irc.web.tr'e Hoş Geldiniz!
Türkiye'nin yeni nesil irc forumu sizinle!

Berk Oktay “Harman Yeri” İçin Tam 20 Kilo Aldı! İşte Başpehlivan Dönüşümünün Perde Arkası

Uzman

Premium Üye
Premium Üye
Berk Oktay, “Harman Yeri” dizisinde canlandıracağı eski başpehlivan Hamza Bozbey karakteri için Türk televizyon tarihinde nadir rastlanan bir fiziksel ve zihinsel dönüşümden geçti. Geçmişte er meydanında sırtı yere gelmemiş, ancak aşkı uğruna kariyerini ve baba ocağını geride bırakmış bu trajik karaktere hayat verebilmek için ünlü oyuncu, bir başpehlivanın cüssesine ve anatomisine ulaşabilmek adına tam 20 kilo aldı.

Ali Gürbüz’den Özel Güreş Eğitimi​

Oktay, sadece kilo almakla yetinmedi. Türkiye’nin son yıllardaki en önemli başpehlivanlarından olan Ali Gürbüz’den yoğun ve özel güreş eğitimleri aldı. Bu eğitimler sayesinde oyuncu; yağlı güreşin karmaşık ritüellerini, peşrev çekmenin adabını, denge merkezlerini kontrol etmeyi ve kispetin yarattığı bedensel kısıtlamalar altında mücadele etmeyi adım adım içselleştirdi.

Yaşadığı zorlu süreci bizzat anlatan Oktay şu sözleri kullandı: “Bizim öyle canımızı çıkardılar ki, vücudumda ağrıyan yerleri hissedince ‘benim vücudumda böyle yerler de varmış’ dedim… 3 yaşından başlayan bir eğitim sürecinden geçerek hayatlarını buna adayan tüm pehlivanlara aşırı saygı duyuyorum.”

Er Meydanı Sahnelerine Belgesel Gerçekliği​

Oktay’ın rol için gösterdiği bu fedakârlık, er meydanı sahnelerinin bir Hollywood aksiyonundan ziyade belgesel gerçekliğine yaklaşmasına olanak tanıyor. Hamza Bozbey’in dönüş hikâyesi, yalnızca kaybedilen bir aşkın peşinden gitmek değil; er meydanında dökülen ter ve yaşanan fiziksel acılar üzerinden kazanılacak bir spiritüel arınma olarak da okunuyor.

Kariyerinin En Zorlu Rolü​

“Savaşçı”, “Arka Sokaklar”, “Benim Hala Umudum Var”, “Yasak Elma” ve “Bir Küçük Gün Işığı” gibi dizilerdeki aksiyon ve dram ağırlıklı performanslarıyla tanınan Berk Oktay için Hamza Bozbey, kariyerinin en iddialı ve en zorlu karakteri olarak gösteriliyor. Karakterin iç dünyası; köklerinden kopmuşluğun getirdiği bir aidiyet krizi, derin bir pişmanlık ve ata topraklarına döndüğünde yeniden var olma mücadelesiyle şekilleniyor.

Bağlantıları görebilmek için lütfen Giriş yap veya Kayıt ol
yazısı ilk önce
Bağlantıları görebilmek için lütfen Giriş yap veya Kayıt ol
üzerinde ortaya çıktı.

Konu görüntüleyen kullanıcılar