeşitli klasiklerde oynamıştır.
Terazi burcudur.
Evet, boks ve yakın dövüş eğitimi almıştır.
Bekardır.
Arıza, Yargı gibi yapımlarda küçük roller almıştır.
Doğum Tarihi: 15 Ekim 1995
Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye
Boyu: 1.78 m
Meslek: Dizi, Tiyatro ve Sinema Oyuncusu
Aktif Yıllar: 2018 – Günümüz
Eğitim: İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Drama ve Oyunculuk Bölümü
Annesi: Fatma Yıldırım
Babası: Ali Yıldırım
Aslen Nereli: Sivas
Sosyal Medya: Instagram: @ahmetyildirim (50K+ takipçi)
Ailesi ve Çocukluk Yılları
Ahmet Yıldırım, 15 Ekim 1995 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Aslen Sivas kökenli bir ailede yetişen genç oyuncu, okul yıllarında sahnelediği amatör skeçlerle tiyatroya adım atmıştır.
Kariyer Başlangıcı ve Gelişimi
İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Drama ve Oyunculuk Bölümü’nden mezun olan Yıldırım, çeşitli özel tiyatro topluluklarında sahne alarak deneyim kazanmıştır. Kısa filmler ve reklam projelerinin ardından televizyon dünyasına adım atmıştır.
Başarıları ve Dönüm Noktaları
Birçok popüler yapımda yardımcı rollerle yer alan yetenekli oyuncu, 2026 yılında TRT 1’in efsane istihbarat dizisi ‘Teşkilat’ın 7. sezon kadrosuna yeni nesil saha ekibi üyesi olarak katılarak kariyerinde önemli bir dönüm noktasına ulaşmıştır.
Oyunculuk Tarzı ve Etkileri
Enerjik sahne performansı, aksiyon temposuna uyumu ve doğal beden diliyle öne çıkan genç bir yetenektir.
Son Projeleri
TRT 1’in reyting rekortmeni istihbarat dizisi ‘Teşkilat’ın 7. sezonunda operasyonel kadroda yer almaktadır.
TV Dizileri
- 2020 – Arıza
- 2022 – Yargı
- 2026 – Teşkilat
Son Dizi Projesi
‘Teşkilat’ 7. sezonunda görev almaktadır.
Tiyatro Oyunları
- 2019 – Bahar Noktası
- 2021 – Bir Delinin Hatıra Defteri
Eleştirmen ve Hayran Yorumları
Genç kuşağın gelecek vadeden isimleri arasında gösterilmekte, Teşkilat’a kattığı genç dinamizmle dikkat çekmektedir.
Özel Hayat ve Medyada Yeri
Mütevazı bir yaşam sürdüren oyuncu, dövüş sporları ve fitness ile yakından ilgilenmektedir.
Gelecek Projeler
Teşkilat dizisiyle birlikte yeni sinema filmi görüşmelerini sürdürmektedir.
Sıkça Sorulan Sorular
Ahmet Yıldırım kaç yaşında?
15 Ekim 1995 doğumlu olup 31 yaşındadır.
Ahmet Yıldırım nereli?
İstanbul doğumludur, aslen Sivaslıdır.
Ahmet Yıldırım boyu kaç?
1.78 metre boyundadır.
Hangi üniversiteden mezun?
İstanbul Aydın Üniversitesi Drama ve Oyunculuk Bölümü mezunudur.
Teşkilat dizisindeki rolü nedir?
7. sezonda operasyon ekibinde yer alan genç bir saha uzmanıdır.
Hangi tiyatro oyunlarında rol aldı?
Bahar Noktası ve çeşitli klasiklerde oynamıştır.
Ahmet Yıldırım hangi burç?
Terazi burcudur.
Dövüş sporu yapıyor mu?
Evet, boks ve yakın dövüş eğitimi almıştır.
Ahmet Yıldırım evli mi?
Bekardır.
Daha önce hangi dizilerde oynadı?
Arıza, Yargı gibi yapımlarda küçük roller almıştır.