irc.web.tr'e Hoş Geldiniz!
Türkiye'nin yeni nesil irc forumu sizinle!

Benim Adım Aylamaz Oyuncuları ve Karakterleri

Uzman

Premium Üye
Premium Üye
TRT Tabii’nin 5 Haziran 2026’da yayın hayatına başlayan özgün dizisi “Benim Adım Aylamaz”, güçlü oyuncu kadrosu ve derinlikli karakterleriyle dikkat çekiyor. Yapay zeka, yalnızlık ve iki kadının dönüştürücü dayanışmasını konu alan dizi; hem yerli hem de uluslararası oyuncuları bir araya getiriyor. İşte “Benim Adım Aylamaz”ın tüm oyuncuları ve karakterleri…

Yağmur Tanrısevsin — Aylamaz

Benim Adım Aylamaz Oyuncuları ve Karakterleri 1

Karakter: Aylamaz, İstanbul’un kalabalığında derinden yalnızlaşmış, mesleğini başarıyla icra eden bir kadın doğum uzmanıdır. Modern şehir hayatının içinde kendine gerçek bir dost bulamayan Aylamaz’ın tek yakını ve partneri bir yapay zekadır. Makedonya’ya gerçekleştirdiği beklenmedik yolculuk, onun hayatını kökten değiştirecek olan Mevlüde ile yollarını kesiştirir. Bu karşılaşma Aylamaz için hem bir sınav hem de bir uyanış olacaktır.

Oyuncu: 24 Ağustos 1990 tarihinde Mersin’de dünyaya gelen Yağmur Tanrısevsin, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü mezunudur. Oyunculuk eğitimini Meltem Cumbul, Betül Algan Atay ve Ümit Çırak gibi sektörün köklü isimlerinden alan Tanrısevsin, televizyon kariyerine 2012 yılında “Adını Feriha Koydum” dizisiyle adım attı. “Güneşi Beklerken” dizisindeki Melis karakteriyle büyük beğeni topladı ve 5. Ayaklı Gazete Televizyon Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu seçildi. Kaçak, İki Yalancı ve Kalp Yarası gibi başarılı yapımların ardından 2024 yılında Amazon Prime’ın “Üçüncü Gün” dizisinde yer aldı. Oyunculuğun yanı sıra seramik sanatına da aktif olarak devam eden Tanrısevsin, proje seçimindeki titizliğiyle sektörde saygın bir yer edindi. “Benim Adım Aylamaz” onun kariyerinin en sıra dışı ve felsefi derinlikteki rolü olma özelliği taşıyor.

Ceyda Ateş — Mevlüde

Benim Adım Aylamaz Oyuncuları ve Karakterleri 2

Karakter: Mevlüde, Makedonya’da yaşayan, eşini beklenmedik bir trafik kazasında yitirmiş, karnında bebeğiyle hayata tutunmaya çalışan güçlü bir kadındır. Keder içinde bile yıkılmayı reddeden Mevlüde, Aylamaz’ın hayatına bir fırtına gibi girer. Bu iki kadının kesişen yolları, birbirlerini dönüştürecek ve hem Mevlüde hem de Aylamaz için hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı yeni bir başlangıcın kapısını aralayacaktır.

Oyuncu: 14 Ekim 1988’de İstanbul’da dünyaya gelen Ceyda Ateş, aslen Ordulu bir ailenin kızıdır. Henüz 5 yaşındayken ünlü manken Neşe Erberk’in düzenlediği çocuk güzellik yarışmasında birinci seçilerek ekran dünyasıyla tanıştı. Barış Manço Kültür Merkezi’nde tiyatro eğitimi alan oyuncu; Cennet Mahallesi, Elveda Rumeli ve Kavak Yelleri gibi yapımlarla sektörde yerini sağlamlaştırdı. Asıl büyük çıkışını ise 2011 yılında “Adını Feriha Koydum” dizisinde canlandırdığı Hande Gezgin karakteriyle yaptı. Bu performans bugün hâlâ efsanevi bir oyunculuk örneği olarak anılıyor. 2014 yılında Gelişim Üniversitesi Medya Ödülleri’nde Yılın En İyi Kadın Oyuncusu seçilen Ateş, 2018’de iş insanı Buğra Toplusoy ile evlenerek Miami’ye yerleşti. Son uzun soluklu dizi projesi olan “Çocuk”tan bu yana büyük bir dizi projesinde yer almayan oyuncu, “Benim Adım Aylamaz” ile merakla beklenen dönüşünü gerçekleştiriyor.

Şemsi İnkaya — Bahtiyar Dede

Benim Adım Aylamaz Oyuncuları ve Karakterleri 3

Karakter: Bahtiyar Dede, dizinin Makedonya ekseninde köklü bir geçmişin ve Balkan kültürünün temsilcisi olan bilge bir büyükbaba figürüdür. Torunları ve çevresiyle kurduğu derin bağ, hikayenin duygusal dokusunu besleyen en önemli unsurlardan birini oluşturuyor. Geçmişin ağırlığını ve geleneğin sıcaklığını aynı anda taşıyan Bahtiyar Dede, dizide hem bir sığınak hem de bir pusula işlevi görüyor. Doğumların neden ekilmesini istemediği de hikayenin kilitlerindendir.

Oyuncu: Türk tiyatro ve sinema dünyasının en köklü isimlerinden biri olan Şemsi İnkaya, onlarca yıla yayılan kariyeriyle Türk izleyicisinin hafızasına kazınmış usta bir sanatçıdır. Devlet tiyatrolarından televizyon ekranlarına, sinemadan dijital platformlara uzanan geniş bir çizgide eserler vermiş olan İnkaya, her projeye taşıdığı derin deneyim ve güçlü sahne hâkimiyetiyle dikkat çekiyor. Canlandırdığı her karaktere gerçeklik ve inanılırlık katan oyuncu, “Benim Adım Aylamaz”da Bahtiyar Dede rolüyle yeni nesil izleyiciyle de buluşuyor.

Suzan Kardeş — Büyük Anneanne Aylamaz / Yaşa Nene

Karakter:
Suzan Kardeş, dizide çifte bir rol üstleniyor: Hem büyük anneanne Aylamaz’ı hem de “Yaşa Nene” karakterini canlandırıyor. Bu çift kimlik, hikayenin geçmiş ile bugün arasındaki köprüsünü simgeliyor. Büyük anneanne Aylamaz, dizinin başkarakteriyle kurulan isim bağıyla nesiller arası bir sürekliliğe işaret ederken, “Yaşa Nene” figürü dizinin sıcak ve yaşama tutunmayı anlatan ruhunu yansıtıyor.

Oyuncu: Türk sinema ve tiyatro dünyasının sevilen isimlerinden biri olan Suzan Kardeş, güçlü sahne duruşu ve doğal oyunculuk tarzıyla her projede iz bırakıyor. Yıllar içinde farklı türlerde pek çok başarılı role imza atan oyuncu, anne ve büyükanne figürlerini ekrana taşımaktaki ustalığıyla tanınıyor. “Benim Adım Aylamaz”da üstlendiği çifte rol, Suzan Kardeş’in oyunculuk çeşitliliğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Gamze Topuz — Aylamaz Anne

Karakter:
Aylamaz’ın annesi, kızının modern ve yalnız şehir hayatına uzaktan bakan, onun için endişelenen bir anne figürüdür. Dizide aile bağlarını ve geleneksel değerleri temsil eden bu karakter, Aylamaz’ın iç dünyasını anlamak için önemli bir anahtar işlevi görüyor. Annelik sevgisi ile modern hayatın gerçeklikleri arasında sıkışan bu figür, izleyicinin kolayca özdeşleşebileceği samimi bir karakter.

Oyuncu: 8 Ekim 1983 tarihinde Artvin’in Arhavi ilçesinde dünyaya gelen Gamze Topuz, oyunculuğa 2004 yılında “En İyi Arkadaşım” dizisiyle adım attı. Doktorlar, Aşk ve Ceza, Erkenci Kuş, Söz, Sipahi ve Gizli Bahçe gibi onlarca başarılı yapımda yer alan Topuz, hem komedi hem de dram türlerinde kendini kanıtlamış çok yönlü bir oyuncu olarak öne çıkıyor. 2014-2016 yılları arasında oyuncu Ümit Kantarcılar ile evlilik yaşayan Topuz’un bu evlilikten bir kız çocuğu bulunuyor. Sektördeki uzun ve verimli kariyeriyle güvenilir oyuncu kimliğini pekiştiren Topuz, “Benim Adım Aylamaz”da annelik duygusunu ekrana taşıyacak.

Orkuncan İzan — Yusuf

Karakter:
Yusuf, Makedonya’daki hikayenin önemli halkalarından biri olan Bahtiyar Dede’nin torunudur. Genç ve dinamik yapısıyla dizinin Balkan coğrafyasındaki atmosferine canlılık katan Yusuf, yakın dostu Yakov ile birlikte hikayenin seyrini etkileyen önemli bir karakter olarak öne çıkıyor. Geçmişin mirasçısı olan bu genç figür, kendi kimliğini bulma yolculuğunda önemli sınavlarla yüzleşiyor.

Oyuncu: 19 Mayıs 1992 yılında Ankara’da dünyaya gelen Orkuncan İzan, Bilkent Üniversitesi MSSF Tiyatro Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılında “Hekimoğlu” dizisiyle televizyon kariyerine adım atan İzan, ardından Yargı, Çekiş ve Gül: Bir Behzat Ç. gibi başarılı yapımlarda yer alarak sektördeki yerini sağlamlaştırdı. Sahne disiplini ve tiyatro kökenli güçlü oyunculuk altyapısıyla dikkat çeken İzan, her projede inandırıcı ve katmanlı karakterler ortaya koyuyor. “Benim Adım Aylamaz” ile uluslararası bir prodüksiyon ortamında sahne alması, kariyerinde önemli bir adıma işaret ediyor.

Igor Angelov — Yakov

Karakter:
Yakov, Yusuf’un en yakın dostu ve sırdaşıdır. Makedonya’nın çok kültürlü dokusunu yansıtan bu karakter, dizinin farklı kimlikleri bir arada barındıran atmosferine önemli bir katkı sunuyor. Yusuf ile kurduğu güçlü dostluk bağı, hikayenin dayanışma ve kardeşlik temalarını desteklerken Yakov’un kendi iç dünyası da izleyiciye merak uyandıran katmanlar sunuyor.

Oyuncu: 1 Ekim 1977 tarihinde dünyaya gelen Igor Angelov, Bulgar asıllı bir oyuncudur. Kiril Metodi Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlayan Angelov; Radius, Prespav ve Priceless gibi Balkan sineması ve televizyonunun önemli yapımlarında rol aldı. Uluslararası prodüksiyonlardaki deneyimiyle dikkat çeken oyuncu, “Benim Adım Aylamaz”da Türk ve Makedonyalı oyuncularla aynı kadroda yer alarak bu köprü kurma misyonunu sahneye de taşıyor.

Filiz Ahmet — Fatime

Karakter:
Fatime, Mevlüde’nin annesidir. Kızının acısına ortak olan, Balkan geleneğinin sıcaklığını ve sertliğini aynı anda taşıyan güçlü bir anne figürü olarak dizide yer alıyor. Mevlüde’nin direncinin ve güçlü karakterinin arkasındaki en önemli dayanak noktası olan Fatime, dizinin Makedonya atmosferini otantik biçimde besleyen kritik bir karakter konumunda.

Oyuncu: 15 Nisan 1981 tarihinde Üsküp’te dünyaya gelen Filiz Ahmet, Üsküp Güzel Sanatlar Akademisi Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. 2002 yılında Zavedeni adlı yapımla profesyonel oyunculuğa adım atan Ahmet; Başka Semtin Çocukları, Elveda Rumeli, Muhteşem Yüzyıl, Hayat Şarkısı, Vurgun, Hekimoğlu, Balkan Ninnisi ve Vermem Seni Ellere gibi onlarca Türk ve Makedon yapımında önemli roller üstlendi. Üsküp doğumlu bir oyuncunun Üsküp’te çekilen “Benim Adım Aylamaz”da yer alması, diziye eşsiz bir otantiklik katıyor. Filiz Ahmet bu projeyle hem Balkan hem de Türk izleyicisini buluşturan köprü isim olmaya aday.

Bağlantıları görebilmek için lütfen Giriş yap veya Kayıt ol
yazısı ilk önce
Bağlantıları görebilmek için lütfen Giriş yap veya Kayıt ol
üzerinde ortaya çıktı.

Konu görüntüleyen kullanıcılar